Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ



Ο αντικληρικαλισμός είναι μια διαρκής μόδα. Το εύκολο καταφύγιο. Η πιο πρόχειρη δικαιολογία. Λες και αν χρειαστείς να κάνεις μια εγχείριση, θα απευθυνθείς στον πρώτο που θα βρεις μπροστά σου που θα γράφει στο κουδούνι του «γιατρός-χειρουργός». Λες και αν χρειαστείς νομική υποστήριξη, θα κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά και όπου δεις ταμπέλα «Δικηγόρος» θα εναποθέσεις τις ελπίδες σου. Οι ιερείς είναι άνθρωποι. Ως άνθρωποι άλλοι είναι διαμάντια και άλλοι μέτριοι. 

Είναι δική σου ευθύνη να διαλέξεις αυτόν που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και να σε προάγει. 

Η αμέσως επόμενη δικαιολογία είναι «ναι μωρέ, εντάξει, υπάρχουν και καλοί αλλά η πλειοψηφία είναι άθλιοι». Λες και έχεις κάμερα στις ψυχές των ανθρώπων και ξέρεις ποιος είναι άξιος ιερέας και ποιος είναι κάθαρμα. Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε τον εαυτό μας και με πολλές αντιδράσεις μας ξαφνιαζόμαστε και εμείς οι ίδιοι, έχουμε κατά τα άλλα την καθολική γνώση για 5.000 ιερείς. 

Αντί τετριμμένων ευχών, παραθέτω τη συνέντευξη που έδωσε ένας πνευματικός ογκόλιθος της εποχής μας, ο Αναστάσιος Αλβανίας. Ένας σπουδαίος Ιεράρχης, που έχουμε την πολυτέλεια να ζει στην εποχή μας. Αυτό που κρατάω και θα προσπαθήσω να εφαρμόσω στη ζωή μου για το 2018 είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική ρήση του από την εξαιρετική συνέντευξη που του πήρε ο Αλέξης Παπαχελάς για τις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, το «μη συμβιβάζεστε με την παρακμή». 
Σε όλα τα επίπεδα. 

Το πιο πιθανό είναι βέβαια να αποτύχω αλλά τουλάχιστον θα το παλέψω. 

Κάθεσαι που κάθεσαι στην τηλεόραση και στο facebook, δες και κάτι ωφέλιμο: 

Πάτα αυτό το λίνκ http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66288 και μετά δεξιά στο μενού, εκεί που λέει επιλέξτε την εκπομπή, κλικ και 19/12/2017 23:59



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια