Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014



Ένα από τα αγαπημένα θέματα της ελληνικής κοινωνίας είναι οι εκλογές. Θέλουμε συνεχώς και μονίμως να βρισκόμαστε στο σχετικό πανηγύρι με τις προβλέψεις, τις τηλεμαχίες, τις υποσχέσεις στα πολιτικά γραφεία, τις συγκεντρώσεις, τοςυ βαρύγδουπους λόγους και τα συνθήματα, και φυσικά τα exit polls, τα σχόλια νικητών και ηττημένων που ποτέ δεν χάνουν, τις ηχηρές παραιτήσεις και τις παταγώδεις συντριβές των κομμάτων. 

Τα τελευταία χρόνια το θέμα μας είναι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ενώ θα έπρεπε να είναι η αναζήτηση αξίων προσώπων μπας και καταφέρουμε να αναστηθούμε ως έθνος. Αφού έχουμε πενία προσώπων, κάνουμε συνέχεια εκλογές. 

Λες και θα πρέπει να γίνονται συνέχεια εκλογές ώστε να διαπιστώσουμε αν θα μπουν στη Βουλή διάφορα κομματίδια, συντρίμμια του παρελθόντος που ψάχνουν και πάλι την καλή, το διασκεδαστικό εντευκτήριο  και το αναπαυτικό έδρανο του κοινοβουλίου. 

Ιδιαίτερα δε, αν σκεφτείς πόσα κομματάκια βλέπουμε να προκύπτουν, με πιάνουν ουρανομήκη χάχανα. 

Η Ελλάδα στα κάρβουνα του Ζουράρι ( πυρίκαυστος Ελλάς ),  το σοσιαλιστικό κόμμα του Τζουμάκα ( μα καλά που ήταν αυτός; ), το Νέο Κόμμα που έχει στην αρχική του σύνθεση κάτι δημοσίους υπαλλήλους, η Νέα Μέρα του Λοβέρδου και οι Χριστιανοδημοκράτες του Νικολόπουλου. Ο Τζήμερος που ελπίζω να μην κάνει το ίδιο λάθος και συμπράξει κουτοπόνηρα με τον Βαλλιανάτο και τον Μάνο, η Δραχμή των πέντε αστέρων του Κατσανέβα ( σιγά ρε Γκρίλο ), το κόμμα του Αλαβάνου, η κίνηση των 58 και γύρευε πόσους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς έχουμε να δούμε ακόμα. 

Από τη μια, οι ίδιοι και οι ίδιοι είτε ως υπάρχοντες πολιτικοί αστερίες είτε ως φαντάσματα του παρελθόντος που επανέρχονται από την ναφθαλίνη. Από την άλλη, οι καινούριοι μοιάζουν αντίγραφα των παλιών και οι υγιείς δυνάμεις του ελληνισμού απέχουν απογοητευτικά.. 

Να κάνουμε εθνικές εκλογές λοιπόν.
Πάλι; 

Τόσες φορές δεν εκφράστηκε ο κυρίαρχος, σοφός και υπέροχος ελληνικός λαός; 

Το πολίτευμα μας είναι έτσι δομημένο που για να γίνουν εκλογές πρέπει να πέσει η κυβέρνηση από τη βουλή. Μη μου αρχίσεις τα συριζαίϊκα ότι θα τη ρίξει ο λαός γιατί από τις τόσες επαναστάσεις που έχει κηρύξει ο Αλέξης και ο κάθε πικραμένος στα κοινωνικά δίκτυα, ξεφτιλίστηκε η λέξη. 

Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές. Ο κόσμος θα ξεχαρμανιάσει με τις δημοτικές και τις «ευρωπαϊκές» και η ζωή θα συνεχιστεί οπότε δεν πιστεύω σε αυτή την αποπροσανατολιστική παραφιλολογία.

Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές; 

Γιατί δεν τις θέλει κανείς! 

Αντώνης Σαμαράς: Αν υποτεθεί  ( και λαμβάνω υπόψη την καλή εκδοχή ) ότι κάνει μεταρρυθμίσεις, έργο, αναδιάρθρωση, οργάνωση και πάρκινγκ,  θα ήταν ηλίθιος να τις κάνει χωρίς να δρέψει τους καρπούς του έργου του. Ο Καραμανλής είδε τα δύσκολα και την έκανε αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετικό σημείο.  Ο Σαμαράς που θεωρητικά κράτησε την Ελλάδα όρθια, θα τα παρατήσει την ώρα που – θεωρητικά πάντα – θα αρχίσει να φαίνεται φως στον ορίζοντα; 

Ευάγγελος Βενιζέλος: Λογικά δεν θα μπει στη Βουλή ή άντε να δεχθώ ότι θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο. Οπότε γιατί να τις κάνει; Για να γίνει ΚΚΕ; Περιμένει μπας και δρέψει καρπούς από την προσπάθεια και να ξεφουσκώσουν οι ελιές, οι 58 και πόσοι άλλοι. 

Φώτης Κουβέλης: Επίσης δεν θα μπει στη Βουλή όπως και ο Πάνος Καμμένος. Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις που τους θέλουν πάλι στο κοινοβούλιο γιατί τους είδαμε και τους καταλάβαμε.
Παλαιά λέγαμε για το πόσο κακός είναι ο δικομματισμός. 

Τώρα δηλαδή που έχουμε 6 κύρια κόμματα στη βουλή, τι καταλάβαμε; 

Μήπως εσύ που διαβάζεις τώρα, ότι και αν πιστεύεις, ότι και αν ψηφίζεις, είσαι ευχαριστημένος από τις κυβερνήσεις συνεργασίας; Τις είδαμε και αυτές. Ένα πχ ΠΑΣΟΚ που αμφιβάλλω αν θα ξεπεράσει το 4%, είναι αυτή τη στιγμή κόμμα εξουσίας. Σου αρέσει αυτό; 

Πιστεύω λοιπόν πως και οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ δεν έχουν καμία τύχη στις εκλογές. Άρα γιατί να τις θέλουν; 

Βάλε και έναν αστάθμητο παράγοντα στη σημερινή Βουλή: Υπάρχει ένα μόρφωμα αυτή τη στιγμή με τον τίτλο Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και είναι 13 τον αριθμό, από τον Τατσόπουλο ως τον Λοβέρδο, από τον Νικολόπουλο ως τον Βουδούρη. Δεν είναι κόμμα, είναι σχηματισμός ώστε να έχει «προνόμια» όπως περισσότερο κοινοβουλευτικό χρόνο και ομιλητές στις συζητήσεις και στα νομοσχέδια. 

Πιστεύεις λοιπόν ότι αυτοί οι 13 αν δεν μπουν σε ένα μαντρί, θα ξαναδούν την έδρα στη βουλή; Ούτε απέξω! 

Ούτε το ΚΚΕ τις θέλει. Με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή ανάγκη και την πιθανή προοπτική για εξουσία, θα μείνει καρφωμένο στο 4-5%.

Ο Συριζα έχει πολλά ανοικτά μέτωπα. Με τους Λαφαζάνηδες, με τις συνιστώσες, με τους ΠΑΣΟΚους, με τα αλλά λέω σήμερα και άλλα αύριο και για ποικιλία τα αλλάζω δύο και τρεις φορές μέσα στη μέρα,  δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να κυβερνήσουν τώρα. Το πολύ πολύ να πετάξουν την κλασική ατάκα περί καμμένης γης και η ζωή θα συνεχιστεί και βοήθεια μας. Οι Τούρκοι θα κάνουν ραμαζάνι στον Παρθενώνα. 

Το μόνο κόμμα που θέλει εθνικές εκλογές αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η Χρυσή Αυγή. Μπετόν τρίτο κόμμα και προς το παρόν δεν έχουμε τα φοβερά και τρομερά στοιχεία ( αλήθεια εκείνα τα 3.000 όπλα τα βρήκαν τελικά; ) ώστε να δικαιολογείται η φυλάκιση των πρωτοκλασάτων της στελεχών. Άλλο αν είναι συμπαθής ή αντιπαθής, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε πεισθεί ότι δικαιολογείται η κατά Ζαρούλια μπουζού και πολύ φοβάμαι μην γίνουν ήρωες…. 

Για άλλη μια φορά καλλιεργείται από τα μαζικά μέσα επιρροής, όλη αυτή η κουβέντα που απέχει μακράν από τις έννοιες και από τα πραγματικά προβλήματα  των Ελλήνων πολιτών. 

Πιστεύω ότι δεν γίνουν εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να γίνουν γιατί η οικονομική επιβάρυνση και η αδράνεια των επιμέρους παραγωγικών τομέων θα είναι καταστροφικές και γιατί θα υπάρξουν πολλοί που αν το 153 αρχίσει να τρεκλίζει, μια χείρα βοηθείας θα τη δώσουν….  

Όχι γιατί τους κόφτει τόσο η πατρίδα αλλά γιατί είναι και το συμφέρον τους…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια