Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΟΥΣΤ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ! ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ !


 
Διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια με τις κορώνες και τις ιαχές εν όψει του αυριανού αγώνα κατά των Γερμανών. 
 
Δεν μιλάμε ούτε για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ούτε για την επανάσταση του 1821.  

Δεν το παίζω υπεράνω. Μου αρέσουν οι επιτυχίες μας, τις πανηγυρίζω δεόντως, ενθουσιάζομαι όταν νικάμε τους Τούρκους και τους Αμερικάνους και γενικά τους λαούς που αντιπαθώ. Πιστεύω ότι οι αθλητικές νίκες δίνουν εθνική ανάταση και μας κάνουν να χαιρόμαστε και έστω προσωρινά, να βάζουμε τα προβλήματά μας στην άκρη. Αν εσύ που μόλις διάβασες την ανωτέρω φράση διαφωνείς, αλλά ξετρελάθηκες με την επιτυχία μας το 1987 και το 2004, τότε είσαι υποκριτής. Αν δεν πανηγύρισες τότε και έμεινες ατάραχος την ώρα που έκλαιγε από χαρά όλη η Ελλάδα και βγήκε στο δρόμο, μην ξαναδιαβάσεις το μπλογκ μου, γιατί είσαι είτε αποχαυνωμένος είτε gay. Εκτός και αν είσαι στον κόσμο σου, οπότε μείνε, πάντα μου άρεσαν τέτοιοι τύποι. 

Με τους Γερμανούς έχουμε συμφιλιωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Λατρέψαμε τον Ρεχάγκελ, και εκτιμήσαμε όλους τους Γερμανούς αθλητές που έπαιξαν στις ομάδες μας ανεξαρτήτως σπορ ( πρόχειρα θυμάμαι: Μινχ, Πφλίπσεν, Φεμερλινγκ, Κοχ, Αριγκμπάμπου – εστω –, και προπονητές: Μάουρερ, Λίνεν ) Κυρίως κάθε, μα κάθε χρόνο στην χώρα μας, οι Γερμανοί μας δίνουν εκατομμύρια ευρώ μέσω του τουρισμού. Οι δεσμοί φιλίας των Ελλήνων και των Γερμανών έχουν σμιλευθεί επί σειρά ετών λόγω του τουρισμού αλλά και των Ελλήνων που ζουν στη Γερμανία, και δεν χρειάζεται να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Μην ξεχνάς ότι στις απέναντι ακτές οι Τούρκοι παρακαλάνε να έχουν τουρίστες και διαθέτουν υπερπολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία σε εξευτελιστικές τιμές… 

Αν δεν μας αρέσει η φάτσα και η στάση της Μέρκελ, αν οι πολιτικοί μας ήταν αστείοι και με τις γερμανικές αποζημιώσει σιώπησαν, αν τα έπιαναν από τις γερμανικές εταιρείες και αν η εσπρέσο της Γερμανίας, η Bild, γράφει μερικές παπαριές, δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να γιουχάρουμε κατά την ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου. 

Πέραν της ζημίας που θα έχουμε καθώς κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει τα χρήματά του σε μια χώρα που του βρίζουν την πατρίδα του, θα φέρουμε σε πολύ δύσκολη θέση τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία. Ναι, να παίξουμε, να κερδίσουμε, να γουστάρουμε, να πανηγυρίσουμε και μέχρι εκεί. Χωρίς ακρότητες γιατί δεν μας συμφέρουν. 

Η πίεση της κοινής γνώμης είναι παντού. 

Όταν αύριο πάμε για την περίφημη «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου με την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης κατά Βενιζέλο, και θα πρέπει να περάσουν από τα κοινοβούλια τους είτε επιπλέον δανεικά, είτε επιμήκυνση και χρηματοδότηση του προγράμματος, θα φταίνε μετά να μας αρνηθούν γιατί «ο  γερμανικός λαός δεν θέλει να σας δώσουμε μέρος από τα έσοδα του κράτους και τους φόρους του Γερμανού πολίτη όταν εσείς κάνετε σαν αιμοδιψείς πειρατές που στη μέση του ωκεανού βρήκατε ένα καράβι γεμάτο γυναίκες και διαμάντια…»

Ψυχραιμία και προσοχή. 

Όχι γιατί θέλω να το παίξω πολίτης του κόσμου. Δεν είμαι και δεν γουστάρω να γίνω ποτέ. Προτιμώ το «Έλληνας του κόσμου». 

Εν προκειμένω όμως, δεν μας συμφέρει….



2 Λογομαχιες:

Alexandros είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, φίλε μου

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα!
Κοιτα τα γιουχαϊσματα κατα τον εθνικο υμνο, οι βρισιες και τα λοιπα κατωτατου επιπεδου, ειναι δυστυχως ιδιον του αθλητισμου στη χωρα μας και ειναι αλλη μια εκφανση της ελλειψης παιδειας, οποτε αδικα τα λες, δε νομιζω να εισακουστεις.
Παντως ποιος σου ειπε οτι οι gay δεν πανηγυριζουν, δεν δακρυζουν κλπ με τετοιες αθλητικες επιτυχιες; Στερεοτυπα φιλε μου, απο αυτα που χωριζουν σε ταμπελιτσες την κοινωνια και σε κανουν να λες "μην ξαναδιαβασεις το μπλογκ μου, εισαι gay"...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια