Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : 2-1




Η υπέροχη ξεφτίλα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίστηκε αρχοντικά και βραζιλιάνικα. Ας το παραδεχθούμε επιτέλους και ας μην τρέφουμε αυταπάτες. 

Είμαστε άχρηστοι, κάφροι, απολίτιστοι, απαίδευτοι, αμόρφωτοι, γουρούνια και η παρακμή που ζούμε – της οποίας μια έκφραση είναι και η οικονομική κρίση – είναι απολύτως φυσιολογική. 

Στον Τελικό του Κυπέλλου, την προηγούμενη μέρα δεν ξέρεις αν θα γίνει το παιχνίδι. Την ημέρα του αγώνα αν τελικά θα ξεκινήσει. Όταν ξεκινήσει, δεν ξέρεις καν αν θα τελειώσει. 

Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι της προκοπής θα πρέπει τούδε εφεξής ο Τελικός να γίνεται στου διαόλου το κέρατο χωρίς οπαδούς παρά μόνο με μαθητές και στρατιώτες. Για τα φανταράκια θα είναι μια ωραία έξοδος και για τα παιδιά μια πραγματική γιορτή. 

Παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι πως η αστυνομία δεν έκανε ούτε μια σύλληψη. Καλά έκανε. Θα έπρεπε να τους μαντρώσει σε μια αρένα να σκοτωθούν μόνοι τους. Θα απαλλάσονταν η κοινωνία από μερικά παράσιτα.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος που έχω σταματήσει να βλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο. Στους 22 παίκτες, ξεκίνησαν 17 ξένοι και το θέαμα ήταν οικτρό. Στις τρεις πάσες οι τέσσερεις ήταν λάθος, γιόμα στη γιόμα, πιο αργά και από τον επιτάφιο που είπε και ο Σπαλιάρας. Με τέτοιο ποδόσφαιρο πως θα σταθούμε στην Ευρώπη ρε, πλάκα κάνετε; Και που μαζεύουμε μερικούς βαθμούς, πάλι καλά να λες. 

Η ΑΕΚ έκανε σε ενενήντα λεπτά, δύο όλες και όλες κανονικές επιθέσεις στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έδειξε καλύτερα στημένος και πιο οργανωμένος. Μπορεί να ήλεγξε το κέντρο και να γυρόφερνε τη μπάλα πέριξ της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ αλλά μέσα δεν μπήκε και δεν έκανε κάτι αξιοπρόσεκτο. Τελικά μπήκαν δύο γκολ φάβες και ένα οφσαϊντ. 

Κανονικά πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο και στις δύο ομάδες για κακοποίηση του αθλήματος. 

Σε ότι αφορά τη διαιτησία, πιστεύω πως ο διαιτητής δεν ήθελε να αδικήσει κανέναν. Κράτησε ισορροπίες, δεν γέμισε τον κόσμο κάρτες και όπου μπορούσε να αφήσει το πλεονέκτημα, το έκανε. 

Τον πήρε όμως στο λαιμό του ο βοηθός και μου έκανε εντύπωση το εξής. Πως στο πρώτο ημίχρονο έδωσε το οφσάιντ του Χριστοδουλόπουλου που ήταν 8,3 πόντους πιο μπροστά από τον αμυντικό και του έφυγε η φάση με τον Ενρίκε που ήταν …3 μέτρα ! 

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρα πολλά χρόνια να πάρει έναν τίτλο, ας τον χαρεί. Όμως αν είναι να περνάει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό με χειρουργείο και την ΑΕΚ με οφσάιντ γκολ, αστο, γαύρους τους βορρά δεν θέλουμε. Έχουμε ήδη του Νότου.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια