Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

o Suspect στο Momix !Σήμερα, Πέμπτη, από τις 21:00 και μετά, θα είμαι ο DJ στο Momix, Κελεού 1-5, στο Γκάζι. Όπως ανεβαίνεις την Ιερά Οδό από τον Κηφισό στο κέντρο, μετά τις γραμμές του τρένου, αριστερά.

Το Momix δεν είναι απλως ένα μπαρ που τυγχάνει να έχει εμένα στις μουσικές επιλογές αλλά είναι μπαρ που διαθέτει …..μοριακά ποτά που μπορείς να δοκιμάσεις!. Δηλαδή δημιουργία cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά άλλα! Γνώσεις οι οποίες ήρθαν κυρίως απο τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και με τον καιρό εφαρμόστηκαν απο βιρτουόζους του μπαρ (και της μαγειρικής) με σκοπό να "ιντριγκάρουν" οπτικά και γευστικά τους καταναλωτές.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται η μοριακή σε απλή μορφή χρησιμοποιείται χρόνια.Πως γίνεται κάποιες "σκόνες" και νερό να φουσκώνουν στο φούρνο και να γίνονται ψωμί ή άλλες σκόνες με νερό να γίνονται ζελέ; Αυτό ανέλυσαν οι τεχνολόγοι τροφίμων και έψαξαν, βρήκαν και κατηγοριοποίησαν περισσότερα φυσικά υλικά τα οποία μπορούν να δώσουν ανάλογα αποτελέσματα στην τελική μορφή αναδεικνύοντας περισσότερο τη γεύση. Η μοριακή δεν ειναι χημεία...αλλα φαντασία!!!

Έλα και με ένα τρύγο, 3 ζμπαρονια!
Και θα τα πούμε μαζί, και θα είσαι σε έναν καλαίσθητο χώρο και μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο!1 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Καλα Χριστουγενα Γρηγορη, ο,τι επιθυμεις!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια