Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΧΟΛΗ

 Πέρασαν οι μέρες, οι Ρώσοι βλέπουν να ανοίγει μπροστά τους ο λάκκος με τα φίδια και θέλω με το παρόν σημείωμα να καταγράψω τι κατά τη γνώμη μου συμβαίνει.

ü  Θέλω να βροντοφωνάξω κάτι που νομίζω πως όλοι νοιώθουμε: ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ;   Που είναι αυτή η τρομερή στρατιωτική μηχανή, η πολυδιαφημισμένη, η υπερδύναμη, το μέγα αντίπαλον δέος και όλα αυτά τα χαζοχαρούμενα που τόσα χρόνια μας πούλαγαν οι εγχώριοι τηλεφιδέμποροι; Αυτοί νόμιζαν ότι θα κάνουν για 3 μέρες περίπατο αλλά έχουν χάσει 6.000 ανθρώπους, άρματα κολλάνε, κομβόϊ μένει ακίνητο, καύσιμα τελειώνουν, πυρομαχικά στερεύουν, δεν κατάφεραν τίποτα της προκοπής και έσπασαν τα μούτρα τους. Εύκολο είναι να πετάς βόμβες εκ του ασφαλούς. Το θέμα όμως είναι αν μπορείς να πατήσεις το πόδι σου στην κατακτημένη περιοχή. Αν την κατέκτησες.

ü  Μετά την αρχική νωθρή αντίδραση,  οι Ουκρανοί είναι τελικά παλικάρια. Κάνουν ότι μπορούν για την πατρίδα τους. Όλοι τους είχαν ξεγραμμένους, τον πρόεδρο Ζελένσκι τον είχαν για φλώρο αλλά μας έκλεισαν το στόμα. Ο πρώην κωμικός απεδείχθη λεβεντιά, έμεινε στη χώρα του, το παλεύει. Οι Ουκρανοί ξέρουν ότι είναι ο Δαβίδ της ιστορίας αλλά όπως και στην ιστορία, ρίχνει γερές σφαλιάρες στον Γολιάθ.

ü  Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει και δεν το ξέρει. Το κόστος του πολέμου είναι δυσβάσταχτο. Την Ουκρανία δεν την κατέκτησε σε μια ή δύο μέρες όπως νόμιζε. Τι θα κάνει, θα υποχωρήσει; Θα ρεζιλευτεί. Θα πετάξει ότι έχει σε βόμβες για να λυγίσει τους Ουκρανούς; Θα συσπειρώσει όλους τους άλλους εναντίον του ακόμα περισσότερο και με τις εικόνες από τους νεκρούς θα γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη.

ü  Αν δεν είναι τυφλωμένος από τον εγωισμό του ο Πούτιν, μπορεί να σώσει την παρτίδα. Ας υποχωρήσει σε αυτά που ήδη πήρε, Ντόνετσκ – Λουχάνσκ – Μελιτούπολη και να μείνουν σε αυτά. Δεν έχει καμία δουλειά στο Κίεβο, στη Μαριούπολη και να προσπαθήσει να κόψει την πρόσβαση στη θάλασσα στους Ουκρανούς.

ü  Για τους ηλίθιους που ελπίζουν ακόμα στα παραμύθια και στις ψεύτικες προφητείες των τηλεφιδέμπορων με το ξανθό γένος. Στόχος των Ρώσων στην Ουκρανία, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Το μόνο καλό του πολέμου είναι πως αυτά που συμβαίνουν μας συμφέρουν. Μετά την Ουκρανία, είμαστε οι επόμενοι οπότε είναι καλύτερο να έχουμε μαζί μας μια Ευρώπη θυμωμένη, ενωμένη και υποψιασμένη. Αν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας παίξουν σωστά το χαρτί, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να βγει από τα Δαρδανέλλια.

 

Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τον πόλεμο προς όφελος μας. Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και δεν θα μας επιτεθούν αν καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει. Ο Πούτιν έχει έστω και ως φοβέρα, την απειλή των πυρηνικών. Ο Ερντογάν δεν έχει τίποτα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια