Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ

 

Διαβάζω την είδηση και ειλικρινά έχω βαρεθεί το ίδιο έργο. Να μην εξετάζονται τα γεγονότα αλλά ο κάθε δημοσιογράφος και πολίτης να αποφαίνεται ανάλογα με την  ιδεολογική του τοποθέτηση.

Από την εμπειρία μου ως εθελοντή στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων, θέλω να εκφράσω τη γνώμη μου. Άντλησα πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που μεταφέρει και τις δύο εκδοχές. Όχι σαν το gazzetta.gr που τίθεται σχεδόν χυδαία εναντίον της αστυνομίας.

1.    Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Το παρκάρισμα των σκυλιών στο μπαλκόνι και στην ταράτσα απαγορεύεται. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Το σκυλί δεν είναι ούτε ντουλάπα, ούτε τραπέζι να το πετάξεις στο μπαλκόνι.

2.    Τα πιτμπουλ είναι φιλικότατα ζώα στον άνθρωπο. Η καλύτερη παρέα. Εκεί που είναι ανταγωνιστικά είναι με άλλα ζώα. Όταν ένα πιτμπουλ αγριεύει με τους ανθρώπους, ο ιδιοκτήτης του το έκανε έτσι. Ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί έχουμε πολλά στο καταφύγιο, τι σημαίνει φιλικό πιτμπουλ. Μπορώ να φανταστώ τι σημαίνει να κλειδώσουν οι πανίσχυρες σιαγόνες του πιτμπουλ στο χέρι ή στο πόδι ενός ανθρώπου. Δεν γλιτώνεις, το παίρνεις σε κομμάτια. Όταν το πιτμπουλ κλειδώσει, δεν αφήνει και η πίεση που ασκεί είναι κάτι λιγότερο από κροκόδειλου.

3.    Λέει το ρεπορτάζ πως ο αστυνομικός αμέσως μετά διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Άρα δεν τον πλησίασε ένα φιλικό σκυλάκι κουνώντας την ουρά του. Έγινε μανούρα του ιδιοκτήτη  με την καταγγέλλουσα, οι αστυνομικοί μπήκαν στη μέση, ε, δεν μου φαίνεται και τελείως παράλογο το πιτμπουλ σε μια στρεσογόνο κατάσταση να πάρει θέση. Προφανώς και θα δαγκώσει, ειδικά αν το έχουν αγριέψει το ζωντανό, είτε επειδή το παράτησαν στην ταράτσα, είτε για αγώνες, είτε για μαγκιά.

4.    Όποιος θολοκουλτουριάρης που μισεί την αστυνομία, θα ήθελε να αφήσει ο αστυνομικός να του κόψει το πιτμπουλ το πόδι του, τον θαυμάζω αλλά δεν θα μπορούσα να το ζητήσω από κανέναν.

5.    Επομένως απολύτως φυσιολογικά ο αστυνομικός πυροβόλησε. Πολύ καλά έκανε. Θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Δεν βγάζει όπλο για πλάκα. Φαντάζομαι πόσο πόνεσε ο άνθρωπος ώστε να μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τραβήξει όπλο. Μην τα ρίχνουμε στην και καλά ελλειπή εκπαίδευση του αστυνομικού. Τι να έκανε; Να του έλεγε "έλα αγάπη μου, άσε μου το πόδι σε παρακαλώ;" Τον δάγκωσε, ο ιδιοκτήτης κοιμόταν όρθιος ( ή μπορεί και να του άρεσε η φάση ) και αμύνθηκε. 

6.    Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν την ώρα της εμπλοκής τα σκυλιά ήταν δεμένα ή χωρίς λουρί. Όπως γράφεται η είδηση αφήνει να εννοηθεί πως ήταν λυτά. Στο χωριό μου αυτό – ειδικά με παρουσία τρίτων – λέγεται έγκλημα εκ προμελέτης.  

Εφόσον ο σκύλος επιτέθηκε σε άνθρωπο, κανονικά πρέπει ο αστυνομικός να απαντήσει με μήνυση για πλημμελή φύλαξη ζώου και για σωματική βλάβη. Άντε γιατί τα πιτμπουλ είναι μεν υπέροχα ζώα αλλά χρειάζονται εκπαίδευση. Κυρίως οι ιδιοκτήτες τους…

Κάνει ο καθένας ότι του κατέβει και μετά τα ρίχνουμε στον εύκολο στόχο, την αστυνομία.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια