Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ




Σε μια πρόσφατη φωτοβόλτα που πήγα [ ΣΣ. Φωτοβόλτα είναι ένας δικός μου όρος που σημαίνει ότι πάω μια βόλτα-εκδρομή-εξόρμηση-περπάτημα και βγάζω φωτογραφίες ]  βρέθηκα στο Ντράφι. Εκεί υπάρχει ένα τεράστιο εκπληκτικό γυναικείο μοναστήρι, η Ιερά Μονή Παντοκράτορος – Νταού Πεντέλης και λίγο πιο κάτω ο καταρράκτης ! Όχι δεν σου κάνω πλάκα, έχει έναν καταρράκτη 4 μέτρων που αξίζει να πας μια βόλτα. 

Πήγαμε με μια καλή μου φίλη να τον δούμε και πραγματικά μπράβο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου με την αρνητική έννοια. Ρωτήσαμε 6 περαστικούς. Όλοι προσπάθησαν πρόθυμα να μας βοηθήσουν. Και τις 6 φορές είμασταν πολύ κοντά αλλά πηγαίναμε συνέχεια μπρος πίσω.

Ο λόγος είναι ότι ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΡΗΜΑΔΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ! 

Είστε με τα καλά σας;;;

Σε αυτή την τόσο μικρή περιοχή υπάρχουν 2-3 αξιοθέατα, γιατί τα θάβετε έτσι; 

Ξεκινά ένας μικρός χωματόδρομος που καταλήγει σε ένα μονοπάτι που βυθίζεται απότομα στην πλαγιά και κατεβαίνεις περίπου 150 μέτρα και βρίσκεσαι σε ένα δροσερό σημείο με γάργαρο νερό που έχει τον καταρράκτη. Για βολτούλα είναι μια χαρά. 

Δεν υπάρχει μια ρημάδα πινακίδα πάνω στο δρόμο καθώς ο χωματόδρομος ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ και πρέπει να πας σιγά σιγά για να τον δεις! 

Το μονοπάτι επίσης θα μπορούσαν να το είχαν φροντίσει καθώς σε μερικά σημεία είναι απότομο και επικίνδυνο. 

Λίγο πριν είχα πάει στον πύργο Δουκίσσης Πλακεντίας. Παρατημένο. Αντί να είναι επισκέψιμο στο κοινό, να γίνονται συνεχώς events και αυτό το μνημείο να είναι ναός πολιτισμού και να κόβει χρήμα. 

Τι να πω… Άχρηστος λαός. Είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι. 

 Όπου και να πάω σε αυτή τη χώρα με πληγώνει. 

Τόσα ωραία πράγματα έχουμε και τα θάβουμε μόνοι μας…. 

ΥΓ. ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ. ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια