Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ
Όταν ήμουν μικρότερος άκουγα και διάβαζα πάρα πολλές θεωρίες. Το φίλτρο που απέκτησα για να τις αξιολογώ, είναι που οδηγούν. 

Για παράδειγμα, ο Εθνικισμός και το να ακούς για το μεγαλείο του Ελληνισμού είναι εξαιρετικό πράγμα. Όταν όμως καταλαβαίνεις ότι οδηγεί στη σφαγή των υπολοίπων, χαιρετάς. Ο Κομμουνισμός, όταν ακούς τα μανιφέστα είναι η επιτομή της κοινωνικής ευημερίας. Μόνο που οδήγησε στα γκούλαγκ και στην πιο άγρια κοινωνική εκμετάλλευση. Η Αναρχία έχει τη δική της γοητεία. Δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος για το μπάχαλο. 

Βλέπω κάθε μα κάθε χρόνο από την αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, την ίδια ρητορεία. Εναντίον των παρελάσεων. Ο καλός Θεός όμως τα φέρνει έτσι που με πρώτη φορά Αριστερά έγινε μεγαλεπίβολη παρέλαση και ο λόγος που καμάρωσα τον Πάνο Καμμένο στο Εθνικής Άμυνας ή Γενικής Επίθεσης – πες το όπως θες – είναι γιατί έκανε τα νεύρα της Ρεπούση βίδες. 

Στην απύθμενα υποκριτική κοινωνία που ζούμε, μια σειρά θεμάτων δεν μας ενοχλούν.

Να σου τα θυμίσω; 

Η Αριστερίζουσα Εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα δεν ενοχλείται από τα τούρκικα σίριαλ που κυριάρχησαν στην ελληνική τηλεόραση. Τα ριάλιτι, η νέα μόδα που λέγεται τατουάζ, το πλαστικό lifestyle, οι 50 αποχρώσεις του γκρί είναι πρόοδος. Ανοιχτά μυαλά. Ε;

Η εθνική μας ταυτότητα ηχεί παράξενα ως έννοια. Τη θρησκεία μας σιγά σιγά την πετάμε έξω από τα σχολεία, την ιστορία μας την αγνοούμε και τη διαστρεβλώνουμε.  Τα ήθη και τα έθιμα μας τα αντικαταστήσαμε με την κατανάλωση και τον φρέντο καπουτσίνο. Η οικογένεια θεωρείται βάσανο αλλά ο εθισμός στο facebook εκλαμβάνεται ως υγιής κοινωνικοποίηση. Μισούμε τη γλώσσα μας, μάθαμε να τη μισούμε και την αντικαταστήσαμε με τα γκρικλις. Την βαθιά μουσική παράδοση μας τη θάψαμε και υποκλιθήκαμε στα κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα λαϊκοποπ σκυλάδικα. 

Οι υποκριτές θολοκουλτουριαραίοι πανηγυρίζουν με το gay pride αλλά η παρέλαση στις εθνικές εορτές είναι φασισμός. Ενώ η πραγματική πρόοδος είναι να παρελαύνουν αγοράκια πιασμένα χεράκι χεράκι και να χαμουρεύονται στη μέση του δρόμου. Αν δε, τολμήσεις να φωνάξεις πως ο βασιλιάς είναι γυμνός, τότε η ταμπέλα σου κολλάει αυτόματα: Είσαι ρατσιστής, φασίστας και ομοφοβικός. 

Σε πάνω από 100 χώρες γίνονται παρελάσεις. Προφανώς στη Βιέννη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο είναι αγροίκοι και εμείς οι πολιτισμένοι να δώσουμε το παράδειγμα, να τις καταργήσουμε. 

Αλήθεια, ρώτησε ποτέ κανείς εθνομηδενιστής θολοκουλτουριάρης, όλα αυτά τα παιδιά, είτε τους μαθητές, είτε τους στρατιώτες που συμμετείχαν πως αισθάνονται; Επειδή είχα την τιμή, όλοι βρίζαμε στις πρόβες και όλοι ενθουσιαστήκαμε εκείνη την ώρα, νοιώσαμε χαρά και περηφάνια και μας έμεινε μια υπέροχη ανάμνηση. 

Ρώτησε ποτέ κανείς εθνομηδενιστής θολοκουλτουριάρης πως αισθάνονται οι Έλληνες της Αμερικής με την παρέλαση; Ας πάει να τους πει να την καταργήσουν. Πολύ φοβάμαι πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα κολυμπώντας. 

Για την παρέλαση βρίσκουν να πουν ότι δεν τους αρέσει. Όταν όμως οι αντιεξουσιαστές αμαύρωσαν μια μέρα μνήμης, ε, αυτοί ήταν ο λαός που διαμαρτύρετο.  Όταν εκείνο το παιδάκι έριξε μούντζα στον ΓΑΠ, ο όχλος είπε μπράβο. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει – γιατί είναι αντιδημοφιλές βλέπεις – ότι η μούντζα ουσιαστικά πήγαινε στον Μακρυγιάννη και στον Κολοκοτρώνη. Τους πήρε ο πόνος για τα μαθήματα που χάνουν οι μαθητές. Όταν χάνουν τα υπερδεκαπλάσια από τις καταλήψεις, εκεί τα παιδιά δίνουν μάχη για την παιδεία. Φαρισαίοι.

Εκεί φτάσαμε. Να αισθανόμαστε ενοχές για να γιορτάσουμε τα όσια και τα ιερά του Έθνους μας! Γιατί οι ανθέλληνες εθνομηδενιστές ενοχλούνται από μια μέρα τιμής και μνήμης! Και το συζητάμε στα σοβαρά!

Βέβαια για την αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, κάθε τι ελληνικό είναι για τα σκουπίδια. Πρέπει να είμαστε διεθνιστές, πολίτες του κόσμου, πρόβατα, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς φίλτρο, χωρίς ταυτότητα, ώστε να υιοθετούμε κάθε μόδα, κάθε τάση, κάθε trend και ανάλογα με την εποχή, να βολοδέρνουμε. Πότε να είμαστε trendy, άλλοτε να είμαστε emo και στο σουπερ alternative γινόμαστε και hipsters ναουμ. Τα πρότυπα μας να είναι η Λεϊντι Γκάγκα, η Κοντσιτα και τα Καρντάσιανς. Ο νεοελληνάρας που βαδίζει στην καταστροφή γιατί τα ιδανικά του εξαντλούνται στο smartphone, στο γήπεδο, στα σκυλάδικα και στην καγκουρίαση.

Για να αφελληνίσεις τον όχλο, πρέπει πλην της παρακμής που βρίσκεται να έχεις μερικά επιχειρήματα. Ένα από αυτά είναι ότι ο Μεταξάς έφερε τις παρελάσεις. Μάλιστα. Ο Μεταξάς έφερε το ΙΚΑ και το 8ωρο. Να τα καταργήσουμε και αυτά; Ποτέ δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Οι Ρωμαίοι δεν έκαναν; Οι αψίδες θριάμβου τι ήταν; Σουβλατζίδικα; 

Αν θέλεις να το δούμε και πιο «φιλοσοφικά», ανέκαθεν ήταν στην κουλτούρα μας «να βγαίνουμε έξω». Παρελάσεις, πορείες, λιτανείες, πανηγύρια, χοροί, μοιρολόγια,  τα παναθήναια στην Αρχαιότητα, πάντα ο Έλληνας γιόρταζε, γλένταγε, γελούσε και έκλαιγε μαζί με τους υπόλοιπους.
Αν αφαιρέσεις και την παρέλαση, τότε θα ξεχάσουμε και τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου. Είναι φόρος τιμής για τους Αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Σκοτώθηκαν για να μπορεί η αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα, να υποστηρίζει ότι η Επανάσταση ήταν ταξική, ότι οι Κλέφτες και οι Αρματωλοί παρενοχλούσαν το νόμιμο κράτος με τις παράνομες πράξεις τους και ότι πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις ως φασιστικές. 

Το Gay Pride είναι ότι καλύτερο για μια κοινωνία. Κάθε Νοέμβριο πορείες και εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο είναι εθνικό καθήκον. Το καρναβάλι είναι η επιτομή του πολιτισμού. Το Πολυτεχνείο έχει αναχθεί στη σημαντικότερη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας. Οι ήρωες, οι πραγματικοί ήρωες, του 1940 και του 1821 πρέπει να περάσουν στη λήθη. 

Ότι μας συνδέει με το παρελθόν μας, πρέπει να το θάψουμε.
Αρχαία Ελλάδα, Ορθοδοξία, Μεγάλες Μάχες, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, στην πυρά και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Δυστυχώς εμφανίστηκαν και οι πατριδοκάπηλοι Ναζί και καίγονται και πολλά χλωρά. 

Και αν όλα αυτά σου φαίνονται παράξενα, να σε ρωτήσω κάτι; 

Έμεινε κάτι όρθιο; Και ευμάρεια περάσαμε και άκρατο καταναλωτισμό και διάφορες πηγές ευτυχίας δοκιμάσαμε, και εναλλακτικές πηγές κοσμοθεωρίας και όλα παντού κατέρρευσαν. Δεν το βλέπεις;
Ποιο είναι δηλαδή το σύστημα που οδηγεί τον Άνθρωπο στο να θρώσκει προς τα άνω; 

Η αναρχία; Ο κομμουνισμός; Ο εθνικισμός; Το φενγκ σουι; Οι δωδεκαθεϊσμος; Ο υλισμός; Ο Ουμανισμός; Η αστρολογία; Οι εναλλακτικές πηγές με τα ρεϊκι, τη γιόγκα και οποιαδήποτε ανατολική θρησκεία δοκιμάσαμε ως ψαγμένοι; Τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι ο καλύτερος φερετζές της αδικίας; Ο ωχαδερφισμός; Ο καταναλωτισμός; Ο άκρατος εγωισμός; Όλα δεν τα δοκιμάσαμε λίγο ως πολύ;

Πάμε ως άνθρωποι, ως κοινωνία, στο γκρεμό. Άνθρωποι σε σύγχυση και αφασία, πιστεύουν στα παραμύθια κάθε απίθανου για να μην αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να μην αναλάβουν την ευθύνη. Διαλυμένες οικογένειες καθώς ο χωρισμός είναι πια η κυρίαρχη τάση. Και τι μένει; Το πορνό, οι εφήμερες σχέσεις, προβληματικά παιδιά που δημιουργούν αντίστοιχα προβληματικές οικογένειες καθώς το δικό τους βίωμα τους φαίνεται φυσιολογικό. 

Αν πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θα γίνει καλύτερη η ημέρα μνήμης, δεν έχω καμία αντίρρηση. Αν φτάσουμε όμως να καταργήσουμε και την, έστω αυτή, μοναδική στιγμή για να θυμόμαστε κάτι, τότε να μην είναι καν αργία. Δεν υπάρχει λόγος. 

Αλλά τι λέω. Τότε σκοτωθήκαμε για να διώξουμε το Ισλαμ και τώρα θέλουν να τους φέρουμε όλους στην Ελλάδα και να τους δώσουμε και την ελληνική ιθαγένεια… 

Εν κατακλείδι, ΌΧΙ στην κατάργηση των παρελάσεων γιατί αυτοί που το προτείνουν επιδιώκουν τον αφελληνισμό των Ελλήνων.

Το κείμενο αυτό, για την Ελλάδα που αντιστέκεται, για την Ελλάδα που επιμένει, για την Ελλάδα που μεγαλουργεί αλλά δεν προβάλλεται ποτέ... 

Στο κάτω κάτω της γραφής, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πάει στην παρέλαση. Ας κάτσει σπίτι του να δει τηλεόραση, ας αποχαυνωθεί στο facebook, ας αποβλακωθεί σε κάποιο pc-game και ας σταματήσει να μας πρήζει δύο φορές κάθε χρόνο.

Υγ. Μια αναφορά στο πανηγυρικόν του θέματος. Δεν με ξένισε, δεν με ενθουσίασε. Το να έρθουν μερικοί σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές και να χορέψουν στο τέλος, δεν το βρίσκω τραγικό. Αν δεν ήταν η βροχή και τα βρώμικα, ίσως να είχε καλύτερη εικόνα. Κάθε αρχή και δύσκολη άλλωστε. Το να πάει ένας γονιός να καμαρώσει το παιδί του και μετά να δει νέα παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν την αυθεντική ελληνική μουσική, δεν είναι λόγος κλάψας και μιζέριας. Ίσως να ήταν καλύτερα να γινόταν στην πλατεία Συντάγματος και όχι στη μέση του δρόμου με το μπουλούκι γύρω γύρω. Να στηθεί μια γιορτή μετά την παρέλαση στην Πλατεία Συντάγματος μου φαίνεται θεμιτό.0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια