Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR




Δεν θα υποκριθώ τον υπεράνω. Όλη η Ελλάδα το βλέπει, οι πάντες ασχολούνται και μέχρι στιγμής όταν τύχει, το χαζεύω και εγώ. 

Πιστεύω πως οι ούτως ή άλλως κερδισμένοι είναι οι Διάσημοι. Ανταμείβονται με 8.000 ευρώ μηνιαίως, στον Άγιο Δομήνικο δεν έχουν που να τα ξοδέψουν, οπότε όταν βγούν θα είναι πλουσιότεροι. Επιπλέον, όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω τους οπότε θα κάνουν και δουλειές. 

Μακάρι το έπαθλο να το πάρει κάποιος «Μαχητής» που να τον βοηθήσει να δημιουργήσει κάτι καλό στη ζωή του. Επειδή όμως όμορφα ποσά όμορφα καίγονται, ελπίζω να έχει το μυαλό να μην τα κάψει. Εκατό χιλιάρικα εύκολα γίνονται μια καλή επένδυση  αλλά εξίσου εύκολα εξανεμίζονται. Μόνο τους συγγενείς που θα πλαγιοκοπήσουν να σκεφτείς, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. 

Τι μου αρέσει : 

Ο ιδιότυπος στίβος μάχης με τα περίεργα αγωνίσματα που καταλήγουν πάντα σε μια άσκηση δεξιοτεχνίας. Όσοι έχουμε ασχοληθεί έστω λίγο με τον αθλητισμό, ξέρουμε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν το σώμα σου έχει χτυπήσει κόκκινο από την αδρεναλίνη, να καταφέρεις ψύχραιμα να πετύχεις ένα στόχο απομονώνοντας την ένταση από την προσπάθεια. 

Η τούρκικη – για να μην ξεχνιόμαστε -  παραγωγή είναι άρτια.
Μου αρέσει επίσης που δίνεται πολύ μεγαλύτερο βάρος στο αθλητικό κομμάτι πάρα στην ίντριγκα και στη δολοπλοκία. Σκέφτομαι χαμογελώντας ενθυμούμενος το απώτερο παρελθόν πως αν ο παρουσιαστής ήταν ο Μικρούτσικος, θα είχαμε δει ξύλο και μαλλιοτράβηγμα.  Δεν ξέρω πως θα συνεχιστεί, έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά μου αρέσει που δίνεται έμφαση στην αθλητική δραστηριότητα και στον αθλητικό ανταγωνισμό. Ξέρω τι σκέφτεσαι : Μα ο τάδε που την είπε στον δείνα κλπ. Θεωρώ πως για το συγκεκριμένο concept, είναι τίποτα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσο μικρό χώρο αν ήθελαν θα φύτευαν κάμερα σε κάθε κλαδί και θα είχαμε να βλέπαμε άπειρα σχόλια. 

Τι δεν μου αρέσει : 

Η φαγητολογία. Ειδικά κάτι δραματικά τύπου «πως αισθάνεσαι που έφαγες μια πατάτα» και η απάντηση είναι κάτι σαν «είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» με κάνουν να θέλω να κάνω έμετο. Τα χαζοχαρούμενα πανηγύρια όταν ο Τανιμανίδης τους παρουσιάζει το έπαθλο και όλη η συζήτηση με στόμφο για μια μπουκιά, μου φαίνεται αφόρητα πληκτική. Λες και δεν πήγαν εις γνώση τους. Το λένε μάλιστα τόσες πολλές φορές που αρχίζω να πιστεύω πως μας δουλεύουν και η διατροφή τους είναι κανονική. Νηστικός δεν παίζεις ποδόσφαιρο με τάκλιν.  

Ο Τανιμανίδης : 

Το ψάχνει. Νομίζω πως είναι βελτιωμένος σε σχέση με την αρχή του παιχνιδιού. Αν απελευθερωθεί και βάλει περισσότερο χιούμορ θα είναι καλύτερος. Διασκεδάζω με τις ποδοσφαιρικές περιγραφές στα αγωνίσματα και τον βαριέμαι όταν ρωτάει με τη σοβαρότητα χιλίων επιστημόνων της ΝΑΣΑ : «Πως αισθάνεσαι σήμερα Πάνο που έφαγες ένα κρουασάν;» Πιστεύω πως δεν επελέγη γιατί ήταν ο καλύτερος αλλά μάλλον γιατί ήταν ο πιο πρόθυμος να πάει. Ξέρεις ποιος θα μου άρεσε; Ο Πέτρος Πολυχρονίδης. Αυτός πιστεύω θα έκανε θραύση. 

Οι Διάσημοι :

Ο Σπαλιάρας είναι η συμπάθεια μου. Είπε ένα τσιτάτο, τον καταξέσκισαν αλλά τελικά είναι το καλύτερο παιδί και ο πιο ντόμπρος από όλους. Ο Μπο είναι αυτόπτης μάρτυς παρά παίκτης. Πρέπει πάντως να είναι καλός τύπος από ότι φαίνεται. Αν ο Χούτος έδειχνε την ίδια σοβαρότητα που δείχνει στο Survivor και στην καριέρα του, θα ήταν μέσα στους 5 καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου τη σπάει η Λάουρα που νιαουρίζει μονίμως με ζαχαρίτσες ζουζουνίτσες, η Πασχάλη με τα υπερβατικά σύμπαντα και η Παπαδοπούλου γιατί είναι εριστική. Ο Κοκκινάκης είναι τελείως αόρατος, ο Χανταμπάκης  αν και είναι καλός παίκτης αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι υποκριτής. Ο Χρανιώτης είναι crowd pleaser και η πιο συμπαθής από τις γυναίκες είναι μακράν η Βαλαβάνη. 

Οι Μαχητές : 

Ο Τσάνγκ αφενός είναι ερωτευμένος με την Ελισάβετ, αφετέρου πολιτικάντης. Κερδίζει τις ασυλίες αλλά μια θα χάσει και θα βγει στη σέντρα. Ο Γουίλι δικαίως έφυγε καθώς μπήκε με ύφος και απεδείχθη ο πιο άχρηστος στα αθλήματα. Ο Κώστας είναι μεν μαχητικός αλλά πάρα πολύ επιθετικός και ανταγωνιστικός και μανουριάζει εύκολα. Για αυτό κάνει παρέα μόνο με τις γυναίκες. Ο Κωνσταντίνος αν και στην αρχή μου φάνηκε ποζεράς αλλά είναι καλό παλικάρι. Χαμηλών τόνων και ο μόνος που προσπαθεί να κοντράρει τον Αγγελόπουλο. Ο Κύπριος είναι αυθεντικός και αληθινός. Ο Πάνος που τον μίσησε όλη η Ελλάδα, αλλά τελικά πιστεύω πως είναι καλό παιδί αλλά φαφλατάς. Η Σάρα είναι πολύ καλή αθλήτρια αλλά όταν ανοίγει το στόμα πετάει χαζομάρες και για αυτό δεν της πολυδίνουν το μικρόφωνο. Η Ελένη αντίθετα ενώ δεν λέει βλακείες, αλλά παρά την αθλητικότητα της, είναι looser. Η Ελισάβετ έχει φωτογένεια, ματάρες, χαμόγελο, αλλά οι επιδόσεις της είναι φτωχές. Δεν θα «πεθάνει»εύκολα καθώς η στοχοποίηση από τον Τσάνγκ την έχει κάνει συμπαθή στο κοινό. Τέλος, η Κολλιδά η πιο όμορφη παίκτρια και η πιο καλή στα αγωνίσματα. 

Ειδική μνεία στον Γιώργο Αγγελόπουλο : 

Η περίπτωση του είναι ενδεικτική της ελληνικής φυλής. Οι Μαχητές τον έδιωξαν λόγω φθόνου. Έναν τέτοιο παίκτη δεν τον αφήνεις να φύγει. Πήγε στους Διάσημους, τους μεταμόρφωσε και χάρη σε αυτόν άρχισαν να κερδίζουν. Εκεί που ήταν έτοιμοι να διαλυθούν, ο Αγγελόπουλος τους έκανε νικητές. Η ανταπόδοση ήταν τις τελευταίες μέρες να τα κόψουν τα πολλά χαϊδευτικά «Ντάνος» και να είναι λίγο απομονωμένος. Αθάνατη Ελλαδάρα. Θα προσέθετε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι να ξαναπήγαινε στους μαχητές. 

Πιστεύω δε, πως όταν φύγει η φύρα από τους «Μαχητές» και θα μείνουν οι καλοί αγωνιστικά, τότε θα γυρίσει το πράγμα και θα αρχίσουν να φεύγουν ένας ένας οι διάσημοι. Εκεί θα δούμε φαγωμάρα γιατί όπως και να έχει, το πρεστίζ μετράει… Πάντως όπως βλέπουμε, όποιος φεύγει ξεχνιέται. Θα κάνει μια συνέντευξη και αντίο σας.


Το κοινό : 

Μέχρι στιγμής νομίζω πως ψηφίζει σωστά. Αυτοί που έπρεπε να φύγουν έφυγαν. Προβλέπω πως αύριο θα αποχαιρετήσει η Ελένη. Μια φορά τη γλίτωσε αλλά εξακολουθεί να χάνει.  Η Ελισάβετ έχει πια κοινό και ο Πάνος έχει προσωπικότητα που θα τον κρατήσει αν και δεν έχει βοηθήσει καθόλου αγωνιστικά.

Πιστεύω πως στην τελική εξάδα θα φτάσουν οι : 

Σπαλιάρας
Αγγελόπουλος
Βαλαβάνη
Και
Κολλιδά
Κωνσταντίνος
Σάρα

Φαβορί και γιατί είναι άξιος και πολύ σοβαρός τύπος ο Αγγελόπουλος.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια