Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - THE RETURN OF JEDI


Επειδή είναι το πολιτικό φαινόμενο που μας απασχολεί πιο έντονα τις τελευταίες μέρες, ακόμα και από τον ένδοξο τρανό ηγέτη και σύγχρονο Σπάρτακο, Αλέξη Τσίπρα, θέλω να κάνω μια πρώτη καταγραφή της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι το τελευταίο διάστημα. Στην περίπτωση που έχω ξεχάσει κάτι, όστις θέλει συμπληρώνει.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η έμπρακτη βοήθεια σε Έλληνες υποβαθμισμένων και πνιγμένων από τους λαθρομετανάστες, περιοχών. 

Η μοναδική ελπίδα σε σχέση με την προδοσία των πολιτικών και την ανυπαρξία του κράτους έναντι στην μεγαλύτερη κοινωνική διάβρωση – χειρότερη και την οθωμανική αυτοκρατορία – που έχει υποστεί η Ελλάδα

Η Χρυσή Αυγή επιτελεί κοινωνικό έργο. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι πολίτες που τους ψήφισαν. Κανένας δεν ψήφισε τον Μιχαλολιάκο γιατί είχε βγάλει τεύχος με τη σβάστικα. Ψήφισαν γιατί στηρίχθηκαν, βοηθήθηκαν και ένοιωσαν μια ισχυρή παρουσία όταν οι πολιτικοί επέτρεψαν στο να δημιουργηθεί μια αφόρητη κατάσταση. 

Ο πόλεμος όλων των μαζικών μέσων επιρροής, αυτόματα τους έκανε ήρωες. Άμα δεν σε γουστάρουν οι δημοσιογράφοι, τότε μάλλον καλός είσαι. 

Η φίμωση από τα ΜΜΕ που δεν τους έδιναν καν το δικαίωμα λόγου. 

Το ξήλωμα της σελίδας τους στον παγκόσμιο ιστό. Λες και κινδυνεύει η δημοκρατία από 20 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και από το site τους. Μήπως κινδύνευσε από το ΚΚΕ γιατί δεν είδα αντίστοιχη συμπεριφορά.. 

Η άνιση αντιμετώπιση τους που δημιούργησε συμπάθειες. Συνέχεια τους ρωτάνε για τον Χίτλερ. Δεν έχω δει τον ίδιο ζήλο να ρωτάνε το  ΚΚΕ για τον Στάλιν και τα γκούλαγκ.  Επίσης δεν τους ρωτάνε για τις απόψεις τους στα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας μας. Εξαντλούνται οι τηλεοπτικές εκπομπές στα θέματα του παρελθόντος,  προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στον κόσμο. Το νερό στον Ευθυμίου έγινε παντού πρώτο θέμα αλλά τα γιαούρτια στον Γεωργιάδη, το ξύλο στον Μπογδάνο, και οι τσαμπουκάδες με τη Διαμαντοπούλου, πέρασαν στα ψιλά. 

Όλοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για τη βία της Χρυσής Αυγής ενώ η βία του ΠΑΜΕ, των συνδικαλιστών είναι υπερ του λαού και η βία των κομματικών νεολαίων στα πανεπιστήμια προστατεύεται από το άσυλο.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όταν ο εκπρόσωπος τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης είπε στον Ευαγγελάτο ότι ο Χίτλερ ήταν ένα ιστορικό πρόσωπο και θα τον κρίνει η ιστορία, παραλίγο να πετάξω το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση. Τι θα κρίνει; Αν έσφαξε πολλούς ή λίγους; Τι ακριβώς θα κρίνει καλέ μου άνθρωπε, αν ο πανέξυπνος και παρανοϊκός αιμοδιψής σφαγέας έπνιξε τον κόσμο στο αίμα; 

Όταν στην ίδια συνέντευξη, είπαν οι κύριοι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, βουλευτές παρακαλώ, ότι τη χούντα δεν την καταδικάζουν ούτε την κατακρίνουν και ότι ήταν ένα εναλλακτικό καθεστώς, δηλαδή πως ακριβώς το βλέπουν, σαν την ομοιοπαθητική ως εναλλακτική θεραπεία;
Αυτό που είπε ο Μιχαλολιάκος στον Τύπο της Κυριακής ότι τα εγκλήματα στο Δίστομο έγιναν από Γερμανούς και όχι από Ναζί είναι σαν λέμε ότι το Euro 2004 το πήρε μια ομάδα ποδοσφαιριστών με ελληνικά ονοματεπώνυμα αλλά όχι Έλληνες. 

Επίσης στην ίδια εφημερίδα ο Μιχαλολιάκος είπε ότι οι Παπαδόπουλος και Ντερτιλής της Χούντας ήταν σπουδαίοι στρατιώτες η επανάσταση της 21 ης Απριλίου, έκανε τον κόσμο να περνάει καλύτερα. Προφανώς και μέρος αυτής της καλοπέρασης ήταν ότι παραχωρήθηκε μέρος ελληνικού εδάφους, η πλήρης λογοκρισία σε όλα και ότι όποιος διαφωνούσε τον έτρεχαν σε φυλακίσεις και εξορίες.  

Η αλήθεια είναι ότι για να εμπιστευθείς σε κάποιον το παρόν και το μέλλον σου, αυτό που κοιτάς είναι το παρελθόν του. Ούτε ο τζογαδόρος μπορεί να γίνει διευθυντής τραπέζης, ούτε μια νυμφομανής μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια. 

Οι τηλεοπτικές τους εμφανίσεις είναι επιεικώς ατυχείς. Ο Μιχαλολιάκος βγάζει μια ένταση που φοβίζει. Ο Κασιδιάρης είναι μονίμως θυμωμένος, συνεχώς πατημένος στο κόκκινο και σε φάση «άλλη μια κουβέντα να πεις και θα αρχίσουμε τα μπουκέτα». Ο Παναγιώταρος με εκείνα τα «τέλος» που λέει σε κάθε του φράση, σου δίνει την εντύπωση ότι «είμαστε φίλοι μέχρι να διαφωνήσουμε. Μετά τον ήπιες». Ο Λαγός, φάνηκε ως ο πιο ήρεμος, σοβαρός και στιβαρός από όλους αλλά από πλευράς εμφάνισης όχι μόνο τρομάζει αλλά σου ‘ρχεται να του στείλεις τη μεταβίβαση της περιουσίας σου υπογεγραμμένη και επικυρωμένη άνευ όρων. Χάθηκε ο κόσμος καλέ μου άνθρωπε, να ξυριστείς, να περιποιηθείς λίγο το σατάνιστερ μουσάκι και να φορέσεις κάτι που να μην τονίζει τόσο τα υπερφυσικά σου μπράτσα; Θα μου πεις, την εικόνα κοιτάς; Ναι, την κοιτάω γιατί μετράει. Μεγάλα παιδιά είμαστε και ας μην υποκρινόμαστε. Όταν κάποιος δεν επιμελείται της εμφάνισης του ειδικά όταν εμφανίζεται τηλεοπτικά, πως θα είναι επιμελής για το κοινωνικό σύνολο; Όταν κάποιος δεν ελέγχει τα νεύρα του πως θα έχει το καθαρό μυαλό να πάρει αύριο μια κρίσιμη απόφαση για τους πολλούς;  

Εφόσον εκτίθεσαι δημόσια και εμφανίζεσαι στην τηλεόραση οφείλεις να προσέξεις την εμφάνιση σου. Δεν λέω ούτε να αλλάξεις ούτε να αποκτήσεις την αρρενωπότητα του Φώτη Σεργουλόπουλου.  Τα βασικά. Ένα ξύρισμα, καθαρό πρόσωπο, νορμάλ μαλλί, ένα πουκαμισάκι, σε ήρεμο τόνο και σοβαρό. Να δείξεις λίγο ανθρώπινος. Νομίζω πως στη Χρυσή Αυγή πρέπει να βρουν έναν για να τους εκπροσωπεί, που να έχει την ήρεμη δύναμη του Λαγού, την αμεσότητα του Παναγιώταρου και τη φάτσα του Κασιδιάρη. Δεν είναι λεπτομέρεια, αντιθέτως είναι πολύ ουσιαστικό και να προσέχεις τι λες στα Μέσα και πως το λες και πως είσαι όταν το λες. Απευθύνεσαι σε πολύ κόσμο που δεν σε ξέρει, διαβάζει συνεχώς αρνητικά σχόλια για σένα και αν μου βγαίνεις και εσύ σαν τον τερμινέιτορ, αυτοδυσκολεύεσαι. Ένας γνωστός μου που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στη Χρυσή Αυγή μου είπε ότι «μη γίνεσαι τόσο επικριτικός, έχουν περάσει πολλά τα παιδιά». Σύμφωνοι αλλά δεν το δέχομαι ως δικαιολογία. Αν έχεις νεύρα τσατάλια είναι ανθρώπινο αλλά είτε βάλε κάποιον άλλον να βγει στα κανάλια ή μη βγαίνεις καθόλου. Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή που  

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. 

 Πάντως, η τριβή φέρνει θερμότητα και η τελευταία εμφάνιση του Μιχαλολιάκου στον Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» ήταν και η καλύτερή του. Απλός, με χιούμορ, με σαφή και απλή γλώσσα. Μου άρεσε και η σκηνοθεσία που καθόταν ακριβώς αντικριστά με τον δημοσιογράφο και χωρίς να μεσολαβεί η βαρυγδουπιά του γραφείου. 

Μπορεί τα παιδιά της Χρυσής Αυγής να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων και τις αγιότερες ψυχές. Όμως, πρέπει να βελτιώσουν το στιλ των τηλεοπτικών εμφανίσεων τους και ως προς την εμφάνιση και ως προς τη συμπεριφορά τους. Είναι αντιαισθητικό να επιτίθενται σε όλους τους δημοσιογράφους που τους παίρνουν συνέντευξη ( Σρόιτερ, Ευαγγελάτος, ΕΤ1, Πρώτο θέμα TV, Μακελειό, Πρωταγωνιστές – εκπομπές που παρακολούθησα ) με το «που ήσασταν τόσα χρόνια και μας είχατε στην αφάνεια». 

Ναι, το ξέρουμε ότι δεν είχατε ιδιαίτερης προβολής με το 0,3% που παίρνατε στις εκλογές. Τώρα που πήρατε παραπάνω, φροντίστε να το αξιοποιήσετε και να βοηθήσετε την Ελλάδα χωρίς να κλαίγεστε μονίμως. Βγάλτε κάτι θετικό με σοβαρότητα και όχι το «μόνοι μας και όλοι σας» γιατί θα γίνετε στην καλύτερη γραφικοί και στη χειρότερη απεχθείς. 

Διατηρώ επίσης μια διαφωνία στο εξής: Ένας μετανάστης ήρθε όπως ήρθε, το 1992 στην Ελλάδα. Εργάστηκε, έκανε οικογένεια και αυτή τη στιγμή ο γιος του είναι 19 ετών. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, τελείωσε το Λύκειο και τώρα είναι στο στρατό και αύριο θα βγει στην αγορά εργασίας. Δεν μπορώ αυτό το παιδί να το απελάσω. Με την ίδια λογική ο ελληνισμός που βρίσκεται από τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία και από την Αμερική μέχρι τη Νότια Αφρική, θα έπρεπε να είχε εκδιωχθεί. 

Ο Λόγος τους είναι καταγγελτικός. Εύκολα κράζεις τους πολιτικούς, το μνημόνιο, τους λαθρομετανάστες και τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Έντεκα στα δέκα καφενεία στην Ελλάδα, τα ίδια λένε ακριβώς. Το θέμα είναι τι προτείνεις. Δεν έχω πεισθεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει εμπεριστατωμένες θέσεις και για άλλα θέματα και μου δίνεται η αίσθηση πως αν αύριο εξαφανιστούν ως δια μαγείας οι λαθρομετανάστες, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής θα μπει το χρυσό λουκέτο. Μη μου πεις πάλι για τα ΜΜΕ γιατί στην εποχή του ίντερνετ μπορείς να παραθέσεις τις απόψεις σου. Δεν μπορεί για παράδειγμα αναφορικά με τον χώρο της υγείας, το μόνο που έχεις να πεις να είναι το κόστος των λαθρομεταναστών. Αν λυθεί αυτό, το εθνικό σύστημα υγείας είναι κατά τα άλλα άρτιο; 

Είναι ίσως το μόνο κόμμα που δεν έχω ακούσει να λέει ούτε μισή κουβέντα για τις γερμανικές αποζημιώσεις… 

Δυστυχώς δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι με το εγέρθητι ή εγέρθητω ή εγερθουτου – νομίζω ότι ειπώθηκε και στις τρεις εκφάνσεις του, ότι έκαναν λάθος. Έχω την αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνουν ότι έχασαν από το πρώτο βράδι ψηφοφόρους. Κακός σύμβουλος ο υπερενθουσιασμός της νίκης…

Δεν βλέπω τίποτα κακό στο να έχεις πειθαρχία και σε ένδειξη τιμής να σηκώνεσαι όταν μπαίνει σε μια αίθουσα ο αρχηγός σου. Στο κάτω κάτω της γραφής, παντού συμβαίνει αυτό. Είτε σε κοινοβουλευτικές ομάδες, είτε σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, ακόμα και σε μια κοινωνική χειραψία, ο σεβασμός επιβάλλει να σηκωθείς. Το θέμα στο εγέρθητι δεν είναι ο σεβασμός. Το θέμα είναι πως τον δικό σου κανόνα, της δικής σου ομάδας, θέλεις να τον επιβάλλεις στους άλλους και μάλιστα σε δημοσιογράφους που ήρθαν για ρεπορτάζ. Το θέμα ήταν ο τρόπος που μπουκάρεις και φωνάζεις να σηκωθούν όλοι όρθιοι λες και είσαι ο Μουσταφά Αλή και προλογίζεις τον Κεμάλ. Και άμα δεν γουστάρεις έξω και μη μιλάει κανείς. Χομεϊνί και Τατζικιστάν. Με αυτόν τον Ισλαμαμπάντ τρόπο, πολύ δύσκολα θα μπω στον κόπο να σε ακούσω όταν θα μου μιλάς για την  Αρχαία Ελλάδα. Θα προτιμήσω τον Δημοσθένη Λιακόπουλο να μου λέει για τα Ελλοχίμ και τον Αλέξη Τσίπρα να απαγγέλει το καινούριο του φανταστικό μυθιστόρημα με τίτλο «1.000.000 προσλήψεις στο Δημόσιο». 

Οι άσχετες και παράλληλες απαντήσεις. Όταν τους λες για τον Χίτλερ, σου λένε για τον Στάλιν. Όταν τους λές για τη χούντα του 67 σου λένε για τη χούντα του 2012. Όταν τους λες για τον Καιάδα σου λένε ότι είναι χριστιανός. Όταν τους επισημαίνουν ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν όχι ακριβώς πάλλευκο ποινικό μητρώο απαντάνε για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. 

Αυτή ήταν μια πρώτη καταγραφή της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στο διάστημα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, κατά την άποψη μου που μπορεί να είναι και λάθος.. 

Επειδή μου αρέσει η πρόκληση, θα ήθελα στις επερχόμενες εκλογές να έχουν 10 βουλευτές. Δεν θέλω να κυβερνήσουν, ούτε να πάρουν υπουργεία. Ούτε πιστεύω πως κινδυνεύει το πολίτευμα μας από 10 βουλευτές. Οι άλλοι είναι 290 και πολύ φοβάμαι, πιο επικίνδυνοι. 

Δεν ανήκω στους Έλληνες της τσέπης που ψήφιζαν στο παρελθόν γιατί τους διόριζαν οι πρασινομπλέ και τώρα επειδή τους κόπηκε το φαγοπότι, πιστεύουν με μεγάλη ευκολία τα παραμύθια του Τσίπρα και της λοιπής Αριστεράς για 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, την επανακρατικοποίηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και τη σίτιση των μαθητών πρωί και μεσημέρι. 

Ανήκω σε αυτούς που τους ενδιαφέρει και η τσέπη ( δεν το παίζω υπεράνω ) αλλά και η Ελλάδα. Βλέπουμε ότι καθημερινά τα εξωτερικά μας θέματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όπως εκπροσωπείται η Άκρα Αριστερά, όπως υπάρχει στη Βουλή η Ρεπούση με τις αθλιότητες των σχολικών βιβλίων και ο Τατσόπουλος με τον gay Κολοκοτρώνη και η Αριστερά εν γένει με τις απόψεις της για τα Σκόπια και τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Όπως επίσης εκλέγονται επί σειρά ετών με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ άτομα από την μουσουλμανική μειονότητα με όχι ακριβώς κρυστάλλινα ελληνικές απόψεις, όπως στείλαμε στην Ευρωβουλή τον Τρεμόπουλο με τις γνωστές θέσεις του για τη Μακεδονική μειονότητα που καταπιέζεται, ε, ας μπουν και 10 τύποι από τη Χρυσή Αυγή για να μην πλήξουμε. Στη Γαλλία που και ο μπαμπάς και η κόρη Λεπέν παίρνουν σημαντικά ποσοστά στις εκλογές δεν είδα να έχουν κατάλυση της δημοκρατίας. 

Μια ευκαιρία να μπουν στη Βουλή ας την έχουν. Τόσους και τόσους είδαμε. Ποδοσφαιριστές, μοντέλες, ηθοποιούς, πάρα πολλούς δικηγόρους και ακόμα περισσότερους ανεπάγγελτους και επαγγελματίες πολιτικούς και είδαμε τι προκοπή κάναμε. Ε, ας δούμε και αυτούς.  

Προτιμώ πάντως τον Κασιδιάρη από τον Ακη και τον Ρουσόπουλο και τις συν αυτώ παρέες, που μας οδήγησαν σε κάθε είδους παρακμή μπορείς να φανταστείς. 



2 Λογομαχιες:

Voltsek είπε...

Ενδιαφέρον το κείμενο σου. Κι εγώ περίπου τα ίδια σκέφτομαι. Λυπάμαι που το λέω αλλά πραγματικά η Χρυσή Αυγή λέει κάποια σωστά πράγματα που από τους υπόλοιπους ποτέ δεν θα ακούγαμε δημοσίως.

Δέσποινα Ζελιαναίου είπε...

Η νυμφομανης μπορεί να κάνει οικογένεια απλά θα ταράξει τον ατυχή σύζυγο στο κέρατο κι ως έθνος ανεχτηκαμε αρκετές νυμφομανης "συμβίες"...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια