Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ Α2 - 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

 

Οι φανατικοί οπαδοί, αυτοί που φωνάζουν γκολ σε κάθε καλάθι, υποστήριξαν αναφανδόν αυτή την παρανοϊκή απόφαση. Σε αυτή την πρωτόγνωρη εξέλιξη, δύο χρόνια μετά, μπορούμε να κάνουμε μια ασφαλή αποτίμηση.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η λέξη Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο brand στον ελληνικό διασυλλογικό αθλητισμό. Αλήθεια, έχει κανείς το δικαίωμα να το λερώνει, να το υποβαθμίζει και να εξευτελίζει;;

Η κάθετη εφόρμηση στην Α2 είναι το μεγαλύτερο παραμύθι, η μεγαλύτερη παπάντζα και το χειρότερο σανό που πούλησε ποτέ διοίκηση στους οπαδούς στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Τι τους είπαν;

Ότι εμείς φεύγουμε από αυτό το χυδαίο πρωτάθλημα αλλά θα έχουμε την ομάδα στην Ευρωλίγκα να θριαμβεύει, να τους δείξουμε εμείς, να δούμε τι θα πάθουν!

Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς έχει κάνει ο Ολυμπιακός δύο χρόνια τώρα στην Ευρωλίγκα; Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός συγκλονίζει στην ….13η θέση και οι δύο από κάτω του ( Μακάμπι και Παναθηναϊκός ) έχουν δύο αγώνες λιγότερους.  

Έχει μια ομάδα στην Α2. Μήπως ανέδειξε κάποιον Έλληνα παίκτη και δεν το θυμάμαι; Μήπως τροφοδότησε την Εθνική μας ομάδα; Έναν πήρε για να τον αναδείξει υποτίθεται, τον έθαψε και τελικά τον έδωσε. Τον Κόνιαρη.

Το σίγουρο είναι ότι ζημιώθηκε ως ομάδα και οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. Όταν οι παίκτες σου δεν έχουν ρυθμό, οι ρολίστες σου στερούνται αγωνιστικών εμπειριών και περιμένεις μια φορά την εβδομάδα σε αγώνες φωτιά να κάνεις πειράματα, μοιραία παίρνεις την κατρακύλα.

Πως περιμένεις να βελτιωθεί και να αποτελέσει γρανάζι της μηχανής ο Λαρεντζάκης; Ο Χαραλαμπόπουλος; Ο Νικολαϊδης και ο Χρηστίδης πότε θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους; Με τη Ρεάλ ή με την ΤΣΣΚΑ;

Το μάθημα με τον Πάντερ δεν το πήρες και θα ξαναθάψεις έναν καλό παίκτη όπως ο Άαρον Χάρισον. Εκτός και αν το θρυλικό πλάνο σου είναι να κάνουν οι παίκτες σου έξι μήνες διακοπές για να δίνεις τα μισά λεφτά.

Επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν είμαι, οπότε δεν με πολυνοιάζει. Ούτε θέλω να υποκριθώ με γραπτά δάκρυα πόσο θλίβομαι, ούτε με νοιάζει το potically correct. Αντιθέτως χαίρομαι που αναδείχθηκαν ομάδες όπως ο Προμηθέας, το περσινό Περιστέρι και το φετινό Λαύριο. Χαίρομαι που η ΑΕΚ πιστεύει ότι μπορεί να χτυπήσει την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού και επενδύει. Χαίρομαι γιατί το πρωτάθλημα έγινε πιο αμφίρροπο και αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση είναι το Λαύριο και ο Παναθηναϊκός που υποτίθεται ότι είναι το ασυναγώνιστο φαβορί, έχασε ήδη δύο φορές.   Χαίρομαι για την τοξικότητα που έσβησε. Χαίρομαι για την ησυχία και το ελεύθερο μπάσκετ που παίζεται στην Α1. Χαίρομαι γιατί ακόμα και ένας αγώνας όπως το Κολοσσός – Λάρισα παράγει θέαμα και είναι ωραίο παιχνίδι. Το αντίστοιχο Παναιτωλικός – Λαμία του ποδοσφαίρου, σε κάνει να κοιμάσαι από τα πρώτα πέντε λεπτά.

Ευκαιρία είναι να δούμε και άλλες ομάδες να παίρνουν τίτλους. Την αρχή την έκανε ο Προμηθέας με το σουπερ καπ. Μακάρι να συνεχιστεί με το πρωτάθλημα να καταλήγει στην ΑΕΚ και το κύπελλο στο Λαύριο. Γιατί όχι;

Το γεγονός ότι μια ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού βγήκε από το παιχνίδι, είναι απολύτως υποτιμητικό και το μόνο που κατάφερε είναι να μην ασχολείται κανένας μαζί της. Η Α2 είναι στίγμα και τέλμα. Αυτό με την συγκατάθεση και τη συναίνεση των φανατικών οπαδών της…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια