Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ...Τι θα γινόταν αν...

...η προηγούμενη κυβέρνηση επανεκλεγόταν και:

1. Ενώ έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια το ίδιο βράδυ, ζητούσε τελικά 4μηνη παράταση του μνημονίου, βαφτίζοντάς το ‘Γέφυρα’.

2. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της μείζονος συγκυβέρνησης, νουθετούσε ΜΜΕ και προειδοποιούσε να προσέχουν τι λένε (βλ. Φίλης)

3. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νουθετούσε ΜΜΕ για το πως θα πουν τις ειδήσεις (βλ. Σακελλαρίδης)

4. Περιφερειακή σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος, έκανε  σχόλια για δημοσιογράφους οπως το "Ο Στούπας είναι το πουτ@ν@κι των δανειστών" οπως και όλα τα καλόπαιδα του capital.gr" ;;

5. Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλούσε για άκυρους νόμους επειδή δεν παρευρίσκονταν προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ (βλ. Κωνσταντοπούλου).

6. Αν ο ΥΠΟΙΚ, είχε κάνει περισσότερες εμφανίσεις-συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, από ότι οι μέρες διακυβέρνησης (βλ. Βαρουφάκης).

7. Αν ο ΥΠΟΙΚ, την Παρασκευή έλεγε σε συνέντευξη πως θα δουλέψει το οικονομικό επιτελείο το σαβ/κο & το Σάββατο εμφανιζόταν σε παπαράτσι φώτο με τη σύζυγο για διήμερο στην Αίγινα.

8. Αν ο ΥΠΟΙΚ, μιλούσε για λιτό βίο και πήγαινε την ίδια μέρα να φάει σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου.

9. Αν ο ΥΠΟΙΚ, μιλούσε για λιτό βίο και έκανε φωτογράφηση celebrity σε κοσμοπολίτικο περιοδικό του εξωτερικού.

10. Αν ο ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη τύπου, καλούσε σε ερωτήσεις μόνο τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του υπουργείου & αποκαλούσε ανάγωγο δημοσιογράφο που ζήτησε το λόγο γιατί δεν μπορεί να θέσει ερωτήσεις.

11. Αν ο ΥΠΟΙΚ δήλωνε σε ξένο μέσο, πως ο Έλληνας δε θέλει δουλειά ή χρήματα, παρά αξιοπρέπεια.

12. Αν ο υπουργός επικρατείας μιλούσε για παράταση αποπληρωμής λες και μιλάει για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας (βλ. Φλαμπουράρης).

13. Αν ο υπουργός επικρατείας έλεγε πως θα πληρώσουμε τους εταίρους μας με ΑΕΡΑ.

14. Αν ο ΥΠΟΙΚ δήλωνε πως είναι πολύ περήφανος για το βαθμό ασάφειας αυτών που λέει στους εταίρους και οδηγούσε τους εταίρους σε σκλήρυνση στάσης έναντι της χώρας.

15. Αν ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλούσε για παράταση του μνημονίου από τη στιγμή που συνεχίζουν να ισχύουν οι νόμοι των προηγούμενων ετών (βλ. Μητρόπουλος).

16. Αν ρωτούσαν τον ΥΠΟΙΚ τη γνώμη του για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και εκείνος δίχως να γνωρίζει δήλωνε, πως «δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που δεν ξέρω, αν ισχύει έχω πρόβλημα».

17. Αν ο ΥΠΕΘΑ δήλωνε πως δεν έχουν ανατιναχτεί ακόμα κάποια ΜΜΕ (βλ. Καμμένος).

18. Αν πάγωνε τις πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης για το οποίο ξιφουλκούσε στο παρελθόν, για να πληρώσει άλλες υποχρεώσεις.

19. Αν ο υπουργός επικρατείας δήλωνε πως οι Πολωνοί ήταν συνεργάτες των Ναζί στον Β’ΠΠ.

20. Αν ο ΥΠΟΙΚ δήλωνε πως δεν έκανε κωλοδάχτυλο αναφερόμενος στο τι πρέπει να δείξουμε στους Γερμανούς, σε παλαιότερο βίντεο ομιλίας του στην Κροατία, αλλά πως ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Μάλιστα μετά ανέβαζε κατ’ αυτόν, το σωστό βίντεο, που και πάλι τον δείχνει να το κάνει. Και στη συνέχεια δήλωνε πως τελικά δεν απευθυνόταν στους Γερμανούς.

21. Αν το ΥπΕΞ έκανε επίσημο διάβημα για δήλωση του Γερμανού ΥΠΕΞ, η οποία τελικά ήταν απόρροια μεταφραστικού λάθους.

22. Αν τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ήταν αυξήσεις στη ΔΕΗ και επαναπρόσληψη απολυμένων ΕΡΤ.

23. Αν ο ΥΠΑΙΘ δήλωνε πως η αριστεία είναι ρετσινιά και ήθελε να καταργήσει τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία.

24. Αν ο ΥΠΟΙΚ δήλωνε πως τα δάνεια από το ΔΝΤ θα αποπληρωθούν μέχρι τέλους.

25. Αν ο ΥΠΟΙΚ δήλωνε πως συμφωνούσε με το 70% των μέτρων του μνημονίου.

26. Αν ο ΥΠΟΙΚ χαρακτήριζε τον Σόιμπλε διάνοια και δήλωνε πως τον θαυμάζει.

27. Αν η κυβέρνηση έβαζε χέρι στα αποθεματικά των ταμείων για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ.

28. Αν σχεδόν δυο μήνες μετά την εκλογή της, τα έσοδα ήταν στο ναδίρ και η εκροή καταθέσεων συνέχιζε με αμείωτο ρυθμό.

29. Αν οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιδρούσαν στη μη παροχή βουλευτικού αυτοκινήτου, ενάντια στις προεκλογικές εξαγγελίες.

30. Αν στην Ευρώπη έβρεχε λεφτά μέσω QE αλλά στο εσωτερικό μιλούσαμε για τους κακούς εταίρους που δε μας έδωσαν το ευρωομόλογο.

31. Αν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα αναρχικός!!!, έκανε παράπονα για το κόψιμο του βουλευτικού του αυτοκινήτου.

32. Αν ο ΠΘ δήλωνε πως οι προηγούμενοι δέχτηκαν πιέσεις & εκβιασμούς από την τρόικα ενώ αντιπολιτευόμενος τους αποκαλούσε Μερκελιστές.

33. Αν ο ΥΠΕΘΑ δήλωνε πως, «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε θα το κάνουμε Κούγκι».

34. Αν ο ξάδερφος του ΠΘ διοριζόταν στο ΥπΕΞ μέσα στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης.

35. Αν ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής, δημιουργούσε Πολιτικό Γραφείο με μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ στηλίτευε ως αντιπολίτευση τις αντίστοιχες στελεχώσεις (βλ. Δραγασάκης).

36. Αν για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, κανόνιζε μετά την στρατιωτική παρέλαση, γλέντια με δημοτικά τραγούδια.

37. H Γιάννα (ή Γιάνα καλύτερα) δήλωνε την αμέριστη συμπαράσταση της στην κυβέρνηση;

38. Αν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την επιδρομή των βαρβάρων στη Νομική, που μετά από κλοπές και καταστροφές έφυγαν σαν κύριοι, δήλωνε πως δεν ανακατεύεται σε ενδοοικογενειακά θέματα του Πανεπιστημίου.

Μάλλον… ΤΙΠΟΤΑ.
 ΌΧΙ;

Μέσα σε 50 μέρες διακυβέρνησης. Πρώτη φορά Αριστερά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

= = = =
Αυτό το απολαυστικό άρθρο δημοσιεύθηκε εδώ: http://imperatorlex.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html?m=1 από όπου το πήρα. 

Πόσα πράγματα περνάνε ντούκου… 

Δεν ανησυχώ. 

Στο Γιουνανιστάν ακόμα αγαπάμε Αλέξη και θα καταλάβουμε τι συμβαίνει μόλις έρθει ο λογαριασμός.0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια