Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΣΤΟΥΜΙ και ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ


Θειε Suspect, θειε Suspect, με πήραν τελικά στη δουλειά και θέλω τη βοήθειά σου!
Περιχαρής ο ανηψιός, εγκατέλειψε τα αθλητικά και τις βερμούδες και ζήτησε τις συμβουλές μου μια και ως καθώς πρέπει πωλητής, θα βάλει γραβάτα και κοστούμι. 

Επειδή είναι εύκολο να γίνεις τσίρκο μεντράνο με αυτή την καπιταλιστική στολή που θα έλεγε και η συντρόφισσα Αλέκα ( η συντρόφισσα Λιάνα θα το έλεγε πιο χύμα που δεν γράφεται ) ακολουθούν μερικές οδηγίες ώστε να διατηρείς την αξιοπρέπεια σου και να εχεις μια σχετική αισθητική. 

1.      Ποτέ δεν συνδιάζουμε τρια χρώματα σε σακάκι, πουκάμισο και παντελόνι. Θα γελάει και η άσφαλτος. Αυστηρά δυο και παίξε με τη γραβάτα. 
2.      Στο σημείο που καταλήγει το πουκάμισο, θα πρέπει να φαίνεται λίγο η μανσέτα γιατί θα μοιάζεις σαν να σου εχει φάει το σακάκι το πουκάμισο.
3.      Ολα τα λεφτά είναι οι χρωματικοί συνδιασμοί. Αν φοράς μαύρο πουκάμισο, το κοστούμι μπορεί να είναι γκρι ή λαδί. Αν το πουκάμισο είναι μπλε, πάει ωραία με το γκρί. Το ροζ πουκάμισο πάει με μαύρο κοστούμι, με μπλέ και αν είσαι λίγο τολμηρός βάλτο και με γκρί όπως και με μπεζ. Το σιελ πουκάμισο πάει με μαύρο αλλά απαγορεύεται η γραβάτα. Τέλος το μοβ πουκάμισο δένει με μπλε κοστούμι. Του πάγου είναι τυπάδικο αλλά αν γυαλίζει πολύ δεν ενδείκνυται για το πρωι καθώς θα μοιάζεις με τον Πλούταρχο. Ή εστω με τον Τσαλίκη.
4.      Το καφέ πάει με κίτρινο και το πορτοκαλί με λαδί. Αποδεκτά και λίγο πιο τολμηρά είναι τα μωβ με το κίτρινο, το κόκκινο με το πράσινο και το μπλε με το πορτοκαλί.  Απαραιτητη η πρόβα όμως γιατι δεν είναι μακρια από το να φανείς κλοουν.
5.      Το κοτλέ κοστούμι δεν είναι απορριπτέο αλλά είναι περισσότερο σπορ έκδοση παρά μια επαγγελματική τοποθέτηση.
6.      Η γραβάτα είναι ένα στοιχείο που μπορείς να παίξεις όπως θέλεις αλλά κράτα μόνο αυτό: Να εχει χρώμα του υποκαμίσου που λέγανε και παλαιά.
7.      Το χρώμα των πωλήσεων και αυτό που θα είσαι πάντα αξιοπρεπής είναι το μπλε σκούρο. Το μαύρο θεωρείται λίγο κυριαρχικό και πιο επίσημο.  
8.      Το λευκό πουκάμισο σου επιτρέπει να παίξεις με γραβάτες, αναδεικνύει το πρόσωπο σου και σε κάνει πιο …φωτογενή αλλά λερώνει πολύ εύκολα στο λαιμό και θέλει καθημερινό πλύσιμο. Αν δεν εχεις μαμά πρόθυμη να πλένει, να προτιμάς τα σκούρα που μπορείς να τα φορέσεις και δεύτερη μέρα.
9.      Αν ιδρώνεις εύκολα, βάλε μπλουζάκι. Είναι καλύτερα να φαίνεται το μπλουζάκι ( να προτιμάς αυτό με λαιμόκοψη ) παρά το πουκάμισο σου να γίνεται τριχρωμία από τον ιδρώτα, το κανονικό χρώμα και τα άλατα
10.  Τα μανικετόκουμπα είναι ένα μικροαστικό αξεσουάρ επίδειξης και το βαριέμαι. Μόνο σε δεξιώσεις αλλιώς στον επαγγελματικό χώρο φαίνεσαι ως καρα-ψωνάρα
11.  Ούτε μαντήλια χρειάζονται. Έχουμε 2010 και δεν έχουμε μαρκησίους και βαρώνους.  
12.  Μπορεί να σου αρέσει το σχέδιο, μπορεί να είναι μάρκα και πρώτη μούρη αλλά το κατάλληλο κοστούμι είναι αυτό που όταν σηκώνεις τα χέρια σου δεν μοιάζεις με γύπα έτοιμο να πετάξει και στα πλευρά να μη σου κάνει σωσίβιο. Οσο γίνεται άνετα πάνω και και να πέφτει κάθετα στο πλαϊ.
13.  Αν δεν είσαι μπράβος με το 45αρι από μέσα δεν χρειάζεται να το κλείνεις. Άφησε το ανοιχτό ώστε να φαίνεται η γραβάτα, να αερίζεσαι και να εχεις ελευθερία κινήσεων. Υποσυνείδητα δε,  «κουμπώνεις» τον συνομιλητή σου.
14.  Το καλοκαίρι αν βάλεις ανοιχτό κοστούμι και πουκάμισο, να προτιμήσεις ανοιχτά υποδήματα.
15.  Πάντα με κάλτσες. Πάντα.

Αυτά συμβούλεψα τον ανηψιό και πάσα προσθήκη ή αντίρρηση δεκτή.



8 Λογομαχιες:

An-Lu είπε...

Προσοχη σε δυο ακομα κανονες:
1) Οι καλτσες στο ιδιο χρωμα ή πιο ανοιχτες απο το παπούτσι (ανοιχτοχρωμο παπουτσι με σκουρα καλτσα παραπεμπει σε ρωσο μαφιοζο)
2) Ει δυνατον, ζωνη-παπουτσια στην ιδια αποχρωση και να ταιριαζουν με το κουστουμι. Το μαυρο ειναι η ασφαλης επιλογη για γκρι,μπλε και τα περισσοτερα ψυχρα χρωματα ενω το καφε παει μονο με καφε, μπεζ, λαδι, πορτοκαλι και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.

Suspect είπε...

thank u An - Lu! :)

VAD είπε...

Και στιλίστας ο Υποπτος!!!:)

Καλο Σαββατοκύριακο...

karkinos7 είπε...

Με τις δύο παρατηρήσεις του πρώτου σχολίου είναι άψογα,έκτος βέβαια και το λύσει το θέμα με συγκεκριμένο dress -code της εταιρείας που δουλεύει!!!
Την Καλημέρα μου!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ.Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΡΩΜΑ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

matthaios είπε...

Χαχαχαχα!!Ωραίος ο φίλος!Μπράβο..θα λάβω σοβαρά τα λεπτά σημεία...Τέλειος!

KitsosMitsos είπε...

Το φανελάκι είναι ίσως η μεγαλύτερη εφεύρεση. Χεχε!
Κάτι ξέρανε οι παππούδες ;-)

captain είπε...

γιαυτο κι εγω δεν εγινα πωλητης και ειμαι τεχνικος για να μπορω να κυκλοφορω με τζιν και μακο μπλουζακι, αντε στην καλυτερη κανενα πουκαμισο

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια