Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΠροχθές ανέβαινα από τη Συγγρού και δεν πίστευα στα μάτια μου. Στην αρχή θεώρησα πως ήταν διακοσμητικό κάποιου μαγαζιού αλλά το μάτι μου έπεσε και σε ένα άρθρο του Πρώτου Θέματος, οπότε και κατάλαβα τι συνέβη. 

Πριν το σχολιάσω, δες το μόνος σου τι πήγαν και έβαλαν πάνω στο δρόμο: Αν με διαβάζεις τακτικά ξέρεις πως ούτε οι θεωρίες συνομωσίας μου αρέσουν, ούτε τα κηρύγματα των παραθρησκευτικών οργανώσεων. Μερικές συμπτώσεις όμως λίγο δύσκολα τις ξεπερνώ. 

Α) Ακριβώς ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Σώστη; 

Β) Άγγελος με κεφάλι φιδιού; 

Γ) Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κος Χατζηδάκης, δήλωσε πως αυτό το έκτρωμα είναι λέει ο Τάλως, ο αρχαίος προστάτης της Κρήτης ! Ήμαρτον κύριε Δήμαρχε, ο Τάλως ήταν ένας τεράστιος γίγαντας που έφτιαξε ο Ήφαιστος και όχι ο ….Σατάνιστερ ο Δαιμονιστής ! 

Δ) Το όνομα του, «phylax», φύλακας δηλαδή, σε τι ακριβώς παραπέμπει; Έξυπνο παιδί είσαι, βρες το. Αν λοιπόν κατάλαβαν μερικοί «κολλημένοι» λάθος, ας το ονόμαζες «φρεσκοσφαγμένος αετός»

Γνωρίζω πως οι οπαδοί της αριστερίζουσας εθνομηδενιστικής θολοκούλτουρας του τίποτα, θα μας πουν για χριστιανοταλιμπάν, οπισθοδρομικούς, μεσαίωνα, καλλιτεχνική έκφραση, μοντέρνα εικαστική παρέμβαση και τα γνωστά χαζοχαρούμενα. 

Η δική μου θέση είναι πως πρόκειται για μια ασχήμια. Ένα έκτρωμα, μια καρικατούρα, ένα τερατούργημα, μια αηδία. Αν αυτό το πράγμα έχει καμία σχέση με την τέχνη τότε εγώ είμαι μαύρος, με ύψος 2.11 και με λένε Αντετοκούμπο. 

Η τέχνη υπάρχει για να Προάγει τον Άνθρωπο. Να του δημιουργεί ωραία συναισθήματα, ευγενή, να τον ταξιδεύει, να τον αγαλιάζει. Ούτε να τον τρομάζει, ούτε να τον εξαγριώνει.

Στη χώρα που γέννησε τον Παρθενώνα και πλείστα όσα μνημεία ΚΑΛΛΟΥΣ βρέθηκε ένας «καλλιτέχνης» να φτιάξει αυτό το απαίσιο πράγμα, βρέθηκαν εφοπλιστές να το χρηματοδοτήσουν και ένας δήμαρχος να το βάλει σε περίοπτη θέση. 

Στην εποχή της απύθμενης παρακμής αναζητείται αισθητική…. 

Υγ1. Τι λέω… Καθημερινά στην τηλεόραση κάνουν αναλύσεις και υπερπροβάλλουν τα ζώδια, σιγά μην έβαζαν στην πόλη μας όμορφη διακόσμηση…. 

Υγ2. Άλλο το σκάκι και άλλο το ουισκάκι. Άλλο να το έχει κάποιος στην ιδιωτική του συλλογή, άλλο να το βάλει σε μια έκθεση γλυπτικής και να το θαυμάζει και άλλο να βάζεις αυτό το πράγμα για βιτρίνα στην περιοχή σου αντιπροσωπεύοντας υποτίθεται μια κοινωνία. 

Υγ3. Μη μου αρχίσεις τα κλισέ σε παρακαλώ περί υποκειμενικής κρίσης. Άσχετα με τα θρησκευτικά, έλα παραδέξου το, χάλια είναι αυτό το πράγμα και το έβαλαν στα 8 μέτρα για να μη χάσουμε την επιτομή της καλλιτεχνίας…  Ούτε οι Μαο Μαο δεν θα το δέχονταν αυτό! 

Υγ4. Φαντάσου στην Αρχαία Ελλάδα να το έφτιαχνε ο Καλλικράτης κάτι τέτοιο. Θα τον συλλάμβαναν για έγκλημα κατά της τέχνης και της καλαισθησίας ! 

Υγ5. Ακόμα και στη θάλασσα να το πετάξεις, θα σου κάνουν μήνυση οι ψαράδες γιατί θα φοβίζει και θα απομακρύνει τα ψάρια! 

Υγ6. Δεν είμαι υπέρ της βίας. Εκφράζω τη θλίψη μου για τη σήψη και την παρακμή……0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια