Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΕΕΕ ! ΠΕΝΑΛΤΙ !


Γίνονται πράγματα που με ενοχλούν. Δεν  έχω τη δύναμη να τα αλλάξω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα εκφράσω.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Έγινε η επιτροπή για το 2021. Να γιορτάσουμε ως χώρα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ήταν για μένα εγγύηση. Αν δεν ήταν αυτή θα είχαμε ξεφτιλιστεί παγκοσμίως το 2004. Χάρη στη Γιάννα έγιναν τα πιο σοβαρά έργα υποδομής των τελευταίων ετών. Αττική Οδός, Μετρό, Τραμ, Αεροδρόμιο. Αν τα έργα υπερτιμολογήθηκαν φταίνε πρωτίστως οι πολιτικοί που τα άφησαν για την τελευταία στιγμή και βέβαια δεν θα χρεώσω στη Γιάννα την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Ακινήτων μετά τους Αγώνες. Όταν υποστήριξε τον Σύριζα, τη συγχώρεσα. Όλη η Ελλάδα την πάτησε. Η επιτροπή της όμως αποτελείται από περίεργους εθνομηδενιστές ανθέλληνες που μας έγραψαν χθες στο τουίτερ ότι ο Καποδίστριας ήταν ….δικτάτορας ! 

Τι σόι επιτροπή είναι αυτή, γιατί την πληρώνουμε; Ποιος τους επέλεξε; Γιατί δεν μιλά η Ακαδημία Αθηνών;  Ο καλός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μαλούχος στο Mega έχει κάνει εξαιρετικό αφιέρωμα στην Επανάσταση. Ας δούμε αυτό και είμαστε εντάξει. Δηλαδή συγγνώμη ρε παλικάρια, αν είναι να φτιάξουμε ολόκληρη επιτροπή για να μας πει ότι ο Καποδίστριας ήταν δικτάτορας, ας κρατήσουμε τον προϋπολογισμό της να τον πιούμε σε μπύρες.

ΑΧΡΕΙΟΙ

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε το περίφημο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με την ζυγισμένη – στοιχισμένη – ευθυγραμμισμένη παράταξη – όπως κάποτε είχαν και οι Ναζί, αλλά στο Αντίβαρο, ένα αξιόπιστο site, είδαμε και τις φωτογραφίες στους παρακείμενους δρόμους της πλατείας και ήταν μπουλούκια. Προχθές βγήκαν στο δρόμο οι συριζαίοι, οι βαρουφάκηδες και κάτι ψευτοοικολόγοι σαν το κοπάδι με τα πρόβατα για να διαμαρτυρηθούν λέει για το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη. 

Σε ένα σοβαρό κράτος θα έλεγαν «Πόσοι είσασταν κύριοι του ΚΚΕ; 1.000; Επί τα 300 ευρώ το κεφάλι, 300 χιλιάρικα πρόστιμο. Θα κρατηθούν από τους μισθούς των βουλευτών μέχρι την εξόφληση του» Το ίδιο και με τους προχθεσινούς επαναστάτες.  Δεν μπορεί ρε αδερφέ να κυνηγάς τους πολίτες, να κλείνεις τις Εκκλησίες, να τρέχεις μερικούς ιερείς στα τμήματα και η αριστερά μονίμως στο απυρόβλητο και οι οργανωμένες της μειοψηφίες να κάνουν ότι γουστάρουν ! Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα που έχεις όλη την κοινωνία μαζί σου, πρέπει να δείξεις πυγμή και να μην πετάξεις χαρταετό! 

Αλήθεια, θυμήθηκα και εκείνον τον ξάδερφο του Βαν Νταμ που πήγε για να αφήσει ανάπηρο τον αστυνομικό με εκείνη τη φονική κλωτσιά στην πλάτη. Τι απέγινε, ακόμα δεν τον βρήκαμε;

ΕΛΛΑΔΑΡΑ

Μπορεί οι πολιτικοί να μας κολακεύουν για να μας ανεβάσουν το ηθικό αλλά τα μέτρα τα τηρήσαμε ως κοινωνία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι φοβηθήκαμε βλέποντας τα μαντάτα της Ιταλίας – κυρίως - και ο δεύτερος γιατί έπεφταν πρόστιμα. Θυμίζω πως όταν οι συστάσεις επαφίεντο στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι μισοί πήγαν στις παραλίες και οι άλλοι μισοί στα χωριά τους. Από τη Δευτέρα, δεν τηρείται τίποτα. Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Πέντε πέντε αράζουν. Δέκα δέκα κυκλοφορούν. Επειδή είχαμε ελάχιστες απώλειες και ο θάνατος δεν μας χτύπησε την πόρτα, γίναμε ασύδοτοι. 

Αν μας λυπήθηκε ο Θεός, έχει καλώς. Αν ο κορωνοϊός εξασθενεί το καλοκαίρι, μάλλον αποφύγαμε τη φάκα. Όμως αυτό που μας συμβαίνει είναι μια εντυπωσιακά αφελής χαλαρότητα και δεύτερο lock down η οικονομία μας δεν αντέχει. Θυμάμαι πάντως που λέγαμε πως στα κομμωτήρια θα γίνει χαμός και τελικά όλες οι γνωστές μου, έκλεισαν ραντεβού σε τρεις μέρες το πολύ. Άρα οι κομμωτές και οι κομμώτριες πήγαιναν στα σπίτια. Χθες έκαναν υπαίθριο πάρτι στην Αγία Παρασκευή και έπεσε ξύλο μεταξύ 300 γενναίων ηλιθίων και των ΜΑΤ. Μπαρ στην Κηφισιά και στον Βόλο έκαναν take away party σερβίροντας ποτά και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. 

Με συγχωρείτε αλλά διατηρώ πολύ σοβαρές επιφυλάξεις ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό. Δεν μας έχω καμία εμπιστοσύνη.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ευτυχώς που τη διπλή κρίση ( μην ξεχνάμε και τον Έβρο ) δεν τη διαχειρίστηκαν οι Ζαίοι. Παραθέτω δύο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στον ιστό για να σκεφτείς από τι γλιτώσαμε.







Στραβά αρμενίζουμε. Πολύ στραβά.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια