Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2006

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Ο δημοκρατικος θεσμος της πλακας που χρησιμευει στην κοινωνια μας για 2 λογους.

  1. προς τερψιν του ψωνιου παντων Ελληνων
  2. για να πηγαινουμε εκδρομες με μια μερα αδεια στις πατριδες μας.

233.000 νοματαιοι εβαλαν υποψηφιοτητα στις δημοτικες εκλογες.

Αν βαλετε τους συγγενεις και τους φιλους ολων αυτων, τα 3/ 4 ( το λιγοτερο ) του εκλογικου σωματος ειχαν εμμεση σχεση με την ψηφοφορια.

Οι δημοτικες εκογες προσφερονται για χαβαλε. Υποψηφιοτητα βαζουν οι σελεμπριτιες, οι εκκολαπτομενοι ηγετες από τις νεολαιες και τις τοπικες κομματικες οργανωσεις και ο κάθε πικραμενος εν γενει. Η αληθεια είναι πως βλεποντας την καθημερινοτητα και τους πολιτικους του κοινοβουλιου, γιατι να μη θεωρει καθενας ότι είναι καλυτερος;

Ανεκαθεν ημουν υπερ της αποψης ότι στη χωρα μας δεν χρειαζεται να μας λυπηθει ο θεος και να βρεξει 500 ευρα για 2 μερες. Στη χωρα μας τα σημαντικα προβληματα είναι μολις 2. Η διαχειριση των δεδομενων εσοδων και η εφαρμογη των νομων. Οι ανυπαρκτοι κρατικοι ελεγκτικοι μηχανισμοι και ο διογκωμενος, αχρηστος και κακιστα κατανεμημενος δημοσιος τομεας.

Στην Αθηνα βγηκε η συμπαθης Φωφη. Στη Σαλονικα ο τρομερος Ψωμιαδης.

Προσπαθησα να σκεφτω ( όχι για πολύ για να πω και την black truth ) ποιες στην ευχη είναι οι αρμοδιοτητες της Νομαρχιας. Τι εργο παραγει και τι εκανε για τους πολιτες εκτος από δηλωσεις.

Στους δημους επισης φωναζουν για περαιτερω κονδυλια. Να τα κανουν τι;

Να δινουν δουλειες σε κολλητους;

Να τα τρωνε μεταξυ τους;

Πιστευω ότι ηδη εχουν μεγαλα εσοδα. Μονο και μονο τα νταβατζιλικια για τους χωρους διασκεδασης, επαγγελματικη στεγη, τους λογαριασμους της ΔΕΗ και διαφορα αλλα εμμεσα εσοδα, διαχειριζονται αρκετα. Εγινε ποτε καποιος ελεγχος για τη διαχειριση που γινεται στους δημους;

Όταν εχουμε μεγαλα εργα, αυτά είναι στα φωτα της δημοσιοτητας και πολλοι φωναζουν για τις εκαστοτε παρατυπιες. Στους δημους που τα ποσα είναι μικροτερα αλλα «φτιαχνουν» πολλους, εχει γινει κατι;

Αδιεξοδο.

Δεν μπορει κανεις να καταργησει δημοκρατικους θεσμους.

Μπορει όμως να τους μετασχηματισει. Το σχεδιο Καποδιστριας ηταν προς τη σωστη κατευθυνση ασχετα αν μερικοι στοκοι θελουν το δικο τους ανθυποκρατιδιο.

Όμως είναι ημιτελες.

Κατά τη γνωμη μου το καλυτερο θα ηταν η χωρα μας να χωριστει σε 15-20 μεγαλα διαμερισματα ώστε να μην είναι τοσο κατακερματισμενη και ανεξελεγκτη η διαχειριση και η κατανομη των πορων. Θυμαμαι ωραιες εποχες που ακομα και ένα χωριουδακι 13 ατομων ειχε 5 μελες συμβουλιο!

Εχουμε πηξει στους δημοσιους υπαλληλους, στις επιτροπες και στη γραφειοκρατια.

Δεν δικαιολογει ο πληθυσμος της χωρας μας τοσους πολλους αρχοντες και παραγοντες. Συρρικνωση και καλυτερη οργανωση χρειαζομαστε και όχι αχρηστους θεσμους.

Το θεμα βεβαια παραμενει διαχρονικο.

Ποιος θα τα κανει όλα αυτά….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια