Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΝΗ


Εδώ και αρκετό καιρό, λαμβάνω διαφημιστικά μηνύματα από τα golden deals, groupon, windeals. Όχι ότι είμαι καταναλωτικό φρικιό αλλά θέλω να βλέπω τι παίζει στην αγορά. Σε δύσκολες περιόδους, το να πετύχεις κάτι ενδιαφέρον σε μια προσφορά, δεν είναι κακό.

Τα περισσότερα δεν με ενδιαφέρουν καθώς απευθύνονται στις γυναίκες. Λογικό. Αυτές κινούν το εμπόριο, οπότε υπάρχει επίθεση προσφορών στο γυναικείο φύλο.
Πριν από λίγες μέρες έλαβα ένα απίθανο:

«9,90€ από 33€ για ένα αυθεντικό βραχιόλι Energy Balance που εξασφαλίζει ευεξία και προσφέρει σωματική και ψυχική ισορροπία, από την χχχχ ( μην κάνουμε και διαφήμιση ) Έκπτωση 70%»


Υπάρχει εστω ενας σοβαρός άνθρωπος, καλά και αστείος να είναι δεν θα τα χαλάσουμε εκει, με μια στοιχειώδη μόρφωση γυμνασίου που να πιστεύει σε τέτοιες χαζαμάρες;
Τα εχω δει και σε χέρια γνωστών μου που μου λένε υπερήφανοι περί ενεργειακής ευεξίας, ροης του αίματος, επικοινωνίας των άκρων με την καρδιά και είμαι έτοιμος να ακούσω για τα κύματα Δ από τον Κένταυρο 8 και για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από την κεντρική είσοδο της  χαμένης Ατλαντίδας. 

Δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι μια ίωση στην καρδιά του χειμώνα δεν θα σε βρει αν φοράς το βραχιολάκι; 

Ότι αν σε προσβάλλει κάποιος, αν το αφεντικό σου χρωστάει δεδουλευμένα, αν η κοπέλα σου σε αποχαιρετήσει γιατί συνάντησε τον σφοδρό έρωτα κάπου αλλού, αν χάσεις τη δουλειά σου, αν τρακάρεις με το αυτοκίνητο, αν κάποιος δικός σου άνθρωπος πάει βόλτα με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, το βραχιολάκι θα σε κρατήσει σε ηρεμία, γαλήνη, ισορροπία και νιρβάνα; 

Δεν φταίνε αυτοί που τα πουλάνε. Τα πρόβατα που τα αγοράζουν φταίνε.
Σε ένα βαθμό το καταλαβαίνω και λυπάμαι. 

Χωρίς Θεο, και το βραχιολάκι θα φορέσεις, και σε ψυχολόγο θα πας, και στη γιόγκα θα τρέξεις, και στους αστρολογο-χαρτομαντει-καφετζούδες θα ακουμπήσεις χρήματα και ελπίδες…0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια