Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ




Λόγω των εορτών, βρέθηκα σε μια παρέα και κάποιοι ξυπνιτζήδες που ήθελαν να δείξουν διαφορετικοί, υποστήριζαν πως η θρησκεία απευθύνεται σε ηλιθίους και για τους έξυπνους υπάρχει μόνο η επιστήμη. 

Eπί του θέματος, έχω γράψει ένα σχετικό άρθρο εδώ: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2010/09/blog-post_13.html
 
Σε πρόσφατη βόλτα μου στον παγκόσμιο ιστό, στο σοβαρό site http://www.pemptousia.gr  παρακολούθησα μια συνέντευξη ενός ανθρώπου που αγνοούσα την ύπαρξη του. 

Είναι ο φυσικός κ. Εμμανουήλ Τσεσμελής,  σύμβουλος στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών CERN, μέλος του Διευθυντηρίου του CERN και Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 

Σημαντικός επιστήμων, που αναφέρεται στο έργο που επιτελείται στο CERN, τις σχέσεις μεταξύ της χριστιανικής διδασκαλίας και της σύγχρονης επιστήμης και για την προσφορά της Ορθοδοξίας στο σημερινό κόσμο.

http://www.pemptousia.gr/new_videothiki/?v=56208


Τελικά οι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι λειτουργούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Αντίθετα, μπορείς να δεις στην τηλεόραση διάφορους απίθανους τύπους, πλαστικές χαζοχαρούμενες γκόμενες, κενολογίες με το τσουβάλι και την αβάσταχτη ελαφρότητα του τίποτα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά.  

 Τα εγχώρια μαζικά μέσα επιρροής θεοποιούν τον Λάκη Γαβαλά που σχεδόν άπαντες έχουν ξεχάσει ότι παρανόμησε και για αυτό τραβιέται με τη δικαιοσύνη και σχεδόν επιβάλλει τις μυθοπλασίες του Νότη Σφακιανάκη. Στην Ελλάδα του Λιάπη, του Τομπούλογλου, του Ακη, των πνευματικών ηγετών σαν τον Παπαδάκη και τον Αυτιά.  

 Στην Ελλάδα του μη με διακόπτετε και του διακόπτουμε για διαφημίσεις. 

Σε αυτή την Ελλάδα, Επιστήμονες σαν τον Μανόλη Τσεσμελή δεν πρέπει να προβάλλονται.

Η Ελλάδα του Φωτός δεν πρέπει να έχει φωνή στα μαζικά μέσα μέσα επιρροής.

Δεν βολεύει κανέναν...



1 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Δεν ξερω αν υπαρχει σωστη απαντηση για το θεμα Θεος η Επιστημη, ξερω πως οι μεγαλυτεροι επιστημονες και κυιως γιατροι, πολυ συχνα αναφερουν τη λεξη "θαυμα" και λενε οτι ο Θεος ειναι αυτος που οδηγει συχνα τα χερια τους και τα μυαλα τους...
Καλη χρονια Γρηγορη! Οσο καλυτερη γινεται! Χαιρομαι που επιτελους λυθηκε το θεμα...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια