Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Είχα πολύ καιρό να λάβω ένα mail αναγνώστη! Ο φίλος που μου γράφει ( και τον ευχαριστώ που μου έδωσε την άδεια να το δημοσιεύσω ) αγγίζει ένα θέμα πολύ σοβαρό στις μέρες μας… 

= = = = = = 

Φίλε ύποπτε.

Επειδή βλέπω ότι απαντάς σε αναγνώστες σου σε διάφορα προσωπικά θέματα είπα να σε ρωτήσω και εγώ κάτι. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω οπότε δεν τρέχει και μια. 

Είμαι 43 ετών. Δεν με λες και χάλια δεν με λες και μοντέλο. Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχω ούτε σχέση, ούτε οικογένεια. Είμαι μόνος μου. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να γνωρίσω γυναίκες!  Μη σου φαίνεται παράδοξο, είναι η αλήθεια. 

Πρόσεξε με: 

Οι φίλοι μου είναι παντρεμένοι με παιδιά. Δεν πολυβγαίνω έξω και αν πάω κάπου θα είναι σε σπίτια φίλων. Άρα από τον κύκλο μου δεν μπορώ να κάνω γνωριμίες. Κανα δύο φίλες φίλων αλλά η μια ήταν χωρισμένη με δύο παιδιά. Δεν είχα πρόβλημα, αλλά αυτή είχε περισσότερα. Η άλλη δεν βλεπόταν και μίλαγε σαν νταλικέρης. Το να πάω μόνος μου σε ένα μπαρ και μιλήσω σε καμιά κοπελίτσα μάλλον θα τρομάξει. Έχω ένα φίλο, στην ηλικία μου, χωρισμένο και κάνουμε παρέα αλλά αυτός είναι ρεμάλι και  θα μου κάνει χαλάστρα. Μόνο για ποδόσφαιρο και στοίχημα μιλάει και δεν προσφέρεται για γκομενοκυνήγι. 

Κοίταξα στο facebook. Εκεί ή θα είναι γκομενάκια  που τα πετάνε όλα έξω και τα λιγουράκια τους ή καμένα. Μια φορά τσίμπησα και μίλαγα με ένα μωρό, μόνο που όταν με πήρε τηλέφωνο ήταν άντρας… Μια που την πάτησα Suspect, μια που δεν ξανασχολήθηκα. Τις χαζεύω αλλά δεν τολμάω.
Το ερώτημα λοιπόν είναι που θα γνωρίσω γυναίκα; 

Είμαι και σε μια ηλικία ( 43 είπαμε ) που οι μικρές μικρές δεν με πλησιάζουν. Οι μεγαλύτερες έχουν φορτωθεί ένα διαζύγιο με παιδί και δυσκολεύονται πιο πολύ οι ίδιες και οι γύρω γύρω από τα 30 είναι ήδη καβατζωμένες. Κατά καιρούς γνωρίζω αλλά έχω απελπιστεί. Νευρωτικές γυναίκες με διάφορα κολλήματα από την αγαμία ή κουκουρούκου που επίτηδες δεν θέλουν να δεσμευτούν. Το να πάω από δω και από κεί, εντάξει, το έκανα, αλλά δεν μου λέει και κάτι πια… 

Εγώ θέλω κάτι της προκοπής.
Έχεις καμιά ιδέα; 

= = = =
Και η απάντηση μου:
= = = = 

Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία. 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Στα 43 δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις αλλά σίγουρα οι επιλογές σου περιορίζονται όπως περιορίζονται και οι αντοχές σου, σωματικές και πνευματικές, αλλά και οι ανοχές σου. 

Αξιωματικά δεχόμαστε πως αν θέλεις να κάνεις μια γνωριμία της προκοπής όπως αναφέρεις, αυτό θα το κάνεις την ημέρα. Ούτε με πεσίματα στα μπαρ και να φαίνεσαι ξεπεσμένος λιγούρης, ούτε με καμένες μπαργούμεν, ούτε στα στριπτιζάδικα για τσακισμένα σπουργιτάκια. Το facebook μπορεί να σου προσφέρει πάμπολλα γυναικεία προφίλ αλλά στην ουσία είναι ένα περιτύλιγμα σαντιγύ που μόλις πάρεις την πρώτη κουταλιά, αποκαλύπτεται υπόνομος. Είτε γιατί πολλά πιπεράτα προφίλ είναι ψεύτικα, είτε γιατί γίνεται παρέλαση λιγουριών οπότε είσαι άλλος ένας θαυμαστής, είτε γιατί τρελαμένες και θολωμένες γκόμενες περνάνε άσκοπα την ώρα τους. 

Εύκολη επικοινωνία, μηδέν ουσία. 

Πιστεύω ότι έχεις τρία πεδία από όπου μπορείς να αντλήσεις γνωριμίες που να έχουν ενδιαφέρον και προοπτική. 

Α) Κοινωνικές εκδηλώσεις. Όπου σε καλούν φίλε μου, πήγαινε. Γάμοι, αρραβώνες, βαφτίσια, μνημόσυνα, εγκαίνια, events, happenings, τρέχα. Δεν υπάρχει βαριέμαι και που να τρέχω τώρα. Σήκω από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες και πολυθρόνες που λέει και ο Λιακόπουλος, ντύσου, πλύσου, ξυρίσου, φόρα αξιοπρεπή ρούχα και πήγαινε. Ειδικά στους γάμους, οι γυναίκες είναι πολύ περιποιημένες και όμορφες, αλλά και πολύ ευάλωτες. Τις πιάνει αυτή η ζήλια, το πότε θα γίνω μάνα, πότε θα γίνω και εγώ νυφούλα, η συγκίνηση της στιγμής, οπότε είναι πιο εύκολο να πιάσεις κουβέντες και να κάνεις γνωριμίες. Αρκεί να εστιάσεις σωστά και μην προσεγγίσεις καμία που να συνοδεύεται και φέρεις σε δύσκολη θέση το ζευγάρι! 

Αν πηγαίνεις λοιπόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις όλο και κάποια γνωριμία θα σου τύχει μέσω συστάσεων, χωρίς να γίνεις ο πέφτουλας του μπαρ. Αν και για να λέμε την αλήθεια, το πέσιμο στο μπαρ έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Άλλαξε η κοινωνική συνοχή και ο φόβος είναι πολύ μεγαλύτερος… 

Β) Χόμπι. Δεν μπορεί, κάπου θα είσαι καλός σε κάτι. Στη φωτογραφία, στο χορό, στη ζωγραφική, κάπου. Ή μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούριο όπως πχ το θέατρο. Επίσης στην πόλη γίνονται διάφορα σεμινάρια. Κάτι θα σε ενδιαφέρει. Πήγαινε λοιπόν σε σχολές – συλλόγους – φορείς που έχουν ως αντικείμενο τα χόμπι σου, σε διάφορες διαλέξεις που να σε ενδιαφέρουν ή σε σεμινάρια. Το σίγουρο είναι ότι θα εξελιχθείς και θα αναπτύξεις μια δεξιότητα σου αλλά μπορεί να σου προκύψει και μια καλή γνωριμία! Θα έχεις όλο το χρόνο χωρίς να εκτεθείς, να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις μια κίνηση αν μια κοπέλα σου κάνει καλή εντύπωση.

Γ) Εθελοντική δράση. Προσφέροντας στους συνανθρώπους σου γνωρίζεις και γνωρίζεσαι. Υπάρχουν πλείστες όσες οργανώσεις, από την Εκκλησία μέχρι τους Atenistas που και δουλειά κάνουν και οι άνθρωποι μεταξύ τους αποκτούν –τουλάχιστον - φιλικούς δεσμούς. Αφού έχεις χρόνο, μην κάθεσαι, πήγαινε να βοηθήσεις τον πλησίον και κάτι θα πάρεις και εσύ από αυτό. Είτε θα κάνεις καινούριους φίλους και δεν θα σε πιάνει η κατάθλιψη της – φυσιολογικής σε ένα βαθμό – αποξένωσης από τον κύκλο σου και φυσικά θα γνωρίσεις και γυναίκες. 

Εν κατακλείδι φίλε μου αφού ο κύκλος σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει, βοήθησε μόνος σου τον εαυτό σου. Κλείσε την οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης και ΒΓΕΣ ΕΞΩ. 

Διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο, εμπλουτίσου, προσέφερε και πιστεύω ότι κάτι θα βρεις που να σε καλύπτει. 

Εξάλλου μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες είναι περισσότερες από εμάς και επειδή πολλές από αυτές μπερδεύτηκαν με το life style που τις βομβάρδισαν τα μαζικά μέσα επιρροής και κατέληξαν να ξεμείνουν μόνες, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες στις ηλικίες 37-40. 

Να θυμάσαι φίλε: Όσο και να έχουν αλλάξει οι γυναίκες, πολύ δύσκολα θα σου την πέσουν αυτές. Μόνες υπάρχουν αρκετές εκεί έξω. Κάνε λοιπόν μια σοβαρή και συνειδητή προσπάθεια να τις βρεις και να τις προσεγγίσεις… 

Move φίλε. Moοοοοοve

Υγ. Παράλληλα όμως φρόντισε και εσύ να είσαι κατά το δυνατόν ελκυστικός. Γυμναστήριο, κούρεμα, ξύρισμα, ντύσιμο. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά όταν κάποιος απελπίζεται, δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο να αφεθεί…0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια