Κυριακή 7 Μαΐου 2023

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ

 

Δεν μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο Γιάννης μετά από μια ήττα. Μου έκανε εντύπωση πως τον χειροκρότησαν οι δημοσιογράφοι για μια συνέντευξη και για λόγους δημοσίων σχέσεων, όπως και άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού που βρήκαν ένα υπέροχο άλλοθι να επικαλούνται.

 

Λατρεμένος ο Αντετοκούνμπο, τον αγαπάμε, είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ελληνισμού παγκοσμίως αλλά στο συγκεκριμένο, δεν.

 

Ο αθλητισμός είναι μια πορεία. Με επιτυχημένες στάσεις και με αποτυχημένες στάσεις. Στο τέλος της πορείας κάνεις απολογισμό.

 

Τραβηγμένο μεν, αλλά θα το καταλάβεις: Αν παίξουν Μπαρτσελόνα – Κάτω Πετράλωνα και κερδίσουν οι μαχητές των Αθηνών με 3-0 μέσα στο Καμπ Νου, περιμένεις να βγει ο Λεβαντόφσκι και να πει ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι πορεία προς την επιτυχία;;;

 

Είσαι οι Μιλγουόκι Μπάκς

Διαθέτεις έναν από 3 καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Βγαίνεις πρώτος στην κανονική περίοδο. Έχεις το καλύτερο ρεκόρ. Κάνεις συνεχείς προσθήκες στο ρόστερ σου χτισμένες πάνω στον καλύτερο σου παίκτη. Δεν διστάζεις να πεις εκ των προτέρων και δικαίως ότι ο στόχος σου είναι το πρωτάθλημα.

Έρχονται τα πλεϊ οφ και παίζεις με την όγδοη ομάδα του πρωταθλήματος που έχει όλο και όλο έναν σοβαρό παίκτη και κάτι ρολίστες. Για αυτό βγήκαν όγδοοι. Και χάνεις πανηγυρικά.

Τι είναι αυτό, επιτυχία; Ο δρόμος για την καταξίωση; Αυτή ούτως ή άλλως την κατέκτησες φίλε μου Γιάννη.

Η αντιπαραβολή με τον Τζόρνταν ήταν ατυχής. Ο Μιχαήλ Ιορδάνης δεν ήταν πάντα φαβορί αλλά όταν ήταν, κέρδιζε. Φαντάζομαι πως αν σκεφτόταν έτσι δεν θα είχε κερδίσει 6 πρωταθλήματα αλλά ένα και άμα.

 

Ας πάμε στο εγχώριο πρωτάθλημα μας. Αν η ΑΕΚ ( του ποδοσφαίρου ) χάσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο, θα είναι μια επιτυχημένη χρονιά;

 

Η Παρι σεν Ζερμεν που έχει ξοδέψει 250 δις και απογχάνει συνεχώς στο champions league είναι δρόμος για την επιτυχία;

 

Αν αφαιρέσεις από τον αθλητισμό την επιτυχία και την αποτυχία τότε δεν υπάρχει λόγος για συμβόλαια, χορηγούς, ανταγωνισμό και διακρίσεις.

 

Τον Γιάννη δεν τον κακίζω. Ήταν μετά το παιχνίδι και κάτι έπρεπε να πει. Η χρονιά πήγε στράφι, οι κόποι πήγαν άκλαφτοι και καλή ξεκούραση από τον Απρίλιο.

 

Όμως το κρέας είναι κρέας και το ψάρι είναι ψάρι.

 

Όταν βγαίνεις πρώτος είναι επιτυχία, όταν πας για πρώτος και βγαίνεις τελευταίος είναι αποτυχία.

 

Τι να κάνουμε τώρα Γιαννημ….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια