Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2006

Ερασιτεχνικη ΑΕΚ part 2


Suspect:Τις πταίει κατά τη γνώμη σας ?
ΔΠ: οι αιτίες είναι αρκετές και συνοπτικά θα σου πω πως:
1/ Διεξάγεται ανούσιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ομάδων και ο ανταγωνισμός είναι ανύπαρκτος
2/ Είχαμε προτείνει στο παρελθόν οι ομάδες να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα. Δηλαδή έτσι οπώς διεξάγεται τώρα, αν η Α ομάδα πέσει κατηγορία, πέφτει και το ερασιτεχνικό. Αυτό είναι άδικο και δεν δίνει κανένα κίνητρο στα παιδιά. Θα μπορούσε το ερασιτεχνικό τμήμα να φτάνει μέχρι πχ τη Γ Εθνική και ας μην ανεβαίνει κατηγορία.
3/ Επιπλέον κίνητρο θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή των ομάδων στο κύπελλο Ελλάδος. Πριν από περίπου 15 χρόνια η Μπάγερν του Μονάχου είχε αντιμετωπίσει το ερασιτεχνικό της τμήμα στο κύπελλο.
4/ Δεν γίνεται συστηματική δουλεία με τα ταλέντα. Οι προπονήσεις γίνονται σε χωμάτινο γήπεδο και αντί να ψάξουμε να βρούμε τους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδος σε ηλικίες 9-10 ετών, τους αναζήτουμε στην ηλικία των 15-16. Σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη, ένας προπονητής θα πρέπει να δει 75.000(!) παιδιά για να βρει τον έναν που θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Εδώ οι κινήσεις μας είναι αποσπασματικές και καταφεύγουμε στην ευκολία των μεταγραφών.
Suspect: Έχουμε να επιδείξουμε κάποια επιτυχία του τμήματος?
ΔΠ: πριν από 6 χρόνια πήραμε ένα κύπελλο και πολλά παιδία παραχωρήθηκαν σε μικρότερες ομάδες για να «ψηθούν» όπως στον Φωστήρα, στη Νίκη Βόλου και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους…
Suspect: Ποια από τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας πίστευετε ότι δουλεύει σωστά?
ΔΠ: Εσχάτως, σημαντικά βήματα έχει κάνει ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω πως η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργία του ποδοσφαιρκού τμήματος. Είναι της ΠΑΕ αρμοδιότητα.
Suspect: Ας περάσουμε τώρα στα καθημάς. Με ποιο τμήμα να ξεκινήσουμε ?
ΔΠ: θέλω να μιλήσουμε καταρχήν για τον στίβο. Είναι από τα πρώτα τμήματα μαζί με το ποδόσφαιρο. Στο καταστατικό αναφέρεται ρητά πως όλα τα τμήματα μπορούν να καταργηθούν από τη Γενική Συνέλευση πλην του στίβου ως ιδρυτικό. Θα μπορούσαμε για ώρες να μιλάμε για τον στίβο και θα μου επιτρέψεις εδώ να προτείνω στους φίλους της ΑΕΚ να προμηθευτούν το βιβλίο του Σωτήρη Νοταρή, δικηγόρου, «Ιστορίες του στίβου»
Suspect: Πόσο κοστίζει ?
ΔΠ: από το εμπόριο 40 euro. Όποιος όμως θελήσει μπορεί να περάσει από τα γραφεία μας και να το αγοράσει σε τιμή κόστους, 25 euro.
Suspect: θα ήθελα να κάνουμε μια συνοπτική αναδρομή στην πορεία του τμήματος και να αναφέρουμε τη μεγαλύτερη διάκριση
ΔΠ: σημαντικότερη επιτυχία ήταν το 1952 όταν καταφέραμε να πάρουμε τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Στη 10ετία του ‘80 είμασταν υπο διάλυση αλλά στη 10ετία του ’90 ανακάμψαμε και καταλάβαμε την 6η θέση στους άνδρες και την 4η στις γυναίκες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Το 2002 υποβιβαστήκαμε στη β κατηγορία στο διασυλλογικό αφού καταλάβαμε την 8η θέση στους άνδρες. Τη στιγμή αυτή είμαστε μέσα στα 10 καλύτερα σωματεία στην Ελλάδα που καλλιεργούν το άθλημα του στίβου.

Suspect: Ποια η διαφορά μεταξύ διασυλλογικού και πανελληνίου πρωταθλήματος?
ΔΠ: στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετέχουν όλοι ενώ στο διασυλλογικό λαμβάνουν μέρος οι 8 καλύτεροι συλλογοι. Για να σου δώσω να καταλάβεις, είναι τηρουμένων των αναλογιών, κατι σαν το Μπρούνο Ζάουλι ή τα Golden Leagues.
Suspect: Από όσο γνωρίζω υπάρχει το ανδρικό και το γυναικείο τμήμα. Ας ξεκινήσουμε με το ασθενές φύλο
ΔΠ: Με τα άσχημα ξεκίνησες! [γέλια] Στις γυναίκες διαθέτουμε ελάχιστες αθλήτριες που κάνουν πρωταθλητισμό. Σκέψου ότι το τμήμα στίβου για τα αγωνιστικά τμήματα έχει 60 αθλητές και από αυτούς μόνο οι 10 είναι γυναίκες. Μετέχουμε σε τοπικά διασυλλογικά, ούτε καν Γ Εθνική γιατί δεν έχουμε αθλήτριες.
Suspect: Τι εννοείτε με το «αγωνιστικά τμήματα» ?
ΔΠ: Αγωνιστικά τμήματα είναι αυτά που μετέχουν σε αγώνες και τα παιδιά είναι 12+ ετών. Έχουμε και τις ακαδημίες, 12- ετών που όλοι και όλοι είναι γύρω στα 25, αγόρια – κορίτσια.
Suspect: Αφού δεν έχουμε γηγενείς αθλήτριες γιατί δεν κάνουμε μετεγγραφές ?
ΔΠ: Δυστυχώς ο νόμος μας περιορίζει σε συγκεκριμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Δεν μπορούμε να κάνουμε παράλληλα μετεγγραφές σε άνδρες – γυναίκες και ως εκ τούτου δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στους άνδρες που ελπίζουμε πως θα έχουν και μεγαλύτερες διακρίσεις. Μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες λόγω διαφόρων υποχρεώσεων σταματούν νωρίτερα τον αθλητισμό από ότι οι άνδρες. Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε το ανδρικό τμήμα και μετά να ασχοληθούμε με το γυναικείο.
Suspect: Ποιες κοπέλες ξεχωρίζουν ?
ΔΠ: Αξίζει να αναφέρουμε τη Λάμαρη, πανελλήνια πρωταθλήτρια στο επι κοντώ το 99, την Τρανουδάκη ( μήκος και τριπλούν) και την Καραγιάννη (200 – 400 μέτρα)
Suspect: Ας περάσουμε ελπίζω στα ευχάριστα. Πείτε μας για το ανδρικό τμήμα.
ΔΠ: Στόχος μας είναι να ανέβουμε στην Α κατηγορία. Ενισχυθήκαμε με μετεγγραφές αποκτώντας τους Παπούλια (πρωταθλητής στα 5000 μ) Χοΐδη (παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ εφήβων το 98) Κουλουμπή (400μ) Πετρίδη (100μ) και παλεύουμε για τη μετεγγραφή του Γκούση, ίσως του καλύτερου 400άρη στην Ελλάδα. Αν προσθέσουμε και τους ήδη υπάρχοντες Γενοβέλη (100μ) Ιακωβάκη 200-400μ) Κυρίτση (μήκος) Χ’’μάρκου (800μ) Μάγο (110 μ με εμπόδια) Κάπελα (10θλο) Παναγόπουλο (400μ) Μαρή (βάδην) Αντωνίου & Μαξούρη ( 3000 στιπλ) διαθέτουμε μια αξιόμαχη ομάδα και πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε στην Α κατηγορία. Θέλω να προσθέσω ότι περιμένουμε πολλά από τους εφήβους Καριώτη και Σαρδέλη.
Suspect: Ποιοι είναι οι προπονητές του τμήματος ?
ΔΠ: head coach είναι ο Γιώργος Παπαβασιλείου και τον πλαισιώνουν οι Βασίλης Χαλάς και Θέμης Μαστέλλος.
Suspect: Προβλήματα στις προπονήσεις έχει το τμήμα ?
ΔΠ: Με μεγάλη δυσκολία κάνουμε στο Ν.Γκούμας. Από τη μια ο χώρος είναι ακατάλληλος και δεν κάνουμε καμία βελτίωση εν αναμονή του νέου γηπέδου. Από την άλλη, υπάλληλοι της ΠΑΕ, μας δημιουργούν συνέχεια πρόβληματα. Κλείνουν τις πόρτες, τα φώτα και δεν μας επιτρέπουν να γυμναστούμε παράλληλα με το ποδοσφαιρικό τμήμα παρά το ότι ο κ.Μπάγεβιτς μας το επιτρέπει.
Το παρήγορο είναι πως οι καλύτεροι πάνε με την εθνική στο ΟΑΚΑ ή στον Αγ Κοσμά έστω και με τις εκεί ελλείψεις.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια