Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

1.   Δεν χρειάζεται να αγοράσεις σε όλους ακριβά δώρα.

2.   Πάρε για όσους νοιώθεις και την Πρωτοχρονιά να θυμηθείς όσους σου έδωσαν τα Χριστούγεννα

3.   Αν ζορίζεσαι οικονομικά, υπάρχουν συμβολικά, αξιοπρεπή και φτηνά δωράκια. Ένα μπουκάλι κρασί, ένα βιβλίο ( ναι, υπάρχουν ακόμα βιβλία ) ένα κερί, ένα διακοσμητικό των 5 ευρώ.

4.   Μη νοιώθεις κομπλεξικά και μειονεκτικά αν οι φίλοι σου πάνε σε τουριστικό προορισμό. Η Αθήνα είναι ανθρώπινη πόλη άμα λείπουν οι άνθρωποι, να φύγετε, καλά να περάσω!

5.   Στην Αθήνα λοιπόν μπορείς να πας : Στο Σύνταγμα και πέριξ του κέντρου που έχει όμορφο στολισμό. Στο Experience Park. Στο Σταύρος Νιάρχος. Στο Allou Fun Park. Cinema να δεις το Avatar.  

6.   Κάνε ποδήλατο, βόλτα στα μαγαζιά και ας μην ψωνίσεις, δες ανθρώπους που χάθηκες λόγω της καθημερινότητας. Στο κάτω κάτω της γραφής πήγαινε στο Jumbo, στο ΙΚΕΑ και στο Leroy Merlin και πάρε ιδέες. Θες από ένα τρίωρο στο καθένα. Μπες στο δίκτυο και ενημερώσου. Γίνονται πάρα πολλά events στην Μεγάλη Πόλη. Πήγαινε. Μην αποβλακωθείς πίσω από μια οθόνη.

7.   Κάνε παρέα με ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα για να πάρεις μια ιδέα, μια έμπνευση, μια άλλη οπτική.

8.   Μη συναναστραφείς με γκρινιάρηδες, μίζερους, κλαψοτέτοιους, φθονερούς, που τα βλέπουν όλα μαύρα. Οπωσδήποτε μακριά από τοξικούς συγγενείς.

9.   Αν σου περισσεύει κάτι, δώσε το σε κάποιον που δεν έχει τίποτα. Αρκεί να μην είναι η φιλανθρωπία των Χριστουγέννων και μετά του χρόνου πάλι.

10.              Δώσε αίμα. Πρωτίστως εσύ θα αισθανθείς καλύτερα!

11.              Πήγαινε στην Εκκλησία και άναψε ένα κερί. Σε όποια Εκκλησία σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

12.              Μην πέσεις με τα μούτρα στα σόσιαλ. Ο καθένας εκεί δείχνει ότι περνάει φανταστικά και αυτούς που βλέπεις να ποστάρουν συνέχεια, τόσο πιο μόνοι και δυστυχισμένοι είναι. Παρομοίως και με την τηλεόραση/netflix. Θα φας στη μάπα τόσο πολύ ψεύτικο κόσμο που θα μελαγχολήσεις περισσότερο.

13.              Αν έχεις κάποιον στον κύκλο σου που είναι μόνος του φώναξε τον στο σπίτι σου. Και ας αρνηθεί αρχικά. Να επιμείνεις. Είναι η πιο ανέξοδη φιλανθρωπία και μια σημαντική πράξη αγάπης που μπορείς να κάνεις. Άνοιξε την πόρτα σου και την αγκαλιά σου σε κάποιον που θα βλέπει τους άλλους να γιορτάζουν από τα σόσιαλ και την τηλεόραση. Για εσένα είναι τίποτα, αυτός θα το θυμάται μια ζωή.

14.              Περπάτα. Έστω στη γειτονιά σου. Χαλαρά και πρόσεχε γύρω σου. Θα ανακαλύψεις πράγματα που δεν σε άφηνε ο ρυθμός της ζωής να δεις.

15.              Μη φας του σκασμού. Δεν υπάρχει λόγος. Και την επόμενη μέρα πάλι εκεί θα είναι το φαγητό.

16.              Γλυκά και αλκοόλ με μέτρο. Ένα κομμάτι, δύο ποτά. Την ημέρα, όχι την ώρα.

17.              Δεν υπάρχει κανένα καλό του χρόνου στον τζόγο. Αν θέλεις να πετάξεις λεφτά, δώσε τα σε εμένα. Ξέρω τι θα τα κάνω.

18.              Κοιμήσου. Χωρίς άγχος, βαθιά και όσο παραπάνω γουστάρεις. Το δικαιούσαι.

19.              Τα ζώδια είναι δεισιδαιμονία και σκοταδισμός. Μην τα διαβάζεις ούτε για πλάκα, ούτε από περιέργεια, ούτε για να δεις «τι λένε». Λένε για όλους τα ίδια με διαφορετικές λέξεις και μια τυχαία ημερομηνία γέννησης δεν καθορίζει τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Είσαι οι επιλογές σου. Επιστήμη είναι η αστρονομία. Η αστρολογία εγκλωβίζει με παραμύθια τους ηλιθίους.

20.              Αν σου χρειάζεται να κλέψεις μερικές στιγμές, να αράξεις και να βλέπεις τοίχο, το δικαιούσαι. Κάνε το και δεν χρειάζεται να απολογηθείς σε κανέναν.

21.              Στο περπάτημα κάνε απολογισμό της χρονιάς και βάλε στόχους για την επόμενη. Και ας μην τα καταφέρεις. Αρκεί να κάνεις μια ειλικρινή προσπάθεια και οι στόχοι να είναι εφικτοί.

Black Jack !

Έστω με τα μισά από τα παραπάνω, οι γιορτινές ημέρες θα είναι καλύτερες από τα συνήθη άχαρα και διεκπεραιωτικά γλέντια.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια