Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ 2011


Μια και στο εξοχικό μου θα κάνω μια περιορισμένη ανακαίνιση, είπα να περάσω μια βόλτα από την εκθεση που γίνεται στο ανατολικό αεροδρόμιο «Εξοχικό σπίτι και κήπος»

Το site είναι εδώ: http://www.eksohikospiti.gr/ και οι τύποι το εχουν κάνει έξυπνα. Αν καταχωρήσεις τα στοιχεία σου – φακέλωμα – μπορείς να τυπώσεις μια δωρεάν πρόσκληση για να πας. Αν αποφασίσεις να μείνεις άγνωστος, τότε στην είσοδο θα πληρώσεις 5 ευρώ. 

Εκτος και αν πεις ότι είσαι δημοσιογράφος οπότε περνάς δωρεάν. Αν ντρέπεσαι – πες το μωρέ τι ντρέπεσαι; -  ανάμεσα στην κύρια είσοδο και στο καφέ εκτος του κτιρίου, εχει δυο πόρτες μπορεί να είναι μια ανοιχτή. Κοίταξέ το. Δεν χάνεις τίποτα. 

Τελικά στην Ελλάδα δεν έχουμε κρίση και λέμε ψέμματα. Οι τιμές που είδα, ήταν σε επίπεδα ουρανοξύστη. Μάλλον οι Ελληνες έμποροι επίπλων εχουν βγάλει πολλά λεφτά και δεν τους νοιάζει. Οι τιμές ηταν πολύ υψηλές. 

Τελικά στην Ελλάδα έχουμε κρίση και μας περιμένουν ακόμα χειρότερα. Ηταν η πρώτη έκθεση που πήγα και απουσίαζαν πανηγυρικά τα κοριτσάκια με τη σέξι εμφάνιση που μοιράζουν φυλλάδια και χαμόγελα. 

Το ανατολικό αεροδρόμιο εχει άπλετο χώρο και παρκάρεις άνετα. Αρκει να υπολογίσεις την ωρα μη σε πιάσει κίνηση στη Βουλιαγμένης. Η διαρύθμιση ηταν καλή και την παράσταση έκλεψαν οι υδάτινες κατασκευές για τον κήπο και κάτι περίεργα κλειστά πλέξιγκλάς που το νερό ήταν σε υδάτινες στήλες. Ωραίο ως θέαμα αλλά θα πρέπει να το έχεις ολημερίς σνδεμένο στο ρεύμα για να το απολαμβάνεις. Με το αζημίωτο, καθώς ξεκινάνε από 500 ευρώ. 

Μου άρεσε ότι από αλλού μπαίνεις, από αλλού βγαίνεις, ότι κατεβαίνεις ένα επίπεδο κάποια στιγμή της διαδρομής, απολαμβάνεις τις κηποτεχνίες, ανεβαίνεις και βρίσκεσαι στο καφε της έκθεσης για να πάρεις μια ανάσα, να κάνεις ένα διάλειμμα. 

Στο ισόγειο λίγο μπερδεύεσαι καθώς πρέπει να κάνεις ένα κύκλο και μετά να ξαναβγεις στον κεντρικό διάδρομο για να συνεχίσεις. 

Μου έκαναν αρνητική εντύπωση ότι οι εκθέτες δεν είχαν τα σχετικά καρτελάκια οπότε για να ρωτήσεις κάποιον μια τιμή, παίζεις τζόκερ αν είναι ο ταδε πελάτης και ο δείνα επισκέπτης και αντιστρόφως. Επίσης η έκθεση δεν διαθέτει ένα υποτυπώδες φυλλάδιο που να γράφει ποιος βρίσκεται που. Μπαίνεις και ο Θεος βοηθός. Να πάρεις και πομπούς μαζί σου ώστε αν θέλεις να επιστρέψεις σε ένα περίπτερο για να ξαναδείς έναν καναπέ για παράδειγμα, να σε βοηθήσει η τεχνολογία. Τέλος, κάποιοι εκθέτες είχαν τιμές στα εκθέματά τους και κάποιοι βαρέθηκαν. Πρέπει να ρωτήσεις. 

Να προγραμματίσεις να εχεις δυο ώρες στη διάθεση σου, να το πας χαλαρά και να είσαι προετοιμασμένος ότι θα γίνει το κεφάλι σου κουδούνι. 

Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσουν τα τερατώδη ΙΚΕΑ και θέλω να στηρίξω τον Ελληνα κατασκευαστή. Αν όμως με ένα τραπέζι θέλεις να βγάλεις ολόκληρο κατάστημα ε, τότε θα έρθω σε σενα, θα πάρω ιδέες και θα παω στο μεγαθήριο να τα πάρω φθηνότερα. 

Κατανοώ τον αντίλογο. Ναι, εχεις παραπανω κόστη, καλύτερη ποιότητα, αλλά εγω που πηγαίνω στο χωριό μου για 5 μέρες το καλοκαίρι δεν μπορώ να αγοράσω ένα τραπέζι για την αυλή και 4 καρέκλες με 500 ευρώ, θα το πάρω στα μισά! 

Δούλεψε με ένα λογικό κέρδος και όχι με 1000% ρε αδερφέ!



1 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια