Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ




Χρονιάρες μέρες, το θέμα δεν είναι από τα χαζοχαρούμενα ευχάριστα που βλέπεις στα κανάλια. Όμως είναι σημαντικό, είναι υπαρκτό και θεωρώ καλό από αυτά που έμαθα συνομιλώντας με τζιμάνια,  να σε ενημερώσω. 

Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τα χρήματα να αλλάξει την εξώπορτα σε υπερασφαλείας – από τις πανάκριβες – και για περισσότερη ασφάλεια είτε στην κλασική κλειδαριά έχει προσθέσει άλλη μια, ασφαλείας, είτε έχει αγοράσει μια μετρίου κόστους. 

Αυτές ανοίγουν σαν χαρτί και η τακτική των κλεφτών έχει διαμορφωθεί ως εξής: 

Επιλέγουν διαμερίσματα από τον τρίτο και πάνω όροφο. Ο ένας κρατάει τσίλιες στο ανσανσέρ και ο άλλος μπουκάρει στο σπίτι. Αν καλέσεις το ανσανσέρ και ανεβαίνεις, τότε έχουν το χρόνο να φύγουν από τις σκάλες. Αν ανεβαίνεις από τις σκάλες τότε φεύγουν ως λονδρέζοι μπάτλερ από το ανσανσέρ. 

Στήνουν αυτί σε κάθε διαμέρισμα. Αν δεν ακούσουν θόρυβο, χτυπούν το κουδούνι. Εφόσον η σιγή συνεχιστεί, τότε πάνε στην επόμενη πίστα που είναι η παραβίαση. 

Η κλασική κλειδαριά σπάει με ένα σφυρί. Σφυριά στον αφαλό, η «γλώσσα» της πόρτας παίρνει σβάρνα την κάσα και μπήκε. Πόσοι ένοικοι άραγε θα ακούσουν ένα «γκαπ» και θα φωνάξουν την αστυνομία; Άλλωστε αυτές οι επεμβάσεις είναι καταδρομικές. 3-4 λεπτά για να βουτήξουν χρήματα, λαπτοπ, σμαρτφον, ότι είναι αξίας και δεν απαιτεί κουβάλημα με μεταφορική. 

Στη δε κλειδαριά ασφαλείας βάζουν ένα πλαστικό εύπλαστο κλειδί. Αυτό παίρνει τη φόρμα του μετάλλου και μόλις προσαρμοστεί ανοίγει την πόρτα σαν να είναι το δικό της ! Μετά το πλαστικό το πετάνε. Είναι μιας χρήσεως. 

Πως θα προστατευθείς;;;

Αν λείπεις, προσευχήσου να μη σε βάλουν στο μάτι. Αν σε βάλουν, χαιρέτα περήφανα και με αξιοπρέπεια. Στο κάτω κάτω της γραφής, όπως έχει αλλάξει και η εγκληματικότητα στη χώρα μας, δεν λέει να πας σε one way πτήση στον Άγιο Πέτρο για 150-200 ευρώ. Δεν κοστίζει πια και τόσο πολύ η ανθρώπινη ζωή, οπότε αν σε κλέψουν καλύτερα να απουσιάζεις. 

Αν δε λείπεις, η καλύτερη λύση είναι να βάλεις μια μπάρα πίσω από την πόρτα. Η μπάρα είναι από αλουμίνιο και στηρίζεται σε δύο γάντζους που παίρνουν 4 τεράστιες βίδες και σηκώνει μέχρι και 1,5 τόνο πίεση. Ελέφαντας να πάρει φόρα και να πέσει πάνω της, δεν τη ρίχνει. Από ότι μου έχουν πει η μπάρα κοστίζει 100-130 ευρώ. Χαμηλότερου κόστους λύση και θα τους καθυστερήσει είναι και ο σύρτης. Αν μάλιστα η εξώπορτα είναι κοντά σε τοίχο βάλε και μια καρέκλα από πίσω με τρόπο που να εφάπτεται και στην πόρτα και στον τοίχο. 

Το νου σου…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια