Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70-59

Οταν ξεκιναμε μια συζητηση με τον βραζιλιανο προσωπικο μου ποτοαναμεικτη για μπασκετ, η εναρκτηρια φραση του είναι «αθλημα που εχει πλεϊ οφ, ότι και να γινει στην κανονικη περιοδο είναι για να περναει η ωρα»

Μου αρεσε πολύ το χθεσινο παιχνιδι γιατι προσφερεται για ατοφια μπασκετικα συμπερασματα σε ένα δυνατο τεστ και για τις 2 ομαδες.

Ξεκιναω από τον γηπεδουχο.

Η αληθεια είναι πως ο Αρης ταλαιπωρηθηκε φετος καθως αργησε να σταθεροποιηθει το ροστερ του από τραυματισμους, διαφορες εριδες και καποιες αλλαγες. Δεν εχω καταληξει αν τελικα ο Ματσον είναι καλος προπονητης ή ο Αλκετας Παναγουλιας του μπασκετ.

Στον Αρη τρεφω μια ιδιαιτερη συμπαθεια γιατι είναι η ομαδα που εμαθε μπασκετ τους Ελληνες και γιατι δεν θα ξεχασω πως είναι η μονη που εγινε ολων των Ελληνων. Ο Αρης δειχνει ότι ανεβαινει. Αργα αλλα σταθερα, εχοντας βαλει τις βασεις από την εποχη του Μπαρτον μπορει πια να κοντραρει αντιπαλους όπως ο Ολυμπιακος που οσο κοστιζει ο Ματσε και ο Γκερσον, κοστιζει ολοκληρη η ομαδα. Θες η τρομερη εδρα, θες η βαρια φανελα ο Αρης είναι υγιης και δυνατος. Δεν είναι ακομα σε θεση βεβαια να χτυπησει τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακο ( στα πλεϊ οφ ) αλλα είναι μακραν η τριτη δυναμη στην Ελλαδα που κερδισε τον σεβασμο και στην Ευρωπη.

Για μενα, με 3 προσθηκες ( δεν χρειαζεται κάθε χρονο ραβε ξηλωνε, φτου και από την αρχη ) αντι των Καλαϊτζη – Παντελιαδη – Φλετσερ και ο Αρης θα είναι καλυτερος του χρονου. Μου αρεσει η ισορροπια μεταξυ ηγετων και ρολιστων, ελληνων και ξενων, το ομαδικο πνευμα και το παθος ολων. Κανεις δεν επαιξε μπλαζε, ο καθενας εδωσε ότι μπορουσε ανεξαρτητως εθνικοτητας και θεσης.

Ο προφητης δεδικαιωται και χαιρομαι γιατι από περυσι που ειχα ξεχωρισει τον Μασεϊ, ηταν ο πρωτος που πηρα στο fantasy league και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο καθως είναι ο καλυτερος μου παικτης! Ολοκληρωμενος αθλητης που επαιξε μονος του εναντιον ολων. Ευκινητων ( Μπουρουσης ) δυσκινητων ( Σοφοκλης ) Σαβιτσ-οειδων ( Ζιζιτς ). Αναρωτιεμαι ποσο να κοστισε στον Αρη αυτος ο παικταρας…

Σοβαρη αμυνα, καλη κυκλοφορια και οι 70 ποντοι στην επιθεση δεν ηταν μεν πολλοι αλλα ηταν προϊον σχεδιου.

Ο Ολυμπιακος εχει σοβαρα προβληματα που δεν του επιτρεπουν όχι μονο να παει στο final 4 αλλα να κοιταξει στα ματια τον Παναθηναϊκο. Ευκολα-δυσκολα τον Αρη θα τον περασει αλλα με τον ΠΑΟ δεν προκειται να δει προκοπη. Και πριν μου θυμισει κανεις το ματς του πρωταθληματος, θα αντιτεινω πως ο Παναθηναϊκος δεν συνηθιζει να είναι τοσο αστοχος σε ελευθερα σουτ όπως στο ΟΑΚΑ.

Το μεγαλυτερο προβλημα του Ολυμπιακου είναι ο Εβραιος προπονητης του.

1. Συνεχεις αλλαγες παικτων στην ομαδα χωρις σκοπο. Εκτος και αν καταλαβε κανεις γιατι εφυγε ο Μουλα και ηρθε ο Στεφανοβ και γιατι ηρθε καποιος αμερικανος που δεν επαιξε ποτε. Δεν λεω, καλη η δικαιολογια του Ματσε αλλα ο Ολυμπιακος εχει πολλους και καλους παικτες που μπορουν να κερδισουν και χωρις τον Λιθουανο.

2. Ουτε ένα συστημα για δειγμα. Ο καθενας κανει ότι του σφυριξει. Μονο η μπασκετικη παιδεια των παικτων τους βοηθα να αλλαζουν καμια πασα γιατι αλλιως αμφιβαλλω αν ο Ζιζιτς θα εκανε πανω από 3 σουτ το παιχνιδι.

3. Υπαρχουν χρυσοψαρα εδώ ελεγε ενας ψιλοαδιαφορος δισκος των πυξ λαξ. Κατ επεκταση υπαρχουν και Ελληνες εδώ. Τον Μπουρουση τον εβγαλε από τη ναφθαλινη γιατι ξεμεινε αλλα δεν παρελειψε να αγορασει και αλλον αμερικανο. Τον χρησιμο για το χθεσινο αγωνα παπαμακαριο τον αφησε να χαζευει τις τσιρλιντερς, τον Μπαρλο τον εθαψε, τον Χαριση αφου του γυρισε το ματς τον αφησε στον παγκο και τον μονο που εμπιστευεται είναι ο Βασιλοπουλος μεχρι να αγορασει καποιον Αμερικανο στη θεση του.

Βασιλοπουλος ο οποιος ηταν και το κλειδι του αγωνα καθως με το που πηρε το πεμπτο φαουλ, ο γουιλκινσον εβαλε 7 ποντους σερι και η σεμνη τελετη ελαβε τελος.

4. Ο Ματσον ειχε δουλεψει τον αγωνα. Ειχε σκεφτει μερικα πραγματα και τα εφηρμοσε. Εκλεισε το παιχνιδι, χαμηλωσε υψος και ρυθμο, εβαλε τον Σιγαλα στο 4, εδωσε το ελευθερο στον Τσαλδαρη να παρει πρωτοβουλιες, εβγαζε τον Μασεϊ εξω και οι αλλοι ανοιγαν χωρο και ο Γκερσον εκανε ότι και εγω καποτε στη Σαντορινη. Χαζευε το δειλινο.

Αλλαγες απλα για να μην γκρινιαζουν οι παικτες για τον χρονο συμμετοχης χωρις να υπαρχει μια φιλοσοφια αντιμετωπισης αγωνα.

Καπου πιστευω ότι είναι φυσιολογικο. Η Μακαμπι στο Ισραηλ παιζει μονο για να προπονειται και στην Ευρωπη καθαριζαν οι φανταστικ-φορ εδώ όμως είναι διαφορετικα τα πραγματα. Δεν είναι τυχαιο που ο Γκερσον φωναζε μετα για τη διαιτησια. Ετσι εμαθε. Να υποκλινονται ολοι μπροστα του και όταν δεν το βλεπει αυτό, παραξενευεται.

Εξαιρετικα αποτυχημενη η επιλογη Πεν ο οποιος αν χαμηλωσει ο ρυθμος, εξαφανιζεται. Μετα προσπαθει να αποδειξει ότι παιζει και αυτος και δεν βλεπει όχι μονο συμπαικτη, ουτε καν τον πινακα του σκορ. Δεν φταιει αυτος, μια ζωη ετσι ηταν. Φταιει αυτος που τον αφηνει με τις ωρες στο παρκε.

Ο Ολυμπιακος δεν καταφερει τιποτα στην Ελλαδα ( και εννοω το πρωταθλημα ) και στην Ευρωπη γιατι δεν μπορει να διαχειριστει την ομαδα του, γιατι δεν υπαρχει σχεδιο του αγωνα, γιατι δεν μπορει υπο πιεση να λειτουργησει και γιατι σε ομαδες που θα παιζουν τσουκου-τσουκου θα εκνευριζεται και θα τουβλαρει. Το μπασκετ όμως είναι ρευστο αθλημα οποτε η ποιοτητα των παικτων του και το ΣΕΦ θα του δωσουν νικες.

Μεχρι όμως να συναντησει τον ΠΑΟ και –λογικα- την Ταου. Μεχρι εκει.

Ο Αρης για φετος θεωρω ότι εχει εξαντλησει τις δυνατοτητες του. Δεν μπορει να χτυπησει ουτε ΠΑΟ ουτε ΟΣΦΠ σε σειρα αγωνων στα πλεϊ οφ. Αυτό που μπορει να κανει όμως αν θελει να γινει διαρκως ανταγωνιστικος είναι πως ότι εχτισε φετος να μην το γκρεμισει το καλοκαιρι.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια