Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2006

Ερασιτεχνικη ΑΕΚ part 4

Η τελευταια στάση αυτού του αφιερώματος ήταν το βόλεϊ. Μου μίλησε ο Νίκος Καπίρης. Ενας άνθρωπος που με εντυπωσίασε για την αγάπη του στην ομάδα, που μοιράστηκε μαζί μου τις αγωνίες, τις προσδοκίες, τις χαρές και τις λύπες του. Ενας αυθεντικά ρομαντικός άνθρωπος…. Ο Νίκος Καπίρης είναι ο σκάουτερ της ομάδας, έφορος για τα παιδοεφηβικά, την ακαδημία και έφορος στα κλιμάκια της ομοσπονδίας. Από το 1996 ασχολείται με τα της ομάδας μας ως παράγοντας

Suspect: κ.Καπίρη είναι ακόμα νωπές η μνήμες από το 99…
ΝΚ: η καλύτερη χρονιά μας! 3οι στο κύπελλο κυπελλούχων και 5οι στο πρωτάθλημα!
Suspect: Ας πάμε λίγο πιο πίσω…
ΝΚ: Το 1981 ιδρύθηκε το τμήμα με προπονητή τον Ορέστη Παπαδόπουλο. Από το 81 και μετά, συνεχώς ανεβαίναμε κατηγορία μέχρι που φτάσαμε στην Α1…
Suspect: Στην Α1 κάναμε μια μεγάλη πορεία και μετά ?
ΝΚ: Μετά ο φυσιολογικός υποβιβασμός. Είμασταν άπειροι, δεν ξέραμε, κάναμε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και μοιραία δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε και πέσαμε. Πήραμε το μάθημα μας και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή με περισσότερο μυαλό!
Suspect:Δηλαδή διανύουμε μια περίοδο αναγέννησης?
ΝΚ: Σαφώς ναι! Κάνουμε πολύ μεγάλη δουλειά στα τμήματα υποδομής και πιστεύω πως του χρόνου που ελπίζουμε να ανέβουμε, δεν θα κάνουμε σπατάλες, η διαχείριση μας θα είναι σφιχτή και θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το φυτώριο, να βγάζουμε παίχτες από τα σπλάχνα μας.
Suspect:Εχουμε κάποιο δείγμα γραφής ?
ΝΚ: Αυτή τη στιγμή ειμαστέ πρώτοι στην Α2 και από τους αθλητές μας ήδη ο Καπίρης είναι στην εθνική παίδων και και μέλος της προολυμπιακής ομάδας.
Suspect:Από την ομάδα της Α1, αν σας ζητουσα να απομονώσετε 2 ανθρώπους ποιους θα διαλέγατε ?
ΝΚ: ο πρώτος είναι σίγουρα ο Γιούρι Φιλίποβ. Ο καλύτερος παίκτης που πέρασε ποτέ από την ομάδα. Ακόμα και στις προπονήσεις καθόμουν και τον χάζευα… ο δεύτερος είναι ο Ζόραν Γκάετς. Ο μεγαλύτερος προπονητής που είχαμε ποτέ.
Suspect:Τώρα πια δεν υπάρχουν αυτοί… (ΣΣ Τι ήθελα και ρώταγα… εδώ ξέσπασε ένας ενθουσιώδης χείμαρρος που τον παραθέτω αυτούσιο)
ΝΚ: κοιτάμε μπροστά! Παρά τα οικονομικά μας προβλήματα λόγω των κατακρατήσεων από την ΠΑΕ, πάμε πολύ καλά αγωνιστικά και οργανωτικά. Όπως σου είπα και πριν, είμαστε πρώτοι με προπονητή τον Ντόζη και γυμναστή τον Μιλά. Δεν μας εμποδίζει το οικονομικό πρόβλημα να παράγουμε έργο γιατί τα κασέ των παικτών δεν είναι τόσο υψηλά όσο της Α1. Έχουμε μια δυνατή ομάδα που δουλεύει πολύ, τα παιδιά είναι αγαπημένα και έχουμε μεγάλο πείσμα να επιστρέψουμε στην Α1. Κάνουμε σπουδαία δουλεία και στα εφηβικά και στα παιδικά τμήματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 παιδιά, ο Λεβαντινός (πασαδόρος) ο Μάλλης (κεντρικός) ο Σιάκος (διαγώνιος) και ο Παπαδόπουλος (κεντρικός) που δουλεύουν και με την ανδρική ομάδα και τους προορίζουμε για το ανδρικό. Στην ομάδα είναι γύρω στα 80 παιδιά. 12 στο αγωνιστικό 27 στα παιδικοεφηβικά (ηλικιες 88-84) και 41 στις ακαδημίες ( 89 και άνω) Το 2002 βγήκαμε 5οι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το 2000 7οι όπως και το 98.

Suspect:Ωραία! Τα είπατε όλα! Να ρωτήσω κάτι άλλο. Ο Κόσμος συμπαραστέκεται ?
ΝΚ: Έχουμε τον περισσότερο κόσμο από όλα τα τμήματα της ερασιτεχνικής! Το αξιοπερίεργο είναι πως έχουμε περισσότερους οπαδούς στην Α2 από όσους έρχοταν στο γήπεδο όταν πάιζαμε στην Α1!!!
Suspect:Μάλλον θα φταίει το ότι φέτος δεν έχει εισητήριο!
ΝΚ:!!! [γελια!] [ΣΣ Στην Α2 δεν υπάρχει εισιτήριο.]
Suspect: Δηλαδή κατά μέσο όρο πόσοι έρχονται?
ΝΚ: γύρω στα 800 άτομα.
Suspect: φαντάζομαι στην πλειοψηφία τους μέλη της ορίτζιναλ?
ΝΚ: κατά 90%
Suspect: Να μιλήσουμε και για τις γυναίκες ? Φέτος, ένα τεράστιο μηδενικό. Γιατί ?
ΝΚ: γιατί
1/ κάναμε βιαστικές κινήσεις σε ότι αφορά την αγορά ξένων παικτριών που δεν μας βγήκαν και
2/ υστερούμε έναντι των υπολοίπων ομάδων σε οργανωτικό επίπεδο το τμήμα ιδρύθηκε το 1994 και όπως καταλαβαίνεις είχαμε την απειρία… Δεν έχει ουτε καν 10 χρόνια ζωής και η ΑΕΚ είναι ίσως ο νεότερος σύλλογος που ίδρυσε τμήμα βόλεϊ.
Suspect: Φέτος πως το βλέπετε, θα μείνουμε στην κατηγορία ?
ΝΚ: Πολύ δύσκολο…
Suspect: Εως απίθανο?
ΝΚ: Μάλλον…
Suspect:Στην Α1 πως ανεβήκαμε ?
ΝΚ: Με την καρδιά! Πρόπερσι είχαμε χάσει την άνοδο για 2 σετ και πεισμώσαμε.
Suspect:Για του χρόνου στην Α2 πως τα βλέπετε τα πράγματα?
ΝΚ: είναι οξύμωρο αλλά για την Α2 έχουμε καλή ομάδα. Για την Α1, όχι!
Suspect: στις μικρές ηλικίες πως πάμε ?
ΝΚ: οι μικρές δεν έχουν κάποια διάκριση. Συμμετέχουν σε τοπικά πρωταθλήματα. Προσπαθούμε όμως. Προσπαθούμε να κάνουμε δουλειά στο φυτώριο. Δεν έχουμε την πρόθεση να πουλήσουμε τις παίκτριες αλλά να τις κρατήσουμε και να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα.
Suspect: υπάρχει κάποιο ταλέντο που να ξεχωρίζει?
ΝΚ: Ναι. Η Χριστίνα Διαμαντή, διαγώνια, στις νεάνιδες
Suspect: Πόσα κορίτσια είναι στην ομάδα?
ΝΚ: Συνολικά γύρω στις 80 κοπέλες
Suspect: Προπονητής ?
ΝΚ: ο Γιάννης Παγανέλης που για 5 συνεχή χρόνια ανέβαζε την ομάδα συνεχώς κατηγορία και σημαντική η προσφορά του κ.Παπαδημητρίου, εφόρου.
Suspect: Σας ευχαριστούμε πολύ!

Η εμπειρία μου ήταν μια ΑΕΚτζίδικη ομορφιά! Κουραστική αλλά όμορφη. Συνάντησα ανθρώπους με πολύ αγάπη για την ομάδα. Πολύ αγάπη για έργο, πολύ αγάπη για προσφορά, για θυσία… Να είμαστε κοντά…
Τώρα που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, το μάτι μου πέφτει στο jack daniels. Τέλειωσε και αυτό όπως και το αφιέρωμα….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια