Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – Η ΤΕΚΙΛΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΗ




Οι σημειώσεις που κράτησα από τον νικηφόρο αγώνα με το Μεξικό. 

Α)  Ίσως είναι το παιχνίδι ορόσημο για τον Γιάννη Αντετοκούμπο που χρίζεται και επίσημα ο ηγέτης σουπερ σταρ της ομάδας μας. Ήμασταν νευρικοί, αργοί και άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο. Όταν γκάζωσε ο Γιάννης, όχι μόνο τους πήρε παραμάζωμα, όχι μόνο κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες, όχι μόνο ήταν εύστοχος και στα σουτ αλλά τους δημιούργησε τέτοιο ψυχολογικό πρόβλημα που δεν είχαν τη δύναμη καν να το παλέψουν στο τέλος. Προς το τέλος της τρίτης περιόδου ζήτησε αλλαγή και ελπίζω να ήταν μόνο από κούραση. Στην τέταρτη περίοδο δεν έπαιξε καθόλου. 

Β) Ο Θανάσης Αντετοκούμπο εξελίσσεται ως η μασκότ της ομάδας μας. Μέσα στην καρδιά μου είναι αυτό το παιδί. Στον πάγκο κάνει ως οπαδός. Στο γήπεδο σκίζεται σε κάθε φάση και η πίστη του δεδικαίωται με τα επιθετικά ριμπάουντ και πολύτιμα καλάθια που έκοψαν τα πόδια των Μεξικάνων. Στην χώρα του άφθονου φθόνου, θα πουν οι ξυπνιτζήδες ότι «ελα μωρέ τώρα τον έφερε ο Κατσικάρης γιατί τον θέλει ο αδερφός του και είναι το βίσμα του Γιάννη και παίζει με μέσο». Δεν με νοιάζει ! Άστον εκεί, θέλω να τον βλέπω. Να φωνάζει, να χειροκροτεί να είναι η ψυχή της παρέας, να δίνει και την ψυχή του όταν μπαίνει μέσα. Να πιέζει στην άμυνα και να χαίρεται όταν υποπίπτουν οι αντίπαλοι σε λάθος και να ακούει με ευλάβεια τις συμβουλές του Μπουρούση. Όχι μόνο να παίζει, από αυτόν να ξεκινάει η ομάδα έτσι για να σκάσετε ! 

Γ) Αθόρυβα πολύτιμος ήταν και ο Καλάθης. Αυτές οι αυξομειώσεις ρυθμού με τα σταμάτα – ξεκίνα, γκάζι – φρένο, ξεχαρβάλωσαν την αντίπαλη άμυνα. Είναι φανερό όμως πως δεν έχει τον συμπαίκτη που θα τον ακολουθήσει για να πάρει την ασίστ να καρφώσει. Ο Γιάννης θα μου πεις, αλλά όταν αυτός παίρνει το ριμπάουντ και δίνει την πρώτη πάσα στον πιο γρήγορο Ευρωπαίο πλεϊ μεϊκερ με τη μπάλα στα χέρια, εκεί θέλεις τον συμπαίκτη που θα έχει ήδη φύγει στον αιφνιδιασμό. Ξέρω, λεπτομέρειες. 


Δ)  Δεν ξέρω αν βγήκε στον αγώνα ή είναι προσχεδιασμένο. Ο Μπουρούσης ανεβαίνει στην κορυφή και ουσιαστικά παίζει iso τον αντίπαλο σέντερ. Τον περνάει με τρίπλα και μπαίνει κατά μέτωπο ! Έπιασε μεν, αλλά η Ιταλία δεν είναι Μέχικο. 

Τώρα τέλειωσαν τα εύκολα. 

Από δω και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Όπως σου έχω ξαναπεί, αυταπάτες δεν έχω. Αλλά μήπως ο ηγέτης διαψεύσει όλα τα προγνωστικά και αποδειχθεί ασταμάτητος;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια