Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ




Καλώς ορίσατε στη χώρα που βρίσκεται σε μόνιμη παρακμή και σήψη. Στη χώρα που αν η υποκρισία ήταν πρωτάθλημα, η Ελλαδάρα μας θα έπρεπε να είχε πάρει το μουντιάλ, πενήντα φορές. 

Δύο περιστατικά σημείωσα σε απόσταση μόλις μιας ημέρας. 

Το πρώτο έχει να κάνει με τον περίφημο καστανά. Να και το hashtag στο τουιτερ και να οι κατάρες και οι αφορισμοί και οι μπάτσοι γουρούνια που είναι δολοφόνοι και η χούντα του σύριζα ( βρήκαν και μια καλή ευκαιρία να βγάλουν απωθημένα οι απέναντι ) και διάφορα δακρύβρεχτα.
Όποτε στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται ο νόμος, τότε είμαστε μπάχαλο, χάρβαλο και έχουμε άθλιο κράτος. 

Όποτε στην Ελλάδα εφαρμόζεται ο νόμος, τότε είμαστε χούντα, αστυνομικό κράτος και γιατί ρε αδερφέ συλλαμβάνεις τον κλέφτη Α και δεν πιάνεις τον κλέφτη Β που στην τελική έχει φάει τα περισσότερα. 

Έτσι διαιωνίζονται τα άλλοθι και μέχρι να εφευρεθεί το κλεφτόμετρο στο οποίο θα ορίσουμε τη βάση πάνω από την οποία θα επεμβαίνει η αστυνομία και κάτω από την οποία θα συγχωρεί, να θυμηθώ να έχω πάει μια έστω διαστημική βόλτα στη σελήνη για να εκτιμήσω τη Δημιουργία του Σύμπαντος με τα μάτια μου και όχι μέσα από τις φωτοσοπιαρισμένες φωτογραφίες της ΝΑΣΑ. 

Ο καστανάς δεν είχε άδεια. Δεν είχε άδεια. Άρα ουσιαστικά λειτουργούσε εις βάρος των υπολοίπων καστανάδων που δεν φέσωσαν την εφορία αλλά προσπάθησαν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Πήγαν να τον ελέγξουν οι αστυνομικοί και στην αρχή μανούριασε και αφού δεν του βγήκε, είχε plan b: Έκανε τον πεθαμένο. Συγκινητικό θέαμα για τον όχλο ώστε άκριτα να υπερασπιστεί τον μεροκαματιάρη που οι μπότες του μεγάλου αδερφού απείλησαν να λιώσουν. Για αυτό και πήγαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί, για παν ενδεχόμενο. 

Που είναι το παράλογο; 

Αν έκαναν τα στραβά ματιά τι θα εμπόδιζε και τους υπόλοιπους μικροπωλητές της πλατείας Αριστοτέλους να φεσώσουν και αυτοί με τη σειρά τους την εφορία; 

Πως έφτασε ένας τύπος, 40 χρόνια καστανάς όπως λέει, να χρωστάει 70 χιλιάρικα στην εφορία; Μήπως γιατί ως κλασικός Έλληνας δεν πλήρωσε ποτέ και πίστεψε πως δεν θα χρειαστεί και να το κάνει; 

Εμείς οι υπόλοιποι γιατί τον επικροτούμε; 

Περιστατικό δεύτερο. 

Όλγα Γεροβασίλη.

Σε τρείς μέρες απόλαυσε την ήττα σφαλιάρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, πήρε δόσεις κουλτούρας από το θέατρο του πνευματικού ηγέτη Λάκη Λαζόπουλου και επειδή μάλλον ζαλίστηκε από όλα αυτά, ξέδωσε στα μπουζούκια με τον Γιώργαρο τον Μαργαρίτη να θαυμάζει τις ζεμπεκιές της κυβερνητικής εκπροσώπου. 

Μπορεί να μην υποστηρίζω την Αριστερά αλλά η αξία του Δικαίου είναι ύψιστη για εμένα. 

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ! 

Αν ο όχλος πιστεύει πως οι πολιτικοί μετά το γραφείο, το υπουργείο και τη βουλή πρέπει να πηγαίνουν στο σπίτι τους να κλαίνε και να αυτομαστιγώνονται, τους χτυπώ φιλικά στην πλάτη και τους χαρίζω ένα τρυφερό χαμόγελο. 

Αντιθέτως θεωρώ έναν άνθρωπο πολύ πιο ισορροπημένο όταν βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του και κάνει πράγματα για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του. Προφανώς και δεν υποστηρίζω ότι θα χαρώ αν η κυρία Γεροβασίλη πήγαινε στο καζίνο και ξόδευε 100 χιλιάρικα αλλά εν προκειμένω δεν διαπίστωσα καμία υπερβολή. Όλος ο κόσμος πάει και στο γήπεδο, και στο θέατρο και ρίχνει και τη ζεμπεκιά του. Κρίση – κρίση αλλά όλα γεμάτα είναι. 

Ούτε θα γίνω τροχονόμος στη ζωή της Γεροβασίλη για να κρίνω αν θα έπρεπε να πάει σε βάθος τριών μηνών και όχι τριών ημερών γιατί θα κουραστεί και δεν θα επιτελέσει την ενημέρωση του τύπου με τα σωστά σημεία στίξης και αντί για τελεία βάλει θαυμαστικό. 

Δεν θέλω ούτε υποκρισίες, ούτε υπερβολές. Ούτε πολιτικούς κλαίουσες χήρες, ούτε μαντρωμένους στα σπίτια τους για μια υποκριτική στάση συμπασχόντων με τον όχλο. 

Να πω ότι ήταν κάθε Παρασκευή στη Μύκονο, πάει στην ευχή αλλά δεν θέλω να κράξω το δικαίωμα, το ανθρώπινο δικαίωμα να πάει κάπου ένας άνθρωπος να ξεδώσει. 

Ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια