Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΑΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΑπό τη μια λυπάμαι από την άλλη γελάω. Πιο πολύ γελάω δηλαδή και ομολογώ ότι μου βγαίνει μια χαιρεκακία.

Τα λέγαμε, τα φωνάζαμε, ρε σας κοροϊδεύει, ρε σας δουλεύει, ρε δεν γίνονται αυτά που υπόσχεται, ρε σας πιάνει κορόιδα. Τιιιιιιιιιιιιιιιποτα. Χαμπάρι. Άντε για τον Ιανουάριο του 2015 με πολύ κόπο να το δεχθώ. Μα και τον Σεπτέμβριο; Και το δημοψήφισμα ακόμα να το καταλάβεις ότι ήταν και αχρείαστο και άχρηστο; 

Πέρασαν και αυτά και βλέπω «αναταραχή και αναβρασμός» στις μειωμένες συντάξεις λένε εμβρόντητοι οι δημοσιογράφοι, αυτοί που υποστήριζαν αναφανδόν μέρα νύχτα τα παραμύθια του Τσίπρα. Να μάθετε να ψηφίζετε δίχως να παρασύρεστε από εύκολες δημαγωγίες, παραμύθια, μούφες και μεγάλα άχρηστα λόγια. Αυτοί που έσκουζαν στα κανάλια πως δεν θα κοπεί καμία σύνταξη. Άντε ντε, εγγράψτε στον προϋπολογισμό τις γερμανικές αποζημιώσεις και βγείτε στις αγορές! Έτσι δεν τρελάνατε τον αφελή όχλο;

Οι Αριστεροί όμως είναι μεγάλοι μάστορες και τους παραδέχομαι στην προπαγάνδα. Μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας – γιατί και οι δημοσιογράφοι τους υποστηρίζουν μονίμως -  καταναλώνεται στις περίφημες πολιτειακές προτάσεις του Σύριζα.

Γίνονται συζητήσεις, συναντήσεις πολιτικών αρχηγών, περνά η ώρα ευχάριστα και σε λίγο έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, το κομμένο ΕΚΑΣ και η πετσοκομμένη επικουρική. Οεο. 

Γελοία συζήτηση πέντε λεπτών. Ας τα δούμε ένα ένα. 


ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Αν η σκέψη είναι να αλλάξουμε πολίτευμα, να το δούμε. Όταν κάποιος πάρει 60% και εκλεγεί πρόεδρος, εσύ πιστεύεις ότι αναπόφευκτα δεν θα θελήσει να έχει πιο ενεργό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή; Με τέτοια δημοφιλία; Ή μήπως νομίζεις ότι μπορεί στη χώρα μας και ειδικά με το θυμικό του Έλληνα, να υπάρξει δυαρχία; Αυτό που σίγουρα θα ήθελα είναι να μην κάνουμε εθνικές εκλογές αν δεν συμφωνούν τα κόμματα στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει ως μαύρη κηλίδα στην νεότερη ιστορία μας τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015… Η απευθείας ψηφοφορία εν είδη φολκλόρ δεν θα με πείραζε ιδιαίτερα, αρκεί οι υποψηφιότητες να μην πηγάζουν από τα κόμματα αλλά από άλλον φορέα πχ την Ακαδημία Αθηνών. Άλλη συζήτηση, μικρής σημασίας. Πάμε παρακάτω. 

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 17

Δεν συμφωνώ. Ο πιτσιρικάς πορώνεται. Από τα παραμύθια, τη Χρυσή αυγή, το ΠΑΜΕ, το ότι να ναι. Το είδαμε και στην Αυστρία που σώθηκαν την τελευταία στιγμή μεν αλλά θα ξανακάνουν εκλογές και εκεί θα δούμε τις επιπτώσεις του brexit. Αφού δεχόμαστε παγκοσμίως ότι η ενηλικίωση είναι στα 18 και δίνουμε διπλώματα οδήγησης και τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο, γιατί να το αλλάξουμε αυτό; 

ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γαργάρα. Ούτε νύξη. Οι Έλληνες του εξωτερικού ζουν σε κανονικά κράτη και δεν μασάνε το σανό τόσο εύκολα όσο οι ιθαγενείς. Άκουσες τίποτα επ αυτού; Ούτε πρόκειται ! 

ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. 

Έψαξα στο αρχείο μου και σου παρουσιάζω πως θα ήταν οι ευρωεκλογές του 2014 αν ίσχυε η απλή αναλογική χωρίς το μπόνους των 50 εδρών με το όριο του 3%

- ΣΥΡΙΖΑ 96 βουλευτές

- ΝΔ 82

- Χρυσή Αυγή 34

- Ελιά 29

- Ποτάμι 24

- ΚΚΕ 22

- ΑΝΕΛ 13

Τώρα μπορείς να δεις πως θα ήταν τα αποτελέσματα χωρίς το 3% 

- ΣΥΡΙΖΑ 81

- ΝΔ 69

- Χρυσή Αυγή 29

- ΠΑΣΟΚ 24

- Ποτάμι 20

- ΚΚΕ 19

- ΑΝΕΛ 11

- ΛΑΟΣ 8

- Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 5

- ΔΗΜΑΡ 4

- Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό 3

- Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 3

- Οικολόγοι/Πειρατές 3

- Γέφυρες 3

- ΕΠΑΜ 3

- Κόμμα Ισότητας και Φιλίας 2

- Παναθηναϊκό κίνημα 2

- ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2

- Ένωση Κεντρώων 2

- Κοινωνία 2

- Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα 2

- Πράσινοι  2

- Κοινωνία Αξιών 1

Ερώτηση: 

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ;;;

Είναι δυνατόν να έχεις σοβαρή κυβέρνηση με αυτά τα αποτελέσματα; 

Θυμάμαι παλαιά που λέγαμε ότι ο δικομματισμός δεν είναι καλό πράγμα και καλό είναι να υπάρχει πολυφωνία. Ήρθε και η πολυφωνία. Και τι κατάλαβες;; 

Σου άρεσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ; 

Σου άρεσε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ; 

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είχε προβλήματα; Όποτε πήγαινε να γίνει μια μεταρρύθμιση θυμάμαι ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να τη φρενάρει και για αυτό στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 πετάγαμε χαρταετό. 

Θέλεις να κάνουμε σοβαρή ανάλυση για την κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ; Δεν νομίζω… 

Προτιμώ σταθερές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους και να μην πηγαίνουμε από πολιτικό παιχνίδι σε πολιτικό μπάχαλο. 

Ας κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. Ούτε μας αρέσουν οι συνεργασίες, ούτε μπορούμε να τις κάνουμε, και αντί να παράγουμε ως κοινωνία και ως κράτος θα καταλήξουμε να αφοσιωθούμε στα παιχνίδια, τις μηχανορραφίες, τις λυκοφιλίες, τις συμμαχίες και η παραγωγική διαδικασία θα μπει στην κατάψυξη…0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια