Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2006

ΛΙΛ - ΑΕΚ 3-1

Η αποψη μου για τη Λιλ διαφερει από τον μεσο ορο που εστιαζει το προβλημα στον Ουντεζε. 

Η Λιλ μπορει να μην είναι Λιον όμως φερει ακεραια μερικα στοιχεια της γαλλικης σχολης. Τακτικη, ρυθμο αγωνα, «απλωμα» στο γηπεδο, ωραιο transition game αλλα εχει και την κλασικη αδυναμια: 

Δεν βαζει μπαλα μεσα στο πλεκτο. Μεσα στην περιοχη δεν «παταει» τον αντιπαλο και οι επιθετικοι δεν κανουν αισθητη την παρουσια τους. Αν κανει καποιο λαθος ο αντιπαλος, ή βρουν χωρους στην αντεπιθεση θα κανουν τη ζημια αλλα σε οργανωμενο παιχνιδι θα φτασουν μεχρι τη μεγαλη περιοχη και μετα ο θεος. Όπως επισης είναι και εντελως ακινδυνοι στις στημενες φασεις. 

Μονο αν προκειται για απευθειας εκτελεση που πιθανως να μπορουν να απειλησουν αλλα για κομπινες μεσα στην περιοχη, κεφαλιες και κοντρες δεν μπορουν. 

Προπερσι ο ΟΣΦΠ με τη Σοσο, αυτή ακριβως την αδυναμια εκμεταλευθηκε και περασε μια ομαδα που εκανε καλυτερο παιχνιδι, ηταν πιο παραγωγικη. Θυμαμαι με φιλους που συζηταγαμε λιγο πριν τον επαναληπτικο στη Γαλλια ειχα κανει μια από τις πιο πετυχημενες προβλεψεις μου. 0-1 για τον Ολυμπιακο και ακριβως αυτό ηταν και το αποτελεσμα. Την προβλεψη μου δεν την ειχα στηριξει σε καποιο ονειρο αλλα στην εικονα των 2 ομαδων στο πρωτο παιχνιδι στηνΑθηνα. Ο ΟΣΦΠ όμως σε σχεση με την ΑΕΚ ειχε μια συγκλονιστικη διαφορα: Ειχε παικτες που μπορουσαν να παραγουν. Να δημιουργησουν. Να κρατησουν μπαλα και να προβληματισουν την αντιπαλη αμυνα. Εδώ πιθανον να αντιτεινει καποιος πως το κοντερ εγραψε 3. 

Καμια αντιρρηση Πιστευω ότι τα γκολ ηταν προϊοντα τυχης και αμυντικης ανικανοτητας. Στο πρωτο η μπαλα στρωθηκε γιατι ακουμπησε σε αμυντικο μας 

Στο δευτερο η τροχια που διεγραψε η μπαλα από έναν παικτη που εδειξε στη συνεχεια ατεχνος, ηταν κατά λαθος Και στο τριτο η μπαλα πριν καταληξει στα διχτυα παλι βρηκε στον Τσιριλο αφου προηγηθηκε μια τερατια τρυπα. Η ΑΕΚ ειχε σε μεγαλο βραδι τον Ζηκο, τα περιμενε όλα από τον Λυμπε και οι υπολοιποι παικτες που θα επρεπε να πλαισιωσουν αυτόν τον αξονα, δεν υπηρχαν: Λακης ( χα χα χα ), Σεζαρ ( ειδικα στη φαση που εμπαινε κατα μετωπο στην περιοχη και βουτηξε χωρις λογο, αν τον ειχα διπλα μου θα του εδινα την καρωτιδα να τη φαει ) και Τοζερ περασαν και δεν ακουμπησαν. Ο Εμερσον παρα τα λαθη του, εκανε αισθητη την παρουσια του και οπου βρισκοταν η μπαλα ηταν και αυτος. Από τον Παπασταθοπουλο δεν θα μπορουσα να εχω ιχνος απαιτησης ενώ ο Τσιριλο μαζι με τον Ουντεζε πρεπει καθημερινα να ευχαριστουν τον Θεο που παιζουν στην ΑΕΚ

Ο Γεωργεας είναι ο σταθερα καλυτερος παικτης, κανεις δεν καταλαβε την παρουσια του Ντελιμπασιτς και ο Ιβιτς ηταν μεγαλη απωλεια γιατι ηταν ο μονος που θα μπορουσε να στηριξει τον αξονα όπως ξεκινησε από την ωρα που μπηκε με το γκολ που σημειωσε. Δυστυχως η ΑΕΚ εδειξε μια απλως συμπαθητικη παρουσια και απεδειξε ότι δεν εχει τη νοοτροπια νικητη να κερδισει ομαδες στα μετρα της όπως η Λιλ και η Αντερλεχτ. 

Δυστυχως η ΑΕΚ αν και ξεκινησε φιλοδοξη και αερατη, στο πρωταθλημα είναι καπου στο βαθος, θεαμα δεν προσφερει, οι μετεγγραφες της δεν σκιζουν, είναι ασταθης και δεν ξερει να κερδιζει. Στεκεται μεν αλλα από αποτελεσμα τιποτα απολυτως….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια