Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ;


Τι να σου πω αδερφέ, αν η κρίση είναι μια ωραία γκόμενα με μεγάλα βυζιά να μου τη συστήσεις γιατί εχω καιρό να παω με γυναίκα και θέλω να ….συνεβρεθώ!

Ο κολομβιανός προσωπικός μου λαθρέμπορος ήταν έξαλλος.

-  Φίλος μου ρώτησε στη σχολή του ΑΝΤ1 για διετή φοίτηση στη σχολή δημοσιογραφίας μέσω ιντερνετ και του είπαν 3.700 ευρώ το ετος!!! Μετά σκέφτηκε ότι είναι πιο πιασάρικο να κάνει τον DJ και στο σεμινάριο της ίδιας σχολής, για 6 μήνες του ζήτησαν 1.200 ευρώ!

-  Δυο φιλικά μου ζευγάρια, που ετοιμάζονται για γάμο, ψάχνουν να βρουν σπίτι. Ποια κρίση; Οι τιμές είναι στο Θεό και τα 250αρια σφυρίζουν!

- Εκανα σαν παιδί και εγω τις βόλτες μου. Τις τελευταίες μέρες ήπια ποτό στο Μπουρνάζι, στο Ηράκλειο, στο Γκάζι, στο Θησείο και στο Παγκράτι. Παντού ηταν γεμάτα και ψάχναμε για να καθήσουμε. Ποια κρίση;

- Ο Κηφισσός τη νύχτα, είναι λες και είναι τρεις το μεσημέρι με σκοτάδι. Ολοι έξω είναι! Μήπως τους έπιασε η εργασιομανία νυχτιάτικα;

- Κάτι σεμινάρια που διοργανώνουν διάφοροι φορείς για θέατρο, φωτογραφία και συναφείς τέχνες, εχουν τις ίδιες ακριβώς τιμές με πέρυσι. 

- Στη Ναξο πήγα για διακοπές, βούλιαξε το νησί, στην Πάρο και στην Κρήτη που πήγαν φίλοι, πλήθος μέγα, και οπου αλλού πήγαν γνωστοί, δεν άκουσα κανέναν να λέει οτι "δεν έιχε κόσμο"

Α, δεν είναι ετσι, πετάχτηκε ο Βραζιλιάνος προσωπικός μου ποτοαναμείκτης:
Ο κόσμος βγαίνει αλλα δεν πίνει δυο και τρια ποτά αλλά αρκείται στο ένα.

Ναι, αντιτείνει ο άλλος, γιατί δεν είναι βλάκας να πληρώνει πανάκριβα τις μπόμπες, γιατί δεν αντέχεται η απάτη να θέλεις με ένα ποτό να βγάλεις ολόκληρο μπουκάλι και γιατί ναι, υπάρχει λιγότερο χρήμα από ότι στη δεκαετία του 80

Και είναι και κάτι άλλο, επανήλθε ο Μπραζίλ. Οι τράπεζες πια δεν δίνουν δάνεια και η κατανάλωση εχει πέσει.

Ο δικός μου ήταν ασυγκράτητος:

Φυσικά! Έπρεπε να υπάρχει ενας εξορθολογισμός! Δεν μπορεί φίλε να βγάζεις 1000 ευρώ το μήνα και να σου δίνει η τράπεζα δάνειο με 1000 ευρώ δόση! Και τι θα φας; Στραγάλια; Μετά μαζεύτηκαν οι τράπεζες γιατί τα φέσια έρχονταν σαν κύματα στον Ατλαντικό!

Δεν μπορείς φίλε να παίρνεις 5 πιστωτικές κάρτες, να κάνεις αγορές που αντιστοιχούν σε άραβα πετρελαιά και μετά να σου φταίει η κρίση και η τράπεζα. Κόβεις το πλαστικό χρήμα για να μην πας μέσα.

Βλέπεις εσυ τα εστιατόρια να ρίχνουν τις τιμές;
Βλέπεις εσυ γενικά τον κλάδο που λέγεται διασκέδαση να κόβει από τα υπερμεγέθη ποσοστά κέρδους, κάτι;

Ναι, κάποια στιγμή, έρχεται και αυτό που λέμε στα νεα ελληνικά IT’S PAYDAY
Θα μάθουμε να ζούμε με λιγότερα. Καλά φάγαμε και να μην κρυβόμαστε και να κάνουμε τους έκπληκτους παραθεριστές που είδαν το τσουνάμι να τους πνίγει, επειδή είπε ο Πάγκαλος την αλήθεια. Ολοι μας κλέβαμε, ο καθένας μας όπως μπορούσε και όσο τον έπαιρνε.

Κρίση όμως δεν έχουμε και μακάρι να μη ζήσουμε.  



4 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Ε οχι και ειπε την αληθεια! Φυσικα, ολοι φταιμε για την καταντια της χωρας μας και του πορτοφολιου μας, αλλα οχι και "μαζι τα φαγαμε"! Γιατι εγω που "τα εφαγα" δεν εχω κανει αγορες επιπεδου Αραβα και δεν εχω στο ονομα μου 52 ακινητα ουτε παιρνω μισθο (και μαλιστα απο το δημοσιο=ΕΓΩ τον πληρωνω) καποιες χιλιαδες ΕΥΡΩ! Ο κος Παγκαλος πηρε ενα κομματι της αληθειας και το διαστρεβλωσε οσο δεν παιρνει! Θα επρεπε να ντρεπομαστε δηλαδη επειδη δουλευουμε και με το μισθο μας εχουμε την απαιτηση να μπορουμε να βγουμε για ενα φαγητο η ποτο και να κανουμε διακοπες χωρις να τα κλαιμε; Τα κλεψαμε ολοι μαζι επειδη καποιοι, αρκετοι δεν λεω, συμπολιτες μας δανειστηκαν παραπανω απο οσα μπορουσαν να πληρωσουν; Αυτο λεγεται βλακεια, οχι κλοπη! Ποσοι πραγματικα τα εκλεψαν σκεφτειτε...ποσοι επωφεληθηκαν πραγματικα απο την κατασταση; Καποιες χιλιαδες μεγαλοεκδοτες, εφοριακοι, διαχειριστες πακετων, διευθυντες ιδρυματων και νοσοκομειων κτλ....Ποσοι ειναι αυτοι; 100000, 200000, 500000; Ειμαστε 11.000.000 ψυχες!
Οσο για την κριση, ελαχιστοι δεν εχουν καταλαβει οτι ναι μεν υφισταται, αλλα οχι στο βαθμο που την παρουσιαζουν για να τρομοκρατησουν τον κοσμο και να τον εχουν ερμαιο...
Περα απο ολα αυτα παντως...Καλημερα!!!

Giannis είπε...

Εχω να κατεβω Ελλαδα, απο το προηγουμενο Πασχα, αλλ ακ ιτοτε 3 μερες εκατσα οποτε δεν ειχα χρονο να βγω να μιλησω να δω τι παιζει.

Παντως ολο αυτο το καιρο ακουω αλλοπροσαλα πραγματα, φιλοι χανουνε τις δουλειες τους ή τους κοβουνε λεφτα, αλλοι φιλοι ειναι οκ, και δεν τρεχει τιποτα κλπ κλπ κλπ. Ειμαι σε μια συγχυση να την πω?

Ο Παγκαλος ως συνηθως ειπε μονο την μιση αληθεια, ενας ακομα λαικιστης πολιτικος, εφαγε και ο απλος λαος, αλλα η αρχουσα ταξη κανιβαλισε εντελως!

Nefeli είπε...

οικονομική κρίση σύμφωνα με το φίλο σου μπορεί να μην υπάρχει αλλά μια ελαφρά παράκρουση μπορώ να διακρίνω από τα λεγόμενα του...σε κάποια πράγματα έχει δίκιο...όπως στην κουλτούρα του νεοέλληνα που θέλει να ζει σαν Ωνάσης αποτέλεσμα έλλειψης παιδείας και μυαλού που βλέπουμε παντού σήμερα δυστυχώς!!!αλλά μάλλον βλέπει τα πράγματα λίγο μονόπλευρα και εντελώς επιφανειακά...η οικονομική κρίση υπάρχει και διαφαινόταν εδώ και μερικά χρόνια ότι 8α ξεσπάσει...το να στηρίζεσαι στα μειωμένα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας και να λες ..ποια κρίση αφού όλοι βγαίνουν έξω ..εκτός του ότι δεν αναιρεί την ύπαρξη της κρίσης (ως οικονομικό και "τραπεζικό" φαινόμενο) είναι και μεγάλη υπεραπλούστευση (το λιγότερο)...και τώρα χαιρετώ ...πάω να πιω το ΕΝΑ και μοναδικό ποτό μου έξω !!!!καλό βράδυ !!

Leviathan είπε...

auto to pia krisi to anarotiemai poli poli sixna...kalispera!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια