Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ





Είσαι με παρέα. Κανένας δεν σου δίνει σημασία. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι με παρέα. Πλήττεις αφόρητα από το θέμα συζήτησης. Δεν θέλεις να χαλάσεις τη συζήτηση των άλλων. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι με παρέα. Σε 45΄ εξαντλήθηκε το θέμα συζήτησης που είχατε. Είναι πολύ νωρίς να φύγεις καθώς έχεις πιεί το μισό καφέ. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι με παρέα. Δεν θέλεις να βρίσκεσαι εκεί αλλά υποχωρείς ένεκα μιας κοινωνικής σύμβασης που πρέπει να κάνεις. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι σε μια εκδήλωση που σε αφήνει αδιάφορο. Δεν περνά η ώρα με τίποτα. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι σε μια ομιλία. Το θέμα αδιάφορο και ο ομιλητής θα ήταν πιο χρήσιμος αν νανούριζε βρέφη. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι σε εταιρικό μιτινγκ. Εταιρικό μίτινγκ καλείται η διαδικασία κατά την οποία η εταιρείας σε πληρώνει για να χάνεις το χρόνο σου. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Είσαι με παρέα. Τα κοινά που μοιράζεστε είναι πολύ συγκεκριμένα και οι απόψεις δεδομένες. Τόσο δεδομένες που πολλές φορές είναι περιττή η συζήτηση. Δεν θέλεις να προσβάλλεις με μια αποχώρηση. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Πας σε ένα καφέ και απλώς θέλεις να αράξεις μόνος σου να ηρεμήσεις. Να κάνεις ένα διάλειμμα χωρίς να μιλήσεις σε κανέναν. Παίρνεις το κινητό σου και κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τρίτος παρατηρητής θα επισημάνει πόσο αντικοινωνική ενέργεια είναι αυτή. 

Συμπέρασμα:  Το κάνεις μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι κακό ούτε αντικοινωνικό. Είναι μια σύγχρονη μορφή διασκέδασης και μια συνήθεια της εποχής μας. Το κακό όπως και σε όλα τα πράγματα είναι η υπερβολή και ο εθισμός.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια