Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Το σχόλιο που ακολουθεί για τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι δικό μου. Θα ήθελα πολύ να το είχα γράψει. Ο Μάνος Επιτροπάκης στη σελίδα του στο facebook τα έγραψε καλύτερα και από τον μεγαλύτερο οπαδό του Αδώνιδος.


Η καθημερινότητα είναι τέτοια που πολλές φορές στεκόμαστε στις εντυπώσεις, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όχι στο Έργο. Αυτή τη συνοπτική ανασκόπηση κατέγραψε απολύτως επιτυχημένα ο Μάνος Επιτροπάκης και όποιος έχει πραγματικά επιχειρήματα και Λόγο της προκοπής, ας διαφωνήσει. Η αντιγραφή γίνεται για λόγους αρχείου. Τα σέβη μου κ. Επιτροπάκη
= = = =


Την μικρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο, μόλις 0,9. Με μέσο όρο Ευρωζώνης 3.2%.


Οσο και αν ο Άδωνις Γεωργιάδης (με τον οποίο δεν συμφωνώ και στα πάντα) γίνεται ο εύκολος σάκος του μποξ για κάθε "προοδευτικό", δεν παύει να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικους, εργατικούς και πάντα εξαιρετικά διαβασμένους υπουργούς, όχι μόνον της σημερινής κυβέρνησης, αλλά διαχρονικά. Και φυσικά ένα πρόσωπο που συκοφαντείται "επαγγελματικά" από ένα δικαστικό και δημοσιογραφικό παρακράτος που εδώ και τρία χρόνια τον έχει όμηρο χωρίς να του έχουν απαγγελλθει κατηγορίες.


Τον έλεγαν συνεργάτη των μαυραγοριτων για τα αντισηπτικά. Σε χρόνο ρεκόρ, αύξησε την εγχώρια παραγωγή με τις παρεμβάσεις του, και έριξε τις τιμές άμεσα. Το ίδιο και για τις μάσκες, όπου τον ρωτούσαν στα κανάλια 100 φορές την μέρα. Σαπίζουν οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ τώρα.


Σε χρόνο ρεκόρ συνέταξε όλα τα οικονομικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Και πάντα συμπλήρωνε άμεσα τις ελλείψεις, σε ΚΑΔ, πλατφόρμες, δικαιολογητικά.


Είναι ο Υπουργός που έχει επιβάλλει ρεκόρ προστίμων σε τράπεζες και μεγάλες εταιρίες για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού, πάντα υπέρ του καταναλωτή.


Κάθε μέρα διαβάζω στα ΜΜΕ για υπογραφή νέων Επενδύσεων, που ξεμπλοκάρει με εύστοχες νομοθετικές πρωτοβουλίες του, που σπάνε την γραφειοκρατία της διαφθοράς και δίνουν ασφάλεια δικαίου στους νέους επενδυτές.


Το Ελληνικό, όσον αφορά την μεριά του κράτους, το έχει "καθαρίσει" σε χρόνο dt, και όλοι οι χρόνοι αδράνειας οφείλονται μόνο σε δικαστικές διενέξεις που είναι φορσέ. Αλλά και για το Ελληνικό διαβάζω πως 15 Ιουνίου ξεκινάνε τα έργα κατεδάφισης.


Είναι, το έχω ξαναπεί, απο τους ελάχιστους υπουργούς που δεν έχει το κόμπλεξ, και αποδίδει το δίκαιο στους αντιπάλους του. Και για την Πέρκα πόσες φορές έχει πει για τις προσπάθειες της στο Ελληνικό, και μόλις προχτές πάλι για τον Δραγασακη και το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις. Στον ΓΑΠ για την συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ, και το open gov, ή στον Λοβέρδο για το έργο του στο Υγείας. Δεν χρειάζεται να πω με τι λόγια μιλάει για τον Νομο Διαμαντοπούλου ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Εθνικιστή τον χαρακτηρίζουν, αλλά είναι από εκείνους του κορυφαίους υπουργούς, που συνεχώς τονίζει πως δεν πρέπει να τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Και πως οχι, δεν θα έκανε τα καραγκιοζιλικια του Καμμένου πάνω από τα Ίμια. [Σημείωση
Suspect: Δεν θεωρώ τον φόρο τιμής με το στεφάνι ως καραγκιοζιλίκι αλλά σεβαστή η άποψη του συγγραφέα. Ο Πάνος βέβαια είχε πει πως Κυριακή εκλέγομαι και Δευτέρα κηρύσσω ΑΟΖ αλλά τι πάω και θυμάμαι τώρα ] 


Θύμα δεκάδων εμπρησμών οι επιχειρήσεις του, αλλά είναι από εκείνους που εκφράζονται με εξαιρετικά απόλυτο τρόπο εναντίον της βίας και της αυτοδικίας, συχνά βάζοντας τα και με το ακροατήριο του. Χαρακτηριστική η εκπομπή του με την οποία καταδικάζει αηδιασμένος όχι μόνον την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά τα βάζει και με σχολιαστές των εκπομπών του που την επικροτούσαν.


Αν κάθε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είχε έναν τουλάχιστον Αδωνι Γεωργιάδη στις τάξεις της, με την παραγωγικότητα και την φιλοτιμία του, η Ελλάδα θα είχε αποφύγει πολλά και θα είχε πετύχει περισσότερα.


Ένας πολιτικός που δουλεύει από μικρός, ορφανός πολύ νωρίς δυστυχώς, από κανένα τζάκι, και που δεν φοβήθηκε ποτέ το πολιτικό κόστος. Έβαλε σε πολλούς τα γυαλιά εθνικής ευθύνης όχι μόνο όταν ψήφιζε το πρώτο μνημόνιο, αλλά και όταν παρέδιδε την βουλευτική και υπουργική του έδρα. Και όταν χρειάστηκε να στηρίξει Πρόεδρο στο κόμμα του, δεν πήγε με το κατεστημένο και τους βαρόνους της ΝΔ, άλλα στήριξε το outsider, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.


Ε, πιστεύω πως αν δεν του αξίζουν συγχαρητήρια για πολλά από τα παραπάνω, τουλάχιστον αξίζει μια πιο στοχευμένη κριτική.


Αυτά τα λίγα, ως υποχρέωση απέναντι σε έναν πολιτικό, που όπως είπα, γίνεται ο εύκολος στόχος για να πάρουν τζάμπα εύσημα προοδευτισμού διάφοροι επαγγελματίες τεμπέληδες.
0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια