Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2006

ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-2

Το παιχνιδι μολις ειχε τελειωσει.

Θυμηθηκα πριν από πολλα χρονια, όταν ο Γιαγκος Δρακος με ειχε διορισει γενικο διευθυντη της Giant, το τελευταιο του σχολιο πριν αναλαβω τα καθηκοντα μου:

«Να θυμασαι φερελπη νεε μου ότι όταν οι αλλοι ειχαν την τσοχα για να παιζουν Θαναση, καποιος ειδε το σουμπουτεο…»

Η νικη της ΑΕΚ στο χθεσινο παιχνιδι οφειλεται κατά τη γνωμη μου σε έναν και μονο λογο.

Στο ότι τα τελευταια χρονια η ΑΕΚ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ τον ΠΑΟ.

Χασει ή κερδισει το ματς θα το παιξει στα ισα, θα το παλεψει ανεξαρτητα αν ο ΠΑΟ προηγηθει ή είναι καλυτερος. Θα βρει τον τροπο να ισορροπησει το παιχνιδι και να απειλησει με τη σειρα της. Αντιθετα με ότι συμβαινει με τον ΟΣΦΠ.

Εκει δεν χρειαζεται να παιξει για να χασει. Αυτό συμβαινει από την κληρωση των αγωνων.

Στο πρωτο διαστημα του αγωνα εψαχνα να βρω τη χαρα αλλα τις 2 τρομαρες τις ειχα παραμασχαλα. Η πρωτη ηταν η συνθεση της ομαδας όταν ειδα τω αγνωστω Μαντουκα και τον μουντιαλικο σεντερ φορ Λεω Καμπανταη να ξεκινανε.

Η δευτερη ηταν ότι ο ΠΑΟ ειχε φοβερο ρυθμο, ηταν παραγωγικος και συνεχως ο κλοιος εσφιγγε μεχρι που φυσιολογικα ηρθε το γκολ. Και παραλιγο να εμπαινε και το δευτερο στο σουτ του Σαλπι.

Μετα ηρθε όχι μονο μια χαρα αλλα δυο.

Ο δευτερος πιο εξυπνος Ελληνας αμυντικος ολων των εποχων Γιαννης Γκουμας

( μακραν πρωτος ο Νικ Νταμπιζας ) μας χαρισε ένα πεναλτι και αναπαντεχα μπηκαμε στο παιχνιδι. Αυτό για μενα είναι το σημειο κλειδι του αγωνα. Ισοφαρισαμε χωρις καμια «προειδοποιηση» από το πουθενα και μετα ειχαμε μια ωρα να βαλουμε και το δευτερο χωρις κοπο μια και ο ΠΑΟ κλαταρε.

Η δευτερη χαρα είναι ότι ανεξηγητα ο ΠΑΟ γυρισε πισω. Να ναι η φυσικη κατασταση – αχρηστε Μπακε;

Ναι, αλλα βλεπω τον Παπ και τον Σαλπι να τρεχουν συνεχεια, αυτοι δεν εκαναν την ιδια προετοιμασια;

Οπου και να οφειλεται όμως η οπισθοχωρηση, σημασια εχει ότι συνεβη.

Παρακολουθουσε το παιχνιδι, στην επιθεση δεν υπηρχε και μαλλον ηταν επιτυχια ότι που και που εφτανε στη μεγαλη περιοχη μας.

Στο δευτερο ημιχρονο παρακολουθησαμε ένα ματς αντιπροσωπευτικο του ελληνικου πρωταθληματος.

Σουπα.

Από τη μια οι ανημποροι και από την άλλη αυτοι που θελουν αλλα δεν μπορουν.

Ανετα ειχαμε το κεντρο, ανετα ελεγξαμε το παιχνιδι, ανετα δεν κινδυνευσαμε αλλα αναδειχτηκε το μεγαλυτερο προβλημα της ομαδας.

Δεν εχει τους παικτες να κανει παιχνιδι από τα πλαγια.

Ότι κανει η ΑΕΚ το κανει κυριως από τον αξονα ή από τις στημενες φασεις.

Δεν θυμαμαι να εχασε ευκαιριες, να μπηκε στην περιοχη, να εκλεισε τον ΠΑΟ.

Σουτ από μακρια και ειδικα απεναντι σε αυτόν τον Παναθηναϊκο.

Αν τωρα δεν του ριχνεις 3, ποτε θα το κανεις;

Χμμ…

Σωστα.

Όταν θα μπορεις, θα εχεις τους καλους παικτες.

Με τον ελεγχο του αγωνα και χωρις κατι το φανταστικο εκανε μια μαγκια ο Δελλας και η σεμνη τελετη ελαβε τελος. Τελος το οποιο μου εκανε εντυπωση καθως αν δεν ηξερε κανεις το σκορ θα νομιζε ότι η ΑΕΚ ηταν αυτή που πιεζε για να ισοφαρισει/νικησει και όχι ο ΠΑΟ.

Σε ατομικο επιπεδο ξεχωρισαν αυτοι που κρατησαν το ματς στο ανετο.

Ζηκος και Εμερσον.

Ο πρωτοεμφανιζομενος Μαντουκα κερδισε τις εντυπωσεις και δειχνει ότι ως ποδοσφαιρικη προσωπικοτητα εχει μεγαλυτερη από αυτή του Σεζαρ και ελπιζω να τον ξαναδουμε. Όχι τιποτα άλλο, καλο και το rotation και να παιζουν ολοι οε οε αλλα εκεινον τον Χετεμαϊ μετα τους υμνους ακομα τον ψαχνουμε.

Σταθερα καλος ο Σορεντινο, σταθερα κακος το τελευταιο διαστημα ο Λυμπεροπουλος ( δειχνει λες και τον ξεπερασε το αθλημα και συμμετεχει στις πασες των 4 μετρων ) και σταθερα τιποτα ο Καμπανταης.

Επιμενω πως ο Παουτασο είναι ο καλυτερος τακτικα παικτης μας που δεν ξεχωριζει σε ατομικο επιπεδο αλλα υπερτερει στην αντιληψη του παιχνιδιου.

Οι αλλοι 3 αμυντικοι δεν νομιζω ότι διακριθηκαν γιατι ουτε πιεστηκαν, ουτε κουραστηκαν ιδιαιτερα. Ειδικη μνεια στον Δελλα και αυτή για επιθετικους λογους.

Ο Σεζαρ να μπαινει ως αλλαγη και να χωνεται σαν δευτερος επιθετικος στο ημικυκλιο της μεγαλης περιοχης, καλος είναι. Ευθυνη να μην του ζητηθει και κατά τα αλλα μια χαρα. Ο Τοζερ εχει ταλεντο αλλα χρειαζεται να ειμαστε υπομονετικοι μαζι του. Δεν ξερω αν εχουμε το περιθωριο αλλα δεν τον θεωρω αχρηστο.

Για τον Κονε δεν παρασυρομαι. Ας παιξει μερικα ματς συνεχομενα και μετα θα μπορουμε να πουμε περισσοτερα. Προτιμω παντως να δοκιμαστει αυτος παρα να βλεπω Παντελη και Λεωνιδα.

Ο Καζναφερης απεδειξε ότι είναι μακραν ο σπουδαιοτερος Ελληνας διαιτητης όταν στο γηπεδο δεν υπαρχουν κοκκινα χρωματα, παραγκες, θειοι και περιεργοι.

Εχει αδικησει τον εαυτο του και αν κρατουσε ένα επιπεδο πολύ αμφιβαλλω αν θα εβλεπε μουντιαλ ο Κυρος.

Τελος νομιζω ότι το ματς με τον ΠΑΟ μπορει να αποτελεσει μια νεα αρχη για την ΑΕΚ. Όχι για το πρωταθλημα και το c.l. οσο για τη δικη της επιβεβαιωση και αυτοπεποιθηση. Ακομα και φετος η δευτερη θεση είναι σημαντικος στοχος μια και μας ξαναβγαζει στο c.l. του χρονου και θα είναι αποτυχια αν τη χασουμε από τα πρασινα πτωματα. Και μην ξεχναμε ότι υπαρχει και το κυπελλο που είναι ενας τιτλος που τον χρειαζεται η ομαδα μας…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια