Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ



Προχθές ήμουν με μια παρέα για φαγητό. Ένας έχει παντρευτεί μια Αγγλίδα και μεταξύ άλλων η κοπέλα κάποια στιγμή έκανε μια πολύ απλή ερώτηση. «Και τι έγινε αν πουν αυτό το κράτος Μακεδονία; Τι σας πειράζει; Τι θα πάθετε; Αφήστε τους να λέγονται όπως θέλουν». Δεν μίλησα. Διαπίστωσα και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, πως ούτε ένας δεν ήξερε να της απαντήσει. Και μετά μας φταίει ο Τσίπρας και ο Καμμένος. Είμαστε μια χώρα σε αποσύνθεση και παρακμή.

Πήρα το λόγο αφού απογοητεύθηκα από τους άλλους για να της πω μερικά από τα παρακάτω. Ο λόγος που τα γράφω και εδώ είναι γιατί βλέπω σε πολλά sites να πληθαίνουν επικίνδυνα τα άρθρα περί μιας καλής συμφωνίας. Η προπαγάνδα λειτουργεί άριστα. Ιδιαίτερα δε στη χώρα που ψήφισε ΑΝΕΛ, ΧΑ και πήγε να φάει τα παραμύθια  του Σώρρα, τίποτα δεν με εκπλήσσει.

Α) Όταν αναγνωρίζεις γλώσσα και εθνότητα, τότε στο μέλλον αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για διεκδικήσεις. Σήμερα είναι ένα κρατιδιάκι. Αύριο; Πριν απαντήσεις «έλα μωρέ τώρα» σε ενημερώνω πως το 1992 δεν είχαν ούτε έναν Αλβανό βουλευτή. Σήμερα έχουν 4 αλβανικά κόμματα. Μην κοιτάς μόνο τη μύτη σου. Τα κράτη έχουν συνέχεια και ο ιστορικός χρόνος δεν έχει καμία σχέση με μια γενιά. Η Πόλη μπορεί να έπεσε το 1453 αλλά η κλεψύδρα άρχισε να μετράει από τη μάχη του Μάτζικερτ το 1271

Β) Δημιουργείται πρόβλημα με τον τουρισμό. Θα εκμεταλλευθούν το όνομα της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλκεξάνδρου κλπ και θα τραβήξουν τουρίστες που θα έρχονταν σε εμάς. Μην ξεχνάς πως τα αγάλματα που έκαναν Disneyland τη χώρα τους παραμένουν ως έχουν.

Γ) Δημιουργείται εμπορικό πρόβλημα. Αύριο θα  σου απαγορεύσουν να χρησιμοποιείς τη φράση «Μακεδονικός Χαλβάς» γιατί θα φτιάχνουν το δικό τους. Παρομοίως με τον οίνο κλπ.

Δ) Για να λέμε την αλήθεια, η στρατηγική επιλογή της χώρας μας από το 1992 ήταν η εξής. Δεν κάνουμε τίποτα, δεν τους αφήνουμε να μπουν σε Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ μέχρι που να μας παρακαλέσουν και θα τους κάνουμε ότι θέλουμε. Το μεγαλειώδες που έκανε η σημερινή μας κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί κάθε μοχλού πίεσης χωρίς να πάρει τίποτα. Αυτοί βιάζονταν γιατί ήταν ένα βήμα πριν από τη διάλυση και αντί να το εκμεταλλευθούμε αυτό, απλά παραδοθήκαμε.

Ε) Ο ίδιος ο Ζάεφ στο πανηγυράκι με τον Τσίπρα στις Πρέσπες, μίλησε για τους «Μακεδόνες». Οπότε το «βορειοΜακεδόνες» ξέχνα το. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ανοίξαμε την κερκόπορτα για να μας πουν αύριο ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα που έχει δικαιώματα και καταπιέζεται και μεθαύριο πως η Βόρεια με τη Νότια Μακεδονία πρέπει να γίνουν σάρκαν μιαν χωρίς να μεσολαβεί η φασιστική Ελλάδα. Κατ’ ουσίαν από προχθές οι νόμιμοι Μακεδόνες είναι αυτοί και οι παράνομοι εμείς !

ΣΤ) Έπεται και συνέχεια. Μεθαύριο θα σου πουν να αλλάξεις τα σχολικά σου βιβλία. Ως γνωστόν τα Συντάγματα αλλάζουν και αν είναι ήδη εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ, αντίο ζωή. Βετο μπορείς να βάλεις ΠΡΙΝ μπει ο άλλος. Απαξ και μπήκε, ας πρόσεχες. Για αυτό και όταν έρθει η συμφωνία προς έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο, η ψηφοφορία θα είναι άνευ σημασίας. Η υπογραφή του Πρωθυπουργού είναι δεσμευτική για την Ελλάδα.

Λένε πως η Τουρκία θα διεισδύσει και με την τόσο καλή συμφωνία,  την εμποδίζουμε. Είστε με τα καλά σας; Οι Σκοπιανοί σε κάθε ευκαιρία, τις θέσεις της Τουρκίας υποστηρίζουν. Τι θα αλλάξει τώρα;  Εξάλλου το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο τους, ήταν τουρκική δωρεά.

Λένε πως θα ανοίξουμε περισσότερες δουλειές. Πλάκα κάνετε; Γιατί μέχρι τώρα εμποδίστηκε κανείς; Ούτως ή άλλως η ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στα Σκόπια καλά κρατεί.

Το ΠΓΔΜ δεν ήταν αναγνώριση της Μακεδονίας ούτως ή άλλως όπως θέλουν να σε πείσουν. Παπάτζα. Το «πρώην γιουγκοσλαβική» σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία αναγνώριση καθότι ουσιαστικά σημαίνει πρώην κράτος. Όσο για το παρελθόν, άλλο το πώς ένα κράτος ονομάζει μια περιοχή του όπως πχ εμείς λέμε τη Στερεά και τη Θεσσαλία και άλλο όταν η περιοχή θέλει να γίνει αυτόνομο κράτος.

Δεν έχει καμία σημασία αν τους έχουν αναγνωρίσει 140 κράτη. Εμείς έχουμε ζωτική σημασία για αυτούς και από εμάς θα έπαιρναν – που το πήραν – το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας.

Το χειρότερο από όλα είναι πως τα Σκόπια κατά 70% έχουν στο έδαφος τους Αλβανούς και Βούλγαρους. Βρέθηκαν ένα βήμα πριν τη διάλυση. Θα μπορούσαμε για πλάκα να τους είχαμε δώσει το Vardaska με αντάλλαγμα την είσοδο στους διεθνείς οργανισμούς αλλά στις κρίσιμες θέσεις βρέθηκαν ανεπαρκέστατοι άνθρωποι. Με τη δική σου ψήφο. Μην τους κράζεις. Οι άνθρωποι συνεπείς είναι με την ιδεολογία τους. Αυτά πρέσβευε μια ζωή η Αριστερά. Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Ίσα ίσα που οι πραγματικοί Αριστεροί και όχι οι εκ του ΠΑΣΟΚ, θα είναι εξοργισμένοι που δεν έδωσαν το σκέτο Μακεδονία.

Αν ζούσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Καποδίστριας που ήταν μάστορες σε αυτά, πιστεύω πως θα είχαν κινηθεί αλλιώς. Μια τετραμερή διάσκεψη μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Αλβανίας. Ο στόχος θα ήταν ο διαμελισμός των Σκοπίων και η  αναχάραξη των συνόρων.  Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι χρειάζονται τα Σκόπια στη Βαλκανική. Για να απορροφούν τα κονδύλια του Σόρος και διάφορων ΜΚΟ;

Με τους Σέρβους τα πάμε καλά. Με τους Βούλγαρους αν και περάσαμε τα πάνδεινα, αλλά με την πολιτική των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, φτάσαμε σήμερα τα σύνορα μας να είναι ένας υγιεινός περίπατος. Με τους Αλβανούς θα μπορούσαμε να τους πούμε: Πάρτε το μεγάλο μέρος των Σκοπίων, να σας βάλουμε  στην ΕΕ και από την άλλη υπογράψτε τώρα την ΑΟΖ και αφήστε ήσυχη την ελληνική μειονότητα.

Ξέρω τον αντίλογο. Δεν θα μας άφηναν οι Αμερικάνοι, η Μέρκελ, το ΝΑΤΟ, η Τουρκία κλπ. Μόνο και μόνο ο αναβρασμός που θα δημιουργείτο, ο αχός και η αναστάτωση, είτε θα οδηγούσαν τα Σκόπια σε κάποιο τραγικό λάθος ή θα συμφωνούσαν στο Vardaska και θα μας έλεγαν και ευχαριστώ.

Δεν ανησυχώ όμως.

Σειρά έχει τώρα η Δυτική Θράκη….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια