Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ

 
Πριν από λίγες ημέρες είχα πάει σε ένα φιλικό σπίτι για τα γενέθλια ενός φίλους. Όταν μπήκα περιεργάστηκα την ομήγυρη. 15 άτομα, ζευγάρια ως επί το πλείστον. Οι περισσότεροι γνωρίζονταν μεταξύ τους, εγώ κανέναν και ένοιωθα μια σχετική αμηχανία. Πάνω που άρχιζα να επεξεργάζομαι τρόπους ταχείας αποχώρησης, ο φίλος μου σαν από μηχανής διάβολος είτε με δυνατή φωνή : «Ο φίλος μου από δω, δείχνοντας με, είναι ο Suspect που βλέπετε να βάζω συνέχεια τα άρθρα του στο προφίλ μου και με ρωτάτε ποιος είναι. Ιδού !»

Ακούστηκε κάτι σαν ααα,οοο,μμμ και πρέπει το πρόσωπο μου να έγινε κεραμιδί από ντροπή.
Μεταξύ πολλών άλλων που συζητήσαμε ήταν και το παρακάτω. Ένας τύπος κοντά στα 45 με ρώτησε λίγο απότομα κάποια στιγμή : Έχω βαρεθεί ρε φίλε να διαβάζω στα κείμενα σου πως η κοινωνία μας είναι σε σήψη και παρακμή. Αυτό αφενός το ξέρουμε, αφετέρου ο καθένας το εννοεί και διαφορετικά. Εσύ τι προτείνεις; 

Αποφάσισα να του απαντήσω εξίσου απότομα : Το Πατρίς θρησκεία Οικογένεια πως σου φαίνεται, του λέω και περιμένω δυναμική αντίδραση. Ο τύπος με εξέπληξε. 

Το ξέρω, το έχω διαβάσει το κείμενο σου, μου είπε και με άφησε άγαλμα. 

Για την ιστορία είναι εδώ : http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.gr/2009/04/blog-post_22.html
 
Όμως το κακό είναι Suspect πως όσο και να επιχειρηματολογήσεις για αυτό, το εν λόγω τρίπτυχο το έκαψε η χούντα και η χρυσή αυγή. 

Σε μια χώρα που κλίνει προς τα αριστερά και σχεδόν όλα τα κόμματα δεν τολμούν να τοποθετηθούν ιδεολογικά αν δεν βάλουν και τη λέξη «κέντρο» - βλέπε κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, κέντρο σκέτο και γενικώς κέντροκάτι. 

Όσο καλά επιχειρήματα και αν έχεις, μόλις το ξεστομίσεις, το καις. 

Κοντοστάθηκα και τον ρώτησα.
Να σε ρωτήσω αδερφέ. Αν σου πω πως το πατρίς θρησκεία οικογένεια το έκλεψε η χούντα και η χρυσή αυγή καθώς πρώτοι από όλοι το είπαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι τι θα πεις; 

Το αμφισβήτησε.
Στην εποχή του google university, ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου. 

Μήπως θα ήταν πιο εύπεπτο αν λέγαμε – που είναι και η αλήθεια – ότι πρώτα πρώτα το βρίσκουμε στην Αντιόπη του Ευριπίδη;;

 Tρες εσν ρετα τς χρεών σ’ σκεν, τέκνον,
θεούς τε τιμ
ν τούς τε θρέψαντας γονες
νόμους τε κοινο
ς Eλλάδος· κα τατα δρν
κάλλιστον
ξεις στέφανον εκλείας εί.

Πρώτα το είπαν οι Αρχαίοι Έλληνες και μετά το έκλεψαν και το έκαψαν οι αχρείοι. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το μαθαίναμε στο σχολείο, αλλά η πραγματική παιδεία στη χώρα μας αναπτύσσεται όσο και το IQ ενός τσιμεντόλιθου. 

Γιατί το λέω;

Γιατί πιστεύω πως αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να μεγαλουργήσουμε ως Έθνος και να επαναλάβουμε τα σπουδαία κατορθώματα του παρελθόντος είναι ο μόνος δρόμος. 

Από τη δεκαετία του 80 που απομακρυνθήκαμε από αυτές τις «παρωχημένες» αξίες, πήγαμε από το κακό στο χειρότερο. Η Οδός αυτή είναι, το έχουμε ξανακάνει και όσο και αν κλείνουμε τα μάτια μας δεν έχουμε παρά να συγκρίνουμε. Τι κατάφεραν οι πρόγονοι μας με λιγότερα μέσα και τι εμείς με περισσότερα. Πως στάθηκαν όρθιοι μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, Μικρασιατική καταστροφή, Β παγκόσμιο και πως διαλυθήκαμε εμείς με ένα μνημόνιο.

Εκτός και αν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο Ελληνισμός βαδίζει αμετάκλητα προς το ιστορικό του τέλος….0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια