Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΗΛΙΑΣ - THE DEMOLITION MAN – ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ



Αργά το απόγευμα, κάλεσα τηλεφωνικά δυο γνωστούς μου που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή γιατί με ενδιέφερε η δική τους σκοπιά. 

Ο πρώτος: Μπα! Και τι έγινε; Όταν τόσα χρόνια που ζούσαμε τη βια και την τρομοκρατία των άλλων ήταν καλά; Όταν καιγόταν η Αθήνα, τα μαγαζιά, οι άνθρωποι στη Μαρφιν, το ξύλο στον Χατζηδάκη, τα γιαούρτια και τα πεσίματα σε βουλευτές γιατί τότε δεν μίλαγε κανένας; Αμέσως όλοι πια έπεσαν από τα σύννεφα! Όχι ρε, να υπάρχει και ένα αντίπαλο δέος, πώς να το κάνουμε δηλαδή. 

Ο δεύτερος: Έλα μωρέ τώρα, του τη στήσανε του παιδιού. Δεν είδες τη Δούρου μετά το νερό; Ατάραχη, χαμογελαστή, έκανε τη δουλειά και απολάμβανε το έργο της. Είδες να υποστηρίξει την Κανέλλη; Αμ και αυτή; Την έχω σιχαθεί τόσα χρόνια, να φωνάζει, να διακόπτει, να επιτίθεται στους πάντες, η μεγάλη αγωνίστρια του λαού που μένει στην Εκάλη! Καλά της έκανε! Εντάξει, ο Κασιδιάρης έχασε την ψυχραιμία του αλλά εγώ υποστηρίζω την ιδεολογία και την ατζέντα του κόμματος. 

Το πραγματικό κατόρθωμα του Κασιδιάρη είναι ο τέλειος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και σήμερα εξαφάνισε θέματα όπως μια απαγωγή που δείχνει να έχει ψωμί [ΣΣ μόλις έμαθα ότι το παιδί το άφησαν ελεύθερο – πάλι καλά], ότι ένας πολίτης σκότωσε έναν ληστή και τίθεται το θέμα «άμυνα ή δολοφονία», ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας έκοψε τις συναλλαγές της με τις ελληνικές τράπεζες, ότι η κομισιόν μας έστειλε ραβασάκι να κλείσουμε την Αγροτική, το υπέρτατο χάλι που ζούμε στη Δημόσια Υγεία, τα φάρμακα των καρκινοπαθών και η κατάρρευση του ΕΟΠΠΥ, και ότι η Μέρκελ για πρώτη φορά μίλησε για Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ο τύπος είναι Θεός! Τα εξαφάνισε όλα! 

Στο συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκω δύο θετικά στοιχεία. 

Το πρώτο είναι πως έγινε πριν από τις 17 Ιουνίου. Για φαντάσου να είχαν γίνει οι εκλογές και το περιστατικό να γινόταν μετά. Η μετάνοια μετά την κάλπη δεν έχει καμία σημασία.
Το δεύτερο είναι πως μας τελειώνουν τα άλλοθι. Δεν υπάρχει πια «δεν ήξερα», ή το «νόμιζα πως δεν είναι έτσι», «δεν περίμενα να». Ξέρεις πάρα πολύ καλά τι ψηφίζεις φίλε. Ξέρεις ποιος είναι ποιος. Και θα ξέρουμε στις 17 Ιουνίου πόσοι ακριβώς Έλληνες υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές και αυτές τις μεθόδους. 

Στην αρχή το νερό στον Ευθυμίου το θεωρήσαμε δροσούλα ελέω καλοκαιριού. Το γιαούρτι, δεν πειράζει, αυτά κάνουν και οι άλλοι. Το εγέρθουτου, έλα μωρέ παιδιά είναι, ενθουσιάστηκαν με τη νίκη, καλά τους έκαναν τους δημοσιογράφους, και τώρα έχουμε τις μπουνιές. Αύριο τι θα έχουμε; Τα καλαζνικοβ; 

Είχα επισημάνει ότι ο  Κασιδιάρης ήταν μονίμως εριστικός, επιθετικός και οξύθυμος στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Προφανώς και είναι παντελώς ακατάλληλος για εκπρόσωπος κόμματος και κάνει ζημιά. Τον τσίγκλησαν είτε επίτηδες είτε πάνω στην τηλεμαχία και έκανε ένα τεράστιο λάθος. Δηλαδή ρε αδερφέ αν σήμερα μοιράζεις μπουνιές σε ένα τηλεοπτικό πάνελ δι ασήμαντον αφορμήν, αύριο, σε ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, σε μια ώρα εθνικής κρίσης που θα πρέπει να δώσεις μια λύση ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος των πολιτών, τι θα κάνεις; Θα ζωστείς με τα εκρηκτικά και όποιον πάρει ο χάρος; Αν έχεις πρόβλημα διαχείρισης θυμού, να πας σε ένα ψυχολόγο. Τι θα κάνουν δηλαδή οι γιατροί θα τα κλείσουν τα ιατρεία; 

Δεν μπορείς καλέ μου άνθρωπε να μας μιλάς για την Ελλάδα και την Αξία του Ελληνισμού και την Πατρίδα και να συμπεριφέρεσαι ως βάρβαρος. Τι σχέση έχει η βαρβαρότητα που μας έδειξες σήμερα με τον ελληνικό πολιτισμό;  Όπως βέβαια δεν μπορείς να δηλώνεις και Χριστιανός Ορθόδοξος και να μιλάς για την Άρια Φυλή. Αυτά δεν συμβιβάζονται στην Ορθοδοξία, αλλά είναι άλλο θέμα συζήτησης. 

Οι Αρχαίοι Έλληνες, τους οποίους επικαλείσαι, το βιβλίο που έγραψες για να εξυμνήσεις στρατιωτικά κατορθώματα, δεν νομίζω να περιλαμβάνουν χτυπήματα ενός άνδρα σε μια γυναίκα. Σημασία φίλτατε Ηλία Κασιδιάρη δεν έχει τι λες αλλά το παράδειγμα σου. Η ζωή σου.
Τι να τις κάνω τις στρατιωτικές αξίες όταν δεν μπορείς να αρθρώσεις λόγο; 

Η εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις δεν είναι για να μοιράζεις 3 μπουκέτα σε ένα δευτερόλεπτο σε ένα τηλεοπτικό πάνελ αλλά για να προστατεύσεις τη χώρα σου από τον εχθρό.
Πως κάνεις τον μέγα Έλληνα όταν πετάς νερά και χτυπάς γυναίκες; Αν ήταν άνδρες στη θέση τους θα τα έκανες αυτά;
Ο άνθρωπος που σκότωσε τον ληστή παραδόθηκε στην αστυνομία. Ο άνθρωπος που χτύπησε μια γυναίκα κρύβεται. Μετά καλέ μου άνθρωπε θέλεις να σώσεις την Ελλάδα; Με το να κρύβεσαι; Δηλαδή μετά το εγέρθητι ήρθε το κρύψου; 

Τώρα κατάλαβα γιατί τους αρέσει το «εναλλακτικό καθεστώς» της 21ης Απριλίου. Όπως και τότε, όποιος διαφωνούσε, είτε κέρδιζε διακοπές στη φυλακή, είτε ταξίδια στην εξορία είτε τον κερνούσαν μπόλικο ξύλο. Έτσι και τώρα. Ενοχληθήκαμε, δεν απαντήσαμε με τα λόγια αλλά χειροδικήσαμε. Μπράβο. 

 Και άντε λοιπόν ο Κασιδιάρης την έκανε τη βλακεία. Η Χρυσή Αυγή ως κόμμα έβγαλε μια ανακοίνωση σκέτη μαγεία. Ότι λέει τον χτύπησε η Λιάνα με την εφημερίδα. Ναι σιγά, το άγγιγμα της εφημερίδας προκάλεσε τέσσερα κατάγματα. Στο κάτω κάτω της γραφής, άντε να την έσπρωχνες. Τις μάπες τι της ήθελες; Και μάλιστα γεμάτες, με κακία. Λες και σου έβγαλε μαχαίρι. 

ΔΕΧΟΜΑΙ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΗ ΒΙΑ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ. 

Δηλαδή να σου την πέσουν και να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Επίθεση σε ένα πάνελ που εκπροσωπείς το κόμμα σου και όσους σε ψήφισαν, δείχνει ότι δεν ξέρεις ούτε που βρίσκεσαι, ούτε τι κάνεις, ούτε τι πρέπει να κάνεις. 

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ήταν λίγο πριν το «καλά της έκανε» ή αν το δούμε λίγο πιο σουρεαλιστικά «Έκανε λάθος. Έπρεπε να της ρίξει ένα απερκατ και να της κάνει τη λαβή του sudden death». Μήπως τελικά το εμπάργκο στα ΜΜΕ που ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή δεν ήταν για μαγκιά αλλά «άσε μην ξανακάνουμε πάλι καμιά σαχλαμάρα»; Τον θυμάμαι μάλιστα όταν τον είχαν βγάλει σε ξεχωριστό παράθυρο και μόνο του οι Λυριτζής – Οικονόμου και σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως «Μη με βγάζετε μόνο μου αλλά μπορούμε να συζητήσουμε και με τους υπόλοιπους, δεν θα παίξουμε καράτε», και χαμογελούσε. Ναι, μπράβο, δεν έπαιξες καράτε – δεν προσφερόταν και ο αντίπαλος εδώ που τα λέμε – αλλά βαράτε. 

Άμα ρε αδερφέ βράζει τόσο πολύ το αίμα σου, προκάλεσε σε μια μονομαχία τον Iron Mike να μας δείξεις με πραγματικό και σοβαρό αντίπαλο πόσο καλός μαχητής είσαι. Όχι σε ένα τηλεοπτικό πάνελ… 

Θύμωσες τόσο πολύ που σου είπε η Δούρου για την αναβολή της δίκης και για το ότι θα πάτε τη χώρα 500 χρόνια πίσω και της πέταξες νερό; Πάλι καλά που δεν είχες το ρόπαλο μαζί σου για να της αποδείξεις ότι κάνει λάθος. 

Πάντως αν στο μέλλον ανοίξω καφετέρια και έρθει ο Κασιδιάρης ως πελάτης, και μου παραγγείλει πχ ένα φραπέ γλυκό με γάλα, θα προσέξω πάρα πολύ μη γίνει κάποιο λάθος. Άντε να ξεμπλέξεις μετά… 

Ο Κασιδιάρης επίσης μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος: Πες ότι στην πολυκατοικία σου ένας γείτονας σου βάζει πολύ δυνατά τη μουσική και δεν μπορείς να κοιμηθείς. Καρφώνει στον τοίχο κάδρα εν ώρα κοινής ησυχίας. Έχει κατοικίδια στο διαμέρισμα του που κάνουν θόρυβο, όταν ο κανονισμός της πολυκατοικίας το απαγορεύει. Στείλε sms, Kasidiaris κενό fight και το όνομά σου να μπεις στην κλήρωση και που ξέρεις... Μπορεί να είσαι ο τυχερός που ο Ηλίας θα καθαρίσει και για σένα.  Μπορούμε επίσης να τον βάλουμε σε ένα πάνελ παρουσία όλων των πρωθυπουργών ( μη σου πω και υπουργικών συμβουλίων ) των τελευταίων 20 ετών ( αμα θες και 30 δεν θα τα χαλάσουμε εκεί ) και το πρόγραμμα θα είναι non stop χωρίς διακοπή για διαφημίσεις και Μικι Μαους. Αν ο terminator Ilias βγάλει όλες τις πίστες θα τον περιμένουν στον ημιτελικό ο Ζαμπίδης και αν τον περάσει και αυτόν, τν περιμένει στο μεγάλο τελικό ο Τσακ Νορις. Μόνο και μόνο από τα στοιχήματα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς, νομίζω πως όχι μόνο θα ξεχρεώσει η Ελλάδα αλλα θα φτιαχτεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, η υπόγεια εθνική οδός Γαύδος Διδυμότειχο, η εναέρια γέφυρα Ρόδος Μυτιλήνη και θα βγάλουμε όλο το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από το Αιγαίο. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να σόκαρε πολλούς. Άλλοι μπορεί να διασκέδασαν. Σίγουρα όμως έκανε πολύ κόσμο χαρούμενο. Όλα τα άλλα  κόμματα δηλαδή και περισσότερο τον Καρατζαφέρη. Ότι πήρε η Χρυσή Αυγή από τα άλλα κόμματα, υπάρχουν αρκετοί ψηφοφόροι που θα ξαναγυρίσουν σε αυτά λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού. 

Η Χρυσή αυγή ψηφίστηκε από πολλούς  για πολλούς λόγους. Αγανάκτηση, θυμός, φόβος, οργή, ελπίδα, ακόμα και δοκιμή. Να δούμε και κάτι άλλο ρε αδερφέ. Στο κοινοβούλιο έχουμε βάλει, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μοντέλες και ηθοποιούς. Ψηφίσαμε τη Ρεπούση, τον Τατσόπουλο, τον Ψαριανό και στείλαμε στην Ευρωβουλή τον Τρεμόπουλο. Γιατί όχι και αυτοί;  Ο Κασιδιάρης δεν έδωσε μπουνιά μόνο στην Κανέλλη.

 Έδωσε και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους…



1 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια