Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ELDORADO GOLD or BLACK ?




«Πριν αλέκτωρ λαλήσεις τρις», είπε ο Κύριος στον Άγιο Πέτρο και «πριν περάσει μια μέρα» θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα. 

Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τη λέξη «επιχειρηματικότητα» δεν την ανέφερε ούτε μια φορά. 

Το 2015 μετά τη σφαλιάρα της περήφανης διαπραγμάτευσης, την είπε δειλά μια φορά. 

Το 2016, λίγο πιο σίγουρος την ανέφερε 6 φορές. 

Το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του και την εκφώνησε 30 φορές ! 

Ας το πάρουμε χαμπάρι και να μην κοροϊδευόμαστε παρασυρόμενοι επειδή ο Αλέξης στον δημόσιο λόγο έχει ταλέντο. 

Οι άνθρωποι δεν τη γουστάρουν την επιχειρηματικότητα και κάνουν ότι μπορούν για να την υπονομεύσουν. Από τα αρχαία στο Ελληνικό, μέχρι τα ύπουλα νομοσχέδια για την Cosco. Τα υδροπλάνα που ακόμα έρχονται, η Αφάντου που εξαφανίστηκε, ο Εμίρης του Κάταρ που αποχώρησε βρίζοντας,  η Τραινοσε που ακόμα μεταβιβάζεται  και φυσικά το διαρκές μίσος για τον χρυσό στη Χαλκιδική. Σου θυμίζω πως αυτή τη στιγμή στο Βοτανικό θα είχαμε ένα ολοκαίνουριο Δημαρχείο και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.  Ας όψεται η διάσωση των κορμοράνων, τα τσαντήρια που υπάρχουν εκεί και προσεχώς το Ισλαμικό τέμενος. Στις εκλογές ήθελες την ελπίδα που έρχεται. Η μόνη ελπίδα ήταν για τον πατέρα Παππά που σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία διορίστηκε από τον υιό ( αν και συνήθως οι γόνοι διορίζονται ) σε μια εταιρεία που κρατικοποιήθηκε. 

Το παραμύθι της διάσωσης του  περιβάλλοντος είναι φρικτό. Η Eldorado Gold έχει κερδίσει 18 – και αν νομίζεις πως κάνω τυπογραφικό λάθος, πάρτο και ολογράφως, δεκαοκτώ – δικαστήρια για το περιβάλλον. 18. 

Με τον πόλεμο που δέχεται η Ελληνικός Χρυσός, ο μόνος πραγματικά χαμένος είμαστε εμείς. Η εταιρεία θα κερδίσει στο διεθνές δικαστήριο δυσβάσταχτη αποζημίωση εις βάρος του Δημοσίου την οποία δεν θα πληρώσει ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σταθάκης, ούτε ο Σκουρλέτης. Εσύ και εγώ θα τα πληρώσουμε με τους φόρους μας. 

Ο Σταθάκης είπε στους εργαζομένους «ας σας βρει ο Άδωνις δουλειά» που αποτελεί μνημείο πολιτικής αλητείας από έναν ζάμπλουτο τύπο που ξέχασε να συμπληρώσει σωστά τη φορολογική του δήλωση. Αν η ανεργία οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση και σε ακραίες συμπεριφορές, η κυβέρνηση Συριζανελ πως θα τους αντιμετωπίσει; Με τάγματα αναρχικών για καταστολή, τους Ρουβίκωνες για συμπαράσταση, με συσσίτια ή με διορισμό στο Δημόσιο; 

Πριν μου πεις ότι ο Αλέξης είναι αξιόπιστος γιατί άλλα είπε όταν ήρθε ο Μακρόν και για Grinvest, να σε ρωτήσω : Αν ο Τσίπρας είχε διαφορετική γνώμη από τον Καρανίκα, ο στρατηγικός Νικόλας θα  έκανε αυτό το κάταπτυστο post στο facebook ;;; 

Τις περισσότερες προσλήψεις μετακλητών από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονίου, απορρόφηση των ψευτοεπαναστατικών κινημάτων τύπου Δεν πληρώνω και των Αγανακτισμένων με διορισμούς, τα πιο πολυέξοδα υπουργεία και η συνεχής ανακάλυψη εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. 

Αυτή ήταν η ελπίδα και η ανάπτυξη της Αριστεράς που πήγες και ψήφισες και αυτή ενίσχυσες εσύ που απείχες από τις εκλογές.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια