Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2006

ΘΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ...

Ειναι μεγαλο μειον για τη χωρα μας και στο μπασκετ και στο ποδοσφαιρο ειναι οτι δεν συντηρουν τους θρυλους τους.

Δεν υπαρχει ενας σοβαρος φορεας να αρχειοθετησει, ταξινομησει, επεξεργαστει και παραγει οπτικο - ακουστικο υλικο με τους ασους του παρελθοντος. Οταν θες να εχεις πελατες νεους και παλαιους ωστε να συντηρεις κοινο πρεπει να προβαλλεις τα επιτευγματα και τα κατορθωματα των παλαιων για τη διατηρηση της μνημης.

Το παραδειγμα μου ειναι αφιερωματα οπως του ΝΒΑ, της μαντσεστερ γιουναϊτεντ και στη χωρα μας η μονη ομαδα που κινειται σε αυτη την κατευθυνση αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το οργανωμενο της προσπαθειας ειναι ο Ολυμπιακος.

Οι αλλοι ειτε βγαζουν dvd για τη διαιτησια ή ειναι ανυπαρκτοι. Μονο αποσπασματικες ντουφεκιες. Λιγο ο Χατζηγεωργιου με τις σπορ ιστοριες, λιγο οι ψηφιακοι πολυμορφικοι δισκοι ( dvd στα ελληνικα ) με το αρχειο του καθενος που το πεταει συσκευασμενο σε μια εφημεριδα αλλα περαν τουτου ουδεν. Μια προσπαθεια εχουμε να επιδειξουμε ολη και ολη και αυτη ειναι τα 10 χρονια παρουσιας των ελληνικων ομαδων στο c.l.

Εν προκειμενω αναφερομενος στην ομαδα μου την ΑΕΚ, δεν εχει βραβευσει ονοματα θρυλους όπως τον κορυφαιο ελληνα αμυντικο ολων των εποχων που ακουει στο ονομα Στελιος Μανωλας ( ασχετα αν συμφωνει κανεις με τις αποψεις του ), τον καλυτερο τερματοφυλακα της δεκαετιας του 90 που ακουει στο ονομα Ηλιας Ατματζιδης, το καλυτερο αριστερο μπακ, Μιχαλης Κασαπης, τι να πει κανεις για τον Τονι, ο ανθρωπος που επαναπροσδιορισε τον ορο δεξι μπακ, Βασιλης Μπορμποκης, ο σπουδαιοτερος Κυπριος ποδοσφαιριστης που περασε ποτε απο την Ελλαδα και λεγεται Γιωργος Σαββιδης, και πλειστους αλλους που σε βαθος χρονου αποτελεσαν σημα κατατεθεν.

Ακομα και τις φανελες που ειχαμε πιστευω πως ολα τα σχεδια της basic ηταν πρωτοποριακα, μοναδικα και δεν τα εχω ξαναδει σε καμια ομαδα του κοσμου.

Κριμα που δεν ξαναβγηκαν εκτοτε. Και η τοτε φανελα ηταν φανταστικη οπως και αυτη που ο δικεφαλος "εξαπλωνοταν" σε ολη τη φανελα. Αυτη την ΑΕΚ αγαπησαμε, με αυτη μεγαλωσαμε ( αναφερομαι στον μ.ο. ηλικιας των περισσοτερων φιλαθλων που πανε στο γηπεδο ) και απο αυτη μαθαμε ποδοσφαιρο. Το πραγματικο ποδοσφαιρο και οχι την καρικατουρα που παρακολουθουμε τα τελευταια χρονια απο ολες τις ομαδες.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια