Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ




Δεν θέλω να κομίσω γλαύκας εις Αθήνας. Για την εν λόγω παράσταση έχει γίνει χαμός και είναι sold out.  Αν πάντως είσαι από αυτούς που δεν έχεις και την άριστη σχέση με το θέατρο, ή κάτι άκουσες αλλά δεν είσαι σίγουρος ή θέλεις να κάνεις ένα ωραίο δώρο στον/στην σύντροφο σου, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. 

Το «Δείπνο Ηλιθίων» είναι μια παράσταση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει δα την υψηλή φιλοσοφία, ούτε τα δυσνόητα του υπερβατικού σύμπαντος της ανώτατης κουλτούρας. 

Είναι μια υψηλού επιπέδου κωμωδία που τη βλέπεις πάρα πολύ ευχάριστα, έχει εξαιρετικό ρυθμό, γελάς με την ψυχή σου και κάνεις ένα υπέροχο διάλειμμα από την καθημερινότητα σου. 

Το στόρι είναι απλό : Ένα από τα χόμπι της κατ’ ευφημισμόν υψηλής κοινωνίας είναι να καλούν έναν ηλίθιο και να του κάνουν bullying. Επειδή οι Θεός αγαπά καμιά φορά και τον νοικοκύρη τίθεται μια ευνοϊκή συγκυρία για τον ηλίθιο και τα κάνει όλα μπάχαλα και κάμπριο μαζί. 

Ο ρόλος του ηλιθίου είναι ο πλέον κομβικός στην παράσταση και ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν εγγύηση. Εξαιρετική χημεία με τον Δαδακαρίδη και οι υπόλοιποι ηθοποιοί στο ύψος των περιστάσεων. Πιστεύω πάντως  πως όποιος άλλος και αν ήταν θα την έκανε τη δουλειά. 

Το Δείπνο Ηλιθίων είναι ένα δωρεάν σεμινάριο ότι μπορεί να γίνει μια σπουδαία κωμωδία χωρίς βωμολοχίες, φανφάρες και  χωρίς καρικατούρες. 

Ο Δαδακαρίδης πέραν του ότι μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας μέσω των επαναλήψεων του Αστυνόμου Μπέκα, έδωσε ρεσιτάλ στο Έτερος Εγώ και συμμετέχει ενεργά σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις της χρονιάς.

Το μόνο αρντηικό στοιχείο είναι το κλειστοφοβικό Θέατρο Κάππα και όπως  είναι τα καθίσματα να προσεύεχεσαι μην κάτσει κάποιος ψηλότερος προστά σου. Αλλιώς, όταν κλείσες τα εισιτήρια να διαλέξεις απο την 7η σειρά και κάτω.

Τέλος, ευγε για την άρτια έκδοση του προγράμματος της παράστασης που έχει όλο το έργο. Θα προτιμούσα και μερικές πληροφορίες για τους ηθοποιούς.
Να πας να τη δεις. 

Με άριστα το δέκα : 8



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια