Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. THE DEMOLITION MAN IS COMING BACK



Έτσι λοιπόν, μ’αυτά και μ’αυτά, αποκτήσαμε ένα καινούριο σταρ για την καθημερινότητα μας. Έλα τώρα που κάνεις τον ανήξερο! Ο Κασιδιάρης είναι ο νέος σταρ και αυτά που ακούγονται περί εμπάργκο, μην τα πιστεύεις καν. Ζει και αναπνέει για σταρς και φρέσκο αίμα η τηλεόραση. Ο Κασιδιάρης θα μας απασχολεί για πολύ καιρό και φυσικά το βίντεο με τις μπουνιές θα τον συνοδεύει για πάντα. Του εύχομαι καλή διαχείριση γιατί η δημοσιότητα και η απότομη δόξα τρελαίνουν και καμιά φορά διαφθείρουν. 

Επανέρχομαι στον κ. Κασιδιάρη γιατί σημασία εκτός από τις ενέργειες του σκληρού σελέμπριτι,  σημασία έχει και η δική του οπτική γωνία. Είναι άλλο πράγμα να ζητήσεις συγγνώμη και να παραδεχθείς ένα πιθανό λάθος σου και άλλο πράγμα να πεις καλά της έκανα και αυτομαστιγώθηκα γιατί επιχείρησα τρία χτυπήματα αλλά δεν την ξάπλωσα. 

Έγραψε στο facebook ο κ. Κασιδιάρης, το Σάββατο το πρωί καθώς για δύο μέρεις κάποιος του έκλεψε το πληκτρολόγιο του, τα εξής: 

«Καλημέρα..
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.»

ΣΧΟΛΙΟ: Να δεχθώ ότι του την έστησαν. Η πολύ έμπειρη Κανέλλη, με τον Παπαδάκη του την έστησαν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το «χωρίς τη θέλησή μου» Μήπως εννοεί ότι τις μπουνιές τι έριξε υπο την επήρρεια ουσιών; Μήπως εννοεί ότι ένα αόρατο χέρι τον οδήγησε στην υδατόριψη ( και νομίζω πως αν το εξελίξουμε μπορεί να το κάνουμε κανονικό άθλημα ) και στις σφαλιάρες; 

«Με εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν με εξέπληξε η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δε δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα.»

ΣΧΟΛΙΟ: Όταν βλέπεις μπροστά στα μάτια σου μια ληστεία, δεν χρειάζεται να περιμένεις το δικαστήριο για να καταλάβεις ότι πρόκειται περι αδικήματος. Όταν βιαιοπραγείς μπροστά στα μάτια όλης της Ελλάδας, δεν χρειάζεται ειδική μετάφραση ότι υπάρχει αυτομάτως μήνυση. Είτε από αυτόν που τις έφαγε είτε αυταπάγγελτη. 

«Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο.»

ΣΧΟΛΙΟ: Άλλη μια απόδειξη για την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας. Βλέπεις πως το κρύβομαι μετατρέπεται στο έμεινα σιωπηρός. Όταν ο Δαλάι Λάμα συνάντησε τον Λαο Τσε. Όταν ο Γέροντας Παϊσιος ήπιε ένα ποτήρι κρασί με τον Γκάντι. Ακριβώς το ίδιο και ο Ηλίας. Πήγε στο Θαβώρ και επικοινώνησε με το υπέρτατο πνεύμα. Ως προς το ίματζ έχει δίκιο περί διαπόμπευσης αλλά τι να κάνουμε, έτσι συνηθίζεται. Όταν κάποιος οδηγείται στον εισαγγελέα, συνήθως πηγαίνει με βραχιόλια. Αφού γράψει μερικά χιλιόμετρα ακόμα στη σόουμπιζ, μπορεί σε κάποιο άλλο αδίκημα, να τον πάνε και υποβασταζόμενο με ζητωκραυγές.

«Υπεράνω όλων όμως επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόμικη προπαγάνδα ολόκληρου του Συστήματος, στέκεται πλέον ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής".
Ηλίας Κασιδιάρης»

ΣΧΟΛΙΟ: Εξ’όσων γνωρίζω, προπαγάνδα σημαίνει να σου προσάπτουν κάτι που δεν κάνεις με σκοπό τη συκοφαντία και τη λασπολογία. Εδώ φίλτατε δεν μιλάμε για προπαγάνδα. Μιλάμε για ωμή βία δι ασήμαντον αφορμή. Και αν σήμερα κάνεις αυτό, αύριο τι θα κάνεις; 

Δεν θέλω να κάνω τον υπεράνω. Συμφωνώ πως η Κανέλλη είναι σιχαμένη. Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, βρίζει και προκαλεί, δεν σέβεται κανέναν συνομιλητή και σε οποιαδήποτε τηλεοπτική συζήτηση παρίσταται, την κάνει κάμπριο. Η αγωνίστρια του λαού, από τη βίλα στην Εκάλη. Για αυτό και η πράξη του Κασιδιάρη βρήκε και πολλούς υποστηρικτές. Αν στη θέση της Κανέλλη ήταν για παράδειγμα ο Μανόλης Γλέζος, ο Ηλίας αυτή τη στιγμή θα ήταν με τσιμεντένια παπούτσια στον Αργοσαρωνικό και η Χρυσή Αυγή εκτός χάρτη. Ρητορικό το σχήμα μεν αλλά αν σήκωνε το χέρι του εκεί, θα είχε σβήσει πολιτικά το κόμμα του. 

Περίμενα να δω αρετές ενός πολιτικού ανδρός. 

Ανάληψη της ευθύνης και όχι κλαψουρίσματα τύπου παρασύρθηκα. Περίμενα να δω μια αντρίκεια συγγνώμη – έστω όχι ως προς το πρόσωπο αλλά ως προς την καθαυτή πράξη. Περίμενα να καταλάβει πως αν κοπανάμε όποιον δεν γουστάρουμε θα γίνουμε ένα απέραντο ριγνκ. Αν αύριο του χώσει μια γερή ο Δήμας που όσο και αν αποσύρθηκε από τις μπάρες τόσα χρόνια σκληρής προπόνησης δεν ξεχνιούνται, θα του δώσει το σαγόνι στα χέρια. Ή για να το πάρουμε και αλλιώς, αύριο να μπουκάρουμε όλοι στις τράπεζες να βουτήξουμε λεφτά για μας την έστησαν οι Ευρωπαίοι. Ο πολιτικός με αρχές και αξίες δεν κρύβεται. Θα μου πεις ότι αφού εκκρεμεί και άλλο δικαστήριο και τον έπιαναν προχθές, θα πήγαινε μέσα και τότε η διαπόμπευση δεν θα ήταν μόνο τα βραχιόλια αλλά και τα κάγκελα. 

Στη Χρυσή Αυγή σφύριζαν αδιάφορα και κλέφτικα. Αποπροσανατολίζουν την κουβέντα. Σιγά λέει, ο Άκης έφαγε τόσα εκατομμύρια, στον Ηλία ξεσπάτε; 

Αν αύριο αφήσουν ανάπηρο έναν άνθρωπο τι θα λένε; Έλα μωρέ εδώ είχαμε το βατοπέδι, μαζί μας τα βάζετε; Αν μεθαύριο δεχθεί κάποιος άλλος μια ροπαλιά στο κεφάλι και μείνει ξερός τι θα πουν; Τι ρωτάω. Για τους λαθρομετανάστες θα πουν…  

Μου θυμίζει τους τυφλωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που όταν τους έλεγες για την παράγκα σου απαντούσαν για τον Βαρδινογιάννη. Όταν τους ρωτούσες ποια ακριβώς ήταν η ιδιότητα του Θωμά στο ΔΣ του θρύλου σου απαντούσαν ότι αυτά ήταν συκοφαντίες των αντιπάλων τους που δεν έχουν καλές ομάδες να τους αντιμετωπίσουν. 

Καλωσορίζουμε λοιπόν και πάλι τον κ. Κασιδιάρη στην καθημερινότητά μας, ελπίζω οι δύο μέρες σιωπής να του έκαναν καλό. Αν δεν του έκαναν, θα φανεί άμεσα. 

Σιγά μην αφήσει η τηλεόραση να της ξεφύγει τέτοιος αγλαός νέος…  



5 Λογομαχιες:

coolplatanos είπε...

Πολύ καλή και καθαρή θέση, respect παρά τις παρελθοντικές διαφωνίες μας.

Σαπουνοφουσκα είπε...

μ'αρεσεις!

BUTTERFLY είπε...

Αυτο που εκτιμω ιδιαιτερως στους ανθρωπους ειναι η ικανοτητα να μην εμμενουν πεισματικα σε μια αποψη, να μπορουν να πουν "εκανα λαθος ρε αδερφε, αλλαξα γνωμη τωρα", να μπορουν αντικειμενικα να κρινουν τα γεγονοτα..

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

!!!

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Κάπου στα ποδοσφαιρικά σ' έχασα... αλλά το 'χω :D

Σωστός και πάλι! ;)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια