Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ




Είχα δύο αφορμές : Η μια ήταν η συζήτηση για το παιδί της Ρούπα.

Καταρχάς δεν είχα κανένα πρόβλημα να πάει το παιδί στη γιαγιά του. Ότι και να είναι η μάνα του, είναι απείρως καλύτερα για το παιδάκι από την ιδρυματοποίηση του. Χαμογελώ όμως με την παρέλαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν τα επικαλούνται αυτοί που κατεξοχήν τα ποδοπατούν. Χαμογελώ με την αλλαγή της στάσης πολλών σκληροπυρηνικών και επαναστατών που όταν ήμασταν αντιπολίτευση, ο Μαζιώτης και η Ρούπα ήταν κοινωνικοί αγωνιστές αλλά τώρα που είμαστε κυβέρνηση είναι εγκληματίες. Το έργο βέβαια το έχουμε ξαναδεί. Με τη Ζωή, τον Λαφαζάνη, τον Λαπαβίτσα, τον Γιάνη. 

Η δεύτερη αφορμή ήταν προχθές που χάζευα στο vice. Πήγαν καμιά 300αριά αντιεξουσιαστές  στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Έβρου για να ρίξουν το φράχτη. Τόσο τους έκοβε. Οι κάτοικοι τους έκραζαν και τους σούταρε η αστυνομία αλλά η εκπομπή προφανώς και πήρε το μέρος τους. Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από το vice είναι η αλήθεια. 

Εκεί λοιπόν που έκανα φωτοσύνθεση με λίγο τσίπουρο και έβλεπα κύκλους, σκέφτηκα το εξής : 

Παλιά τους λέγαμε αναρχικούς. Τώρα τους λέμε αντιεξουσιαστές. Οι ίδιοι είναι, οι λέξεις αλλάζουν. Οι ίδιοι που στις ομάδες τους έχουν ιεραρχία αλλά τους ενοχλεί η κρατική και κοινωνική δομή. 

Δέχομαι ότι οι ιδέες τους είναι καταπληκτικές, σπουδαίες και αν εφαρμοστούν θα είναι για το καλό των πολιτών. Τώρα ζούμε μια τυραννία – όπως υποστηρίζουν -  αλλά αν επικρατούσαν οι αντιεξουσιαστικές ιδέες, θα έβλεπε ο Θεός την κοινωνία μας και θα έσκιζε την Καινή Διαθήκη από το κακό του. Θα ζητούσε αυτόγραφο από τη ζήλεια του. Θα έβρεχε από τον ουρανό πεντακοσάευρα να ξεχρεώσουμε και να ζήσουμε αιωνίως πλούσιοι. 

Όλοι παραδεχόμαστε πως αν μια ιδέα δεν εφαρμοστεί είναι στην καλύτερη άδεια και στη χειρότερη άχρηστη. Ας εφαρμόσουμε λοιπόν το αντιεξουσιαστικό μοντέλο με τρόπο που να μην καταστρέφουν τρόλεϊ, να μην καίνε την περιουσία ημών των ποταπών μικροαστών ώστε να θαυμάσουμε το μεγαλείο τους. 

Μπορούμε να βρούμε ένα ακατοίκητο νησί. Σε αυτό, το κράτος να φτιάξει συγκροτήματα κατοικιών ( και πίστεψε με, μπρος στις καταστροφές τους, το κόστος είναι ελάχιστο ) και να τους παραχωρήσει υλικοτεχνική υποδομή τελείως δωρεάν. 

Το άθλιο μικροαστικό κράτος, δεν θα έχει καμία επέμβαση σε αυτό το νησί. Ούτε εφορία, ούτε αστυνομία, ούτε πυροσβεστική. Ούτε σχολεία, ούτε στρατός, ούτε νοσοκομεία. Κάποιοι από αυτούς σπούδασαν γιατροί, οπότε είναι εντάξει.  Αφού ευαγγελίζονται την αυτοδιαχειρίζομενη κοινωνία, ας την έχουν. Επειδή είμαστε και καλοί άνθρωποι, ο καθένας τους θα πάρει και 10.000 ευρώ για να τα κάνει ότι θέλει. 

ΟΜΩΣ

Θέλουν ρεύμα; Ας το παράγουν μόνοι τους.
Θέλουν νερό; Ας το παράγουν μόνοι τους. 
Θέλουν φάρμακα; Ας τα παράγουν μόνοι τους.
Μπορούν βέβαια και να τα αγοράσουν είτε από το ελληνικό κράτος είτε από όπου αλλού θέλουν.

ΑΛΛΑ

Για να έρθουν στην Ελλάδα από το νησί θα απαιτείται βίζα. Θα απαγορεύεται να πλησιάσει κάποιος στο νησί εκτός και αν έχει άδεια. Αλλιώς θα θεωρείται εχθρική ενέργεια προς την Ελλάδα και θα αναλαμβάνει το πολεμικό ναυτικό. 

Να παίξουμε τίμια. Άμα θέλουν ιντερνετ να μην καπηλεύονται τους σερβερς του Πολυτεχνείου αλλά ας βρουν από αλλού. Έτσι και γιουβέτσι, δεν γίνεται. 

Πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν. Το κράτος με τη μπότα που καταπιέζει τους πολίτες δεν θα υπάρχει. Όσους συλλαμβάνει η αστυνομία από τα μπάχαλα, χωρίς να το συζητάμε και πολύ, χωρίς να πέφτουν οι δικηγόροι από τις διάφορες ΜΚΟ να τους βγάζουν άμεσα έξω, θα πηγαίνουν στο νησί να ζήσουν το όνειρο  της αυτοδιαχειριζόμενης κοινωνίας. 

Σκέψου τι ωραία που θα περάσουμε όλοι :

Εμείς οι συμβιβασμένοι, που έχουμε σκύψει το κεφάλι, θα μπορούμε να ζούμε απελευθερωμένοι από τη βία αυτών των ομάδων. Χωρίς να κινδυνεύουν οι περιουσίες μας, τα αυτοκίνητα μας, οι δουλειές μας και η σωματική μας ακεραιότητα. 

Το κράτος μας θα γλιτώσει από το να πληρώνει άδικα για τα σπασμένα και χωρίς να γίνεται πολυποικιλοτρόπως ρεζίλι. Εκτός και αν θεωρείς φυσιολογικό να σπάνε στο ξύλο τον διοικητή της τροχαίας και να μην βρίσκουν κανέναν, να μη μάθουμε ποτέ τους δολοφόνους των νεκρών της μαρφίν,  να αλλάζουν τα δρομολόγια των τρόλεϊ, να καίγονται περίπτερα στα καλά καθούμενα και η αστυνομία να παίζει άμυνα με ξαφνικές άμυνες και να έχει εντολή πάνω από την πατησίων να μη συλλάβει κανέναν.  Θα σταματήσει επίσης και το αντεθνικό αλισβερίσι να στρατολογούνται σαν ομάδες εξτρεμιστών ταλαίπωροι λαθρομετανάστες υπό το μανδύα της αλληλεγγύης και του ψευτανθρωπισμού που χρησιμοποιείται ως δούρειος ίππος. Άσε που θα αποσυμφορήσουμε και τις φυλακές. Στο καλό και να μη μας γράφετε. 

Αυτοί από την άλλη ούτε θα πηγαίνουν στη φυλακή, ούτε θα έχουν βραχιόλια, ούτε θα είναι πίσω από κάγκελα. Θα έχουν την ελευθερία τους.  Ούτε θα έχουν πρόβλημα με την κρατική βία, την κρατική τυραννία και να έχουν επιφορτιστεί με θυσίες και αγώνες να μας φωτίσουν εμάς τους κοιμισμένους και τα πρόβατα. 

Τέλειο; 

Πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και αν υπήρχε στον ορίζοντα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο λόγος είναι πως μεταξύ τους θα είχαν σκοτωθεί σε ένα τέτοιο κοινωνικό περιβάλλον.  Γιατί οι ιδέες τους δεν έχουν καμία εφαρμογή καθότι είναι επίχρυσα ψέμματα. 

Άλλοι είναι άεργοι, άλλοι είναι γόνοι πλουσίων και αναζητούν νόημα ζωής, άλλοι ρεμάλια, άλλοι ξένοι, άλλοι ελληνόφωνοι ανθέλληνες, άλλοι από σκοτεινές ΜΚΟ,  αλλά όλοι αυτοί θα πρέπει να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Να παράγουν κάτι. Όταν έχεις συνηθίσει να καταστρέφεις, αυτό θα είναι πραγματικά επαναστατικό. Να δημιουργήσουν κάτι. Για αυτό θα τους δώσει και το κράτος από 10 χιλιάρικα να ξεκινήσουν και σε 4-5 μήνες μπορεί να πάει ένα drone να ρίξει μια ματιά στο πόσοι απέμειναν. Δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνία γιατί αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και οι άνθρωποι θα γίνουν θηρία. 

Πάντως αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι πως αν τους χαλάει τόσο πολύ η Ελλάδα μας και το σύστημα της, τι κάθονται και βασανίζονται; Αντί να τρέχουν να ληστεύουν τράπεζες, να πετάνε πέτρες και μολότοβ στους μπάτσους, να τρώνε χημικά, μπορούν να ζήσουν σε μια τέλεια κοινωνία. Όπως ακριβώς την ονειρεύονται, όπως ακριβώς την διακηρύττουν αλλά ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια