Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΝΔΡΑ



Μας λυπήθηκε ο Θεός και μέχρι στιγμής έριξε μόλις έναν καταρράκτη. Το θέμα ξεχάστηκε ήδη μέχρι την επόμενη πλημμύρα, τις επόμενες καταστροφές και τους επόμενους νεκρούς. 

Προφανώς και οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Προφανώς επίσης και όποιος έχει τη διαχείριση τώρα και σκάει η βόμβα στα χέρια του, να συγκεντρώνει τα βέλη. 

Η Ρένα Δούρου, ο Καράμερος και η υπόλοιπη  παρέα, δεν ανέλαβαν την περιφέρεια χθες. Σου θυμίζω ότι είναι Περιφερειάρχης εδώ και τρια χρόνια. Τι έκανε σε αυτά τα τρία χρόνια;

Α) Διέθεσε τα ταμειακά διαθέσιμα στην κυβέρνηση με την περίφημη και περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα Βαρουφάκη και το ταμείο στέγνωσε. 

Β) Με στεγνό ταμείο δεν πραγματοποίησε τα αντιπλημμυρικά έργα που τα είχε κάνει ( μαζί με τα σκουπίδια ) σημαία στην προεκλογική της εκστρατεία. Ξέρω πως χρειάζονται συνολικά 3 δις. Ας ξεκινούσε με 50-100 εκατομμύρια, ας έκανε κάτι ! 

Γ) Θυμάμαι και το καλοκαίρι και σχετικά πρόσφατα όταν έγιναν συσκέψεις στην περιφέρεια και βγήκαν ανακοινώσεις με στόμφο ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα οεο. Οι 23 νεκροί δεν συμφωνούν απόλυτα… 

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 

Έχω να καταθέσω μια πρόταση. 

Αν είχα θέση ευθύνης θα έκανα ένα τοπικό δημοψήφισμα με τους κατοίκους που επλήγησαν. Όπου έφτασαν οι λάσπες. Το ερώτημα είναι το εξής : 

Αναγνωρίζοντας το κράτος την ευθύνη του είτε γιατί υπέκυψε σε οικιστικές πιέσεις για τους ψήφους, είτε γιατί δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στα ρέματα, είτε γιατί είμαστε καραγκιόζηδες και ως λαός και ως κράτος αποζημιώνει την κατοικία συνολικά ώστε να μετακομίσουν όσοι κατοικούν πέριξ του ρέματος και να το ανοίξουμε εκ νέου. Είναι η καλύτερη εποχή για μετακόμιση αυτή την περίοδο και ανάλογα με την αξία της οικίας που καταστράφηκε, να πάει κάποιος να ζήσει λίγο πιο κάτω, λίγο πιο πέρα και να μην τρέμει κάθε φορά που βρέχει. 

Αλλιώς, αν οι κάτοικοι αποφασίσουν πως δεν θέλουν να φύγουν, παίρνουν την αποζημίωση που προβλέπεται και στην επόμενη θεομηνία ας κάνουν την προσευχή τους. 

Αυτό το μεσοβέζικό να πάρουν 5.000 ευρώ - τι να πάρεις άραγε με πέντε χιλιάρικα όταν έχει καταστραφεί το σπίτι σου; - και ξανά μανά την επόμενη φορά να κλαίμε νεκρούς και καταστροφές είναι κλαυσίγελως. 

Αυτό που άκουσα, να γκρεμιστούν όσα σπίτια χτίστηκαν πάνω στα ρέματα, είναι η άποψη αυτών που τα σπίτια τους βρίσκονται σε άλλη περιοχή. Ναι μεν βλαξ αυτός που έχτισε πάνω στο ρέμα αλλά κυρίως φταίει αυτός που του έδωσε την άδεια. 

Και αυτός είναι το κράτος.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια