Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ


Μου εχει μπει μια περίεργη ιδεα στο ομιχλώδες του μυαλού μου και ευθύς αμέσως τη μοιράζομαι μαζί σου. 

Εστω ότι ενας κινηματογραφικός κολοσσός μου εμπιστευόταν την παραγωγή μιας ταινίας μπλοκμπάστερ. Το στόρι θα ηταν ενας άνθρωπος με μοναδικό του όπλο το μυαλό του, να τα βάλει με ολους τους γνωστούς σουπερ ήρωες που ξέρουμε από παιδιά. 

Ο Μπάτμαν, ο Σούπερμαν, ο Σπαϊντερμαν, ο Χουλκ, οι ΧΜΕΝ, ο Κάπτεν Αμέρικα, Ο Φλας Γκόρντον, ο Αϊρονμαν και οποιον άλλον ξεχνάω, έπαθαν ένα ψυχολογικό και θέλουν να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα γιατί το απόλυτο κακό τους γύρισε τα μυαλά. 

Ο Ανθρωπος θα τους αντιμετώπιζε έναν έναν και θα τους νικούσε. 

Θα μπορούσε ας πούμε να είχε διαλυθεί η Γη και να απέμεινε ενας άνθρωπος. Μόνο ενας. Στην προσπάθεια τους οι σουπερ ηρως να τον εξολοθρεύσουν, θα έβαζαν στοίχημα ότι οποιος τον τελειώσει, θα γίνει ο αρχηγός τους. Κατόπιν κλήρωσης, ενας ενας προσέρχονται στο καταφύγιο του ανθρώπου και θα τους έτρωγε. Δεν θέλω έναν Ράμπο, αλλά έναν γέροντα, έστω μεσόκοπο, για να μη δω τίποτα αμερικανιές ότι ξαφνικά τους αρχίζει στο διαστημικό κουνγκ φου και να νικάει. Γιατι την περίπτωση μας δεν πιάνει, αυτά τα έχουμε ξαναδεί και είπαμε να το κάνουμε αληθοφανές. Αλλωστε στα πολεμικα κόλπα οι σουπερ ηρωες είναι καλύτεροι. 

Φαντάσου τι προετοιμασία και τι φαντασία θα είχε ένα  τέτοιο σενάριο. Σκέψου μια υπέροχα καταστροφική αποκαθήλωση των πάντων. Το πώς τα υπερ-χαρακτηριστικά γίνονται χαρτί μπροστά στο Νου. 

Στο τέλος, η ταινία θα κατέληγε με το τραγούδι των Stranglers, “no more heroes anymore”…

Εμπνευση που δεν θα γίνει ποτέ και για προφανείς εμπορικούς λόγους. 

Δεν πειράζει, τελικά, ας σκηνοθετήσω το σίκουελ του πανίσχυρου μεγιστάνα των Νίντζα…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια