Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Παρακολουθώ τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και βλέπω ότι γίνονται μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων. Δεν μπορώ να προβλέψω αν τελικά ο Τσίπρας θα πάρει τα μέτρα που απαιτούνται, αν καταφέρει να τα περάσει στη Βουλή και στην κοινωνία ή θα καταστραφούμε. 

Προφανώς για αυτό το λόγο υπάρχει μια σιωπή με τρίξιμο οδόντων στα εσωκομματικά της ΝΔ και αγρυπνία με τα όπλα παρά πόδα για την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη ευκαιρία, στην αναζήτηση του τέλειου συγχρονισμού. 

Είναι απολύτως προφανές ότι για τους επόμενους 6 μήνες θα υπάρχει μια στάση αναμονής. «Πάμε και βλέπουμε». Σε ένα βαθμό το καταλαβαίνω. Άνθρωποι είμαστε και στον  άνθρωπο η φιλοδοξία είναι πανίσχυρο κίνητρο. Αν το σκεφτείς, η φιλοδοξία καθόρισε τον πολιτισμό του ανθρώπου και ο φθόνος την ιστορία του. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μπλέξεις είναι να καταθέτεις διάφορους ορισμούς – που συνήθως έχουν δυσδιάκριτα όρια – να κρύβεσαι πίσω από αυτούς και να μην ασχολείσαι με το ουσιαστικό. Την πρακτική εφαρμογή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αποτελούν την πεμπτουσία και την αλήθεια της πολιτικής. 

Νεοφιλελευθερισμός. Φιλελευθερισμός. Ριζοσπαστικός νεοφιλελευθερισμός. ΚεντροΔεξιά. Ακροδεξιά. Καραμανλισμός ( του Κωνσταντίνου). Καραμανλισμός ( του Κώστα ). φιλοΣαμαρισμός. Μητσοτακισμός ( παραδοσιακός της Ντόρας ) Μητσοτακισμός ( φιλελεύθερος του Κυριάκου ). ΟΦΑ ( Όπου φυσά ο άνεμος τύπου Ευριπίδης Στυλιανίδης ) Κραταιά σκληρή Δεξιά ( Βορίδης ) Δεξιά κεντρώου προφίλ ( Δένδιας ) Συναινετική Δεξιά ( Αβραμόπουλος ) Μεταρυθμιστική Δεξιά ευρωπαϊκού προσανατολισμού ( Χατζηδακις ) Νεανική Δεξιά ( Κικίλιας, Όλγα, Τζιτζικώστας) Λαϊκή Δεξιά ( Γιακουμάτος, Ντινόπουλος ) Βασιλική Δεξιά ( Άννα – Μισελ ) Πασοκική Δεξιά ( Κακλαμάνης ) και ο Άδωνις. Μια ομάδα μόνος του. Στην ευρύτερη αριστερόστροφη Δεξιά μπορείς να προσθέσεις τους ΑΝΕΛ του Καμμένου. Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι οι ΑΝΕΛ είναι ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι ή συνιστώσες. Δεξιοί είναι αλλά εκπασοκισμένοι σοβιετικοί. 

Παράκληση: Αφήστε τον Κώστα Καραμανλή στην ησυχία του. Ο άνθρωπος δεν θέλει. Του αρκεί να είναι μέσα στη Βουλή και να κυλά ο χρόνος ευχάριστα. Μου θυμίζει την προσδοκία των φιλάθλων που περίμεναν για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την επιστροφή του Γκάλη στα παρκέ. Δεν επανήλθε και η ζωή συνεχίστηκε. Άλλο πράγμα η προσδοκία και άλλο η αλήθεια. 

Ειλικρινά, μια ερώτηση. Ποιον αφορούν όλα αυτά εκτός από τα πρόσωπα και τους φίλους τους;
Η πραγματική συζήτηση στη ΝΔ πρέπει να γίνει στην πολιτική, στην ιδεολογία και στην κοινωνική πρακτική. Ρόλο που κινδυνεύει να τον παραχωρήσει στο Ποτάμι. 

Τα θέματα είναι συγκεκριμένα:

Οικονομία: Τα αφήνουμε όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και το κράτος ως ελεγκτής ή καταργούμε και το κράτος και ως ρυθμιστής να είναι μόνο η αγορά ( οι αγορές );; Το κράτος μπορεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα;  Θέλουμε πραγματικά τις επενδύσεις; Ή τις θέλουμε μεν αλλά τις δυσκολεύουμε δε; 

Προσανατολισμός: Στην αριστερίστικη εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα της εποχής μας, είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης; Είμαστε. Έχουμε όμως και την ισχυρή βούληση να το προβάλλουμε ή το ψιλοκρύβουμε; Ή το ψιλοστρογγυλεύουμε; 

Η σημερινή ΝΔ πιστεύει στην παραδοσιακή συγκρότηση της κοινωνίας; Εννοώ την Ορθοδοξία, την πίστη στις αξίες και στα ιδανικά του Ελληνισμού. Εννοώ τη στήριξη της οικογένειας που είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας και η σημερινή παρακμή ξεκίνησε από τον εκφυλισμό της οικογένειας.
Η ΝΔ πιστεύει πως πρέπει να αλλάξουν μερικές παγιωμένες αντιλήψεις όπως η τυραννία του συνδικαλισμού;  Πρέπει το κράτος να μετασχηματιστεί και να περάσει σε μια εποχή χωρίς φαύλη γραφειοκρατία, χωρίς τα δικά μας παιδιά, χωρίς προγράμματα stage, χωρίς προσωπικές συνεντεύξεις για να υπερκεράσουμε τον σκόπελο του ΑΣΕΠ και χωρίς αμυντική αστυνομία; 

Αν στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να βγάλουν άκρη και να μείνουν ισχυροί ώστε να αποτελέσουν έναν σοβαρό πυλώνα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την πολιτική ιδεολογία τους. Να συμφωνήσουν εκεί και να μείνουν με εσωτερική συνέπεια. 

Αλλιώς, αν τα κάνει μαντάρα ο Αλέξης, ας ανοίξουμε τα μάτια και να δούμε την αλήθεια καθαρά:
Ο Μιχαλολιάκος θα είναι ο επόμενος και θα κάνει παρέλαση με 30%....




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια