Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

 

…θα έκανα αλλά προτιμώ την αλήθεια από το ψέμα και το φως από το σκοτάδι.

Πριν από λίγες ημέρες ήμουν απαισιόδοξος σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς. Οι άνω των 60 ετών ανταποκρίθηκαν κατά το ήμισυ και με μεγάλη μου έκπληξη, στον κύκλο μου, βρήκα ανθρώπους με μόρφωση και σύνεση να αρνούνται να εμβολιαστούν! Πραγματικά είχα αρχίσει να απελπίζομαι όταν η κυβέρνηση – και πολύ σωστά – άνοιξε το ηλικιακό εύρος και οι νεότεροι κατέκλυσαν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Θέλω να θίξω μερικά σημεία:

Κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει κάνει δουλίτσα. Τη Μεγάλη Τετάρτη μου ήρθε το sms, το ίδιο απόγευμα μπήκα στην πλατφόρμα και έκλεισα για το εμβόλιο την επόμενη ημέρα. Καθυστέρησα τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί και με πήραν τηλέφωνο! Μπήκα στο κέντρο και σε λιγότερο από πέντε λεπτά είχε ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία και η σύριγγα καρφώθηκε στο μπράτσο μου. Αυτός ο άνθρωπος άλλαξε την Ελλάδα. Αν βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, η στοιχειώδης επιβράβευση από τον κόσμο, θα είναι η διαφορά του με τον δεύτερο να είναι τουλάχιστον δύο εκατομμύρια σταυροί.


Εμβόλιο

Δεν είχα κανένα πρόβλημα να κάνω της Astra Zeneca. Τη Μεγάλη Πέμπτη που το έκανα ήμουν μια χαρά. Τη Μεγάλη Παρασκευή όμως είχα έναν υποφερτό πόνο στο μπράτσο και μια αδυναμία με ολίγη από ζαλάδα. Μου κράτησε μια μέρα και το Μεγάλο Σάββατο επανήλθα. Η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού που δείχνει πως το εμβόλιο λειτουργεί. Κατά τα άλλα, το τρίτο χέρι που μου φύτρωσε, το επιπλέον μάτι στο σβέρκο και τα βράγχια που δημιουργήθηκαν κάτω από το λαιμό μου είναι λεπτομέρειες ανάξιες λόγου. 





Astra Zeneca

Καταλαβαίνω πως ο κοσμάκης με αυτά που άκουσε τρόμαξε. Και εγώ αν ήμουν Αμερικάνος με τρεις εταιρείες ( Pfizer, Moderna, Johnson and Johnson ) πολύ θα με συνέφερε μια πιστολιά στον ανταγωνιστή που βγήκε πρώτος στην αγορά. Αν βάλεις στο μιξερ και τις παραδόσεις στην Ευρώπη που πέσαμε έξω και στο ότι ο Μπόρις Τζόνσον έκλεισε τα σύνορα και κράτησε όλα τα εμβόλια στο μεγάλο νησί, όλα εξηγούνται.




Φόβος

Αδικαιολόγητος. 50 εκατομμύρια κόσμος εμβολιάστηκε παγκοσμίως με Astra. Τι έπαθε;

Μπορεί να σου κάνει παρενέργειες; Ναι. Όπως όλα τα φάρμακα. Αλλιώς δεν θα το έλεγαν φάρμακο αλλά ζαχαρίτσα. Οι πιθανότητες είναι 1 προς 250.000. Αν κάποιος προτιμά να συνταχθεί με τη 0.00000001% πιθανότητα ε, συγγνώμη αλλά θα πάρω την 99,9999999% Η πιθανότητα τροχαίου αν πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη είναι 1 προς 1000. Η πιθανότητα σε ένα απλό αντιφλεγμονώδες να σου κάνει γαστρορραγία είναι άλλο τόσο. Ο καπνιστής έχει 2 προς 1.000 πιθανότητες να πάθει θρόμβωση. Αυτός που θα πετάξει με αεροπλάνο, πάλι 1 προς 1.000.  Άρα τι συζητάμε;;;





Στοιχειώδης λογική

Οι αρνητές δεν βλέπουν οτι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους πάνω από 10.000 άτομα; Καταλαβαίνεις τι σημαίνει δέκα χιλιάδες κόσμος;

Δεν βλέπουν πως το 96% όσων χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι;

Δεν βλέπουν πως στο Ισραήλ επειδή είναι σοβαροί οι άνθρωποι, εμβολιάστηκαν και επέστρεψαν στη ζωή τους όπως πριν;

Δεν βλέπουν πως στην Αγγλία εκεί που τους θέριζε ο κορωνοϊός, ελαχιστοποιήθηκαν οι θάνατοι; Αυτό από τι έγινε, από τον αέρα ή τη θάλασσα; Από το εμβόλιο έγινε!

Δεν έχω ακούσει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα κατά του εμβολίου. Ούτε ένα. Μόνο δοξασίες και κουκουρούκου θεωρίες. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος γιατί σε μια τέτοια πανδημία, η ανθρωπότητα συνεργάστηκε, έπεσαν πόροι και ανθρώπινο δυναμικό και σε λιγότερο από ένα έτος βγάλαμε τόσα εμβόλια για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή.

Στο κάτω κάτω της γραφής, για σκέψου πόσες ασθένειες άφηναν στο διάβα τους εκατομμύρια νεκρούς; Φυματίωση, ελονοσία, πανούκλα, τύφος, λέπρα, γρίπη. Αυτές από τι σταμάτησαν; Από την επιστήμη. Από τα εμβόλια.

Το δε εμβόλιο της γρίπης μας προστατεύει κατά 60%. Το υπόλοιπο 40% άμα κολλήσει, την περνά ελαφρά. Εν προκειμένω λόγω της παγκόσμιας κινητοποίησης, τα κεφάλαια, οι επιστήμονες, οι έρευνες ξέρεις τι πέτυχαν; Της περιορισμένης κλίμακας μελέτες που χρειάζονταν 3-5 χρόνια για να βγάλουν εμβόλιο στην αγορά, αντικατέστησαν πολύ μεγαλύτερες που ολοκληρώθηκαν σύντομα και παρήγαγαν αποτέλεσμα! Αντί να βρεθούν ( αναλογικά ) 10 εθελοντές, βρέθηκαν 1.000!  Υπήρχαν και αποτυχίες. Η εταιρεία Sanofi με μεγάλες επιτυχίες στο χώρο των εμβολίων, απέτυχε στο δικό της [ ΣΣ. Σκέψου ότι εμβόλια της γρίπης τρία υπάρχουν όλα και όλα στην αγορά και ένα από αυτά είναι δικό της ] και δεν βγήκε τελικά. Βλάκας είναι η Pfizer, η Moderna, η Johnson and Johnson και η Astra να βγάλουν κάτι που θα σκοτώσει; Την άλλη μέρα θα τους περάσουν στα γραφεία τους το χρυσό λουκέτο!

Ο καιρός γαρ εγγύς

Όλα έχουν τη σημασία τους. Λέγε λέγε τόσα χρόνια στα περιφερειακά κανάλια, οι Λιακόπουλοι, οι Βελόπουλοι, κάθε λογής τυχάρπαστοι με διάφορες εξωφρενικές θεωρίες, έκαναν δουλίτσα. Πέρασαν στον κοσμάκη θεωρίες σκοτεινής συνωμοσίας, έγιναν πάμπλουτοι εκδίδοντας βιβλία με παραμύθια για μεγάλους και ιδού τα αποτελέσματα. Αλλά πες οι ηλικιωμένοι κάνουν ζάπινγκ, τα βλέπουν και τα κατάπιαν αμάσητα. Είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί υγειονομικοί; Ξεχάσαμε τι έγινε στο Μεταξά; Δικαίωμα σου να μην κάνεις το εμβόλιο αλλά αν είσαι γιατρός ή νοσηλευτής και αρνηθείς, θα πρέπει να αποχαιρετήσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είπαμε, καλή η πλάκα αλλά να έχει και ένα όριο.

Επιπλέον

 Το μπόνους στη δική μου περίπτωση είναι πως το εμβόλιο μου το χτύπησε μια  θεά. Μπορεί να έχεις και εσύ τη δική μου τύχη…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια