Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Τις προάλλες βρέθηκα σε μια παρέα και είχαν πιάσει πολιτική συζήτηση. Αν θα γίνουν εκλογές και τι θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Ήταν άτομα που εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα και χωρίς να έχουν κομματικό φανατισμό. 

Το συμπέρασμα τους ήταν πως πάμε για εκλογές και δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν.
Κάποια στιγμή στράφηκαν και σε εμένα που μέχρι τότε τους άκουγα σιωπηλός. 

Εσύ τι λες Suspect ?

Καταρχάς τα σενάρια είναι όλα και όλα 3 τους είπα. Ή θα πάμε σε εκλογές ή ο Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα για να κρατήσει την πρωθυπουργία και θα πετάξει σανό στον όχλο περί της πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά ας όψονται οι αιμοδιψείς ευρωπαίοι. Το τρίτο σενάριο είναι το grexit και η δραχμή. 

Το τρίτο σενάριο δεν το πιστεύω γιατί αν ήταν να συμβεί, θα είχε γίνει μετά το δημοψήφισμα, το καλοκαίρι του 2015. Τότε που ο Βαρουφάκης έλαμπε και επηρέαζε. Το πρώτο σενάριο πιστεύω πως επίσης δεν θα συμβεί γιατί κανείς δεν κάνει εκλογές όταν ξέρει πως θα τις χάσει εκτός και αν είτε κάτι φοβάται, είτε πιστεύει πως έρχεται βόμβα και δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του. Πιστεύω λοιπόν πως ο Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα αλλά συνήθως θα το κάνει αφού χάσει υπερπολύτιμο χρόνο και την ώρα που ο διαιτητής είναι με τη σφυρίχτρα στο στόμα για να σφυρίξει το τέλος. 

Για την οικονομία της συζήτησης, ας πούμε πως πάμε σε εκλογές. 

Συμφωνούμε πως η διακυβέρνηση Συριζανελ είναι καταστροφική, βύθισε την Ελλάδα μας στο σκοτάδι και πρέπει να φύγει από χθες;;; 

Συμφώνησαν. 

Αφού αναγνωρίζουμε αυτή την ανάγκη, πρέπει να παύσει κάθε συζήτηση για πειράματα. Πιο παλιά δεν μας άρεσε ο δικομματισμός και βάλαμε στη Βουλή πολλούς και διάφορους. Τι καλό είδαμε; 

Ας θυμηθούμε τι κάναμε : 

Στείλαμε τους Ναζί στη Βουλή και μάλιστα τους έχουμε μπετό τρίτο κόμμα.  Δικαιώσαμε το παιδικό όνειρο – από τύψεις και έξυπνο ιντερνετικό μάρκετινγκ – του Βασίλη Λεβέντη. Έχουμε ένα μόρφωμα που λέγεται στον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη και όλος ο κόσμος το λέει ΠΑΣΟΚ. Βάλαμε και μια τηλεοπτική εκπομπή που έγινε κόμμα. Παραδοσιακά, θέσεις στα έδρανα καταλαμβάνει και το ΚΚΕ. Σύνολο 7 κόμματα. Τι καλό είδαμε; 

Ας κάνουμε μια ανασκόπηση. 

Ο Λεβέντης έγλειφε νυχθημερόν τον Σύριζα και μόλις είδε στις δημοσκοπήσεις ότι καταβαραθρώνεται, θυμήθηκε να κάνει ημιαντιπολίτευση πιπιλίζοντας την καραμέλα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 

Το Ποτάμι στέρεψε. Ενώ κατέθεσε ενδιαφέρουσες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, η ταλάντωση του μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όπως και η ολιστική κυριαρχία του Θεοδωράκη νομίζω πως το ξεφούσκωσαν. 

Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια ανασύνταξη αλλά είναι ήξεις αφίξεις. Να κάνουμε και καμιά ιδιωτικοποίηση αλλά να μην πειράξουμε το απέραντο κράτος, ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά να μη σπάσουμε κάποιο αυγό γιατί ποιος θα καθαρίσει, λίγο από όλα και τίποτα καλό. 

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα ανύπαρκτο κόμμα που χρησιμεύει στον Τσίπρα για να κυβερνά και στον Καμμένο για να είναι Υπουργός Γενικής Επίθεσης. 

Οι Ναζί έχουν ακριβώς το ίδιο οικονομικό πρόγραμμα με το ΚΚΕ, επενδεδυμένο με το πατριωτικό προσωπείο. Το δε ΚΚΕ είναι στο μαγικό κόσμο της νέας φυτίνης και μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ως οντότητα το κομμουνιστικό κόμμα. Στο σύγχρονο αναπτυγμένο – μη σου πω και αναπτυσσόμενο - κόσμο είτε το έχουν σβήσει από το χάρτη, είτε ξέπεσε από μόνο του στην αδιαφορία και στην απαξία.

Να βγούμε εκτός του κοινοβουλίου; 

Τι πιστεύετε πως θα σας προσφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Τη μονομερή διαγραφή χρέους και τις γερμανικές αποζημιώσεις;  Όπως τα κατάφερε ως πρόεδρος της Βουλής θα τα καταφέρει και ως αρχηγός κόμματος. 

Θα ψηφίσετε τον Λαφαζάνη και τον Λαπαβίτσα για να πάμε στη δραχμή; 

Προτιμάτε τον Αρτέμη Σώρρα; Αν βέβαια δεν θα βρίσκεται στη φυλακή όταν θα ανοίγουν οι κάλπες. 

Ποιος μένει; 

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ 

Εκεί συνάντησα αντιδράσεις. Ότι κάνει soft αντιπολίτευση, ότι δεν έχει πολλά δυνατά στελέχη, ότι η Νέα Δημοκρατία κουράζει και ως όνομα και πως δεν αντέχεται να ψηφίζει κανείς με τη λογική του μη χείρον βέλτιστον και με την άτοπο απαγωγή. 

Όπα όπα όπα όπα όπα !!!

Για σταθείτε ρε παλικάρια ! 

Η εις άτοπον απαγωγή είναι κάτι που κάνουμε στη ζωή μας καθημερινά. Για την ψήφο μας πειράζει; 

Δηλαδή  τι εννοείς; 

Γνωρίζεις στη ζωή σου εκατό ανθρώπους. Με πέντε  θα αναπτύξεις στενή και ισχυρή φιλία, έτσι δεν είναι; 

Γνωρίζεις στη ζωή σου πενήντα γυναίκες. Μια θα παντρευτείς, έτσι δεν είναι; 

Υπάρχει ιδανικός φίλος ή ιδανική σύζυγός; Όχι φυσικά καθώς ούτε και εσύ είσαι ιδανικός. Υπάρχει το καλύτερο δυνατό όμως γιατί και εσύ αντίστοιχα είσαι το καλύτερο δυνατό. Έτσι είναι και τα κόμματα. Δεν υπάρχει ιδανικό αλλά το καλύτερο δυνατό.

Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη δυνατή λύση όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το απέδειξε με τα έργα της. Όταν το 2012 η χώρα μας ήταν στο χείλος του γκρεμού με μια οικονομία στο -7%, το 2014 ο Σαμαράς παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερο σημείο από ότι τη βρήκε. Αν δε τον άφηναν οι Λαζόπουλοι και οι ψεκασμένοι που κατήγγειλαν «εξαγορά»  για να ψηφίσουν τον Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είχαμε αφήσει πίσω μας και το Μνημόνιο και δεν θα είχαμε capital controls και υπερφορολόγηση και ό,τι μας έφερε η κυβέρνηση της κατά τα άλλα κοινωνικής σωτηρίας. 

Η Νέα Δημοκρατία – και αφού πέρασαν 2 χρόνια Συριζανελ ας βγάλουμε πια τις τσίμπλες από τα μάτια -  και ιδιωτικοποιήσεις έκανε και θα έκανε και άλλες αν την άφηναν, και φόρους μείωσε, έμμεσους και άμεσους,  και το β εξάμηνο του 2014 υπήρχε μια σταθερότητα που όλοι βιώναμε. 

Σας φαίνεται soft ο Κυριάκος που σε άλλους βέβαια φαίνεται σοβαρός κύριος;;

Το κόμμα διαθέτει το σκυλί του πολέμου που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης. Σας χαλάει ο Άδωνις; 

Όχι, όχι, είναι καταπληκτικός

Θέλετε νέα παιδιά με δομημένο λόγο; 

Βασίλης Κικίλιας και ήταν και πολύ καλός υπουργός. 

Θέλετε σοβαρό τεχνοκράτη; 

Κωστής Χατζηδάκης που τον έβριζαν νυχθημερόν για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και την κατάπιαν αμάσητη. Πάρτε και άλλον. Χρήστος Σταϊκούρας. 

Διαφωνεί κανείς πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο καλύτερος υπουργός οικονομικών της μεταπολίτευσης και κράτησε την Ελλάδα όρθια; 

Διαφωνεί κανείς πως ο Γιάννης Βρούτσης είναι από τους καλύτερους υπουργούς εργασίας που πέρασαν ποτέ;

Ορίστε! 

Για όλα τα γούστα ! 

Δεν μπορεί να μη σας αρέσουν κάποιοι από τους ανωτέρω. 

Δίκιο έχεις, μου είπαν….

Αφήστε λοιπόν τις γκρίνιες τύπου το ένα μου ξινίζει και το άλλο μου βρωμάει και πρέπει να σώσουμε τη χώρα μας από τη λαίλαπα της πρώτης φοράς αριστεράς και να γίνει ποτέ ξανά αριστερά. 

Όταν με το καλό βελτιωθούν τα πράγματα και μπούμε σε ένα καλό δρόμο τότε μπορούμε να αμπελοφιλοσοφήσουμε για το ποιος θα μπορούσε να μας εκφράζει 1000% και νηφάλια να ανακαλύψουμε εκτός από τον τετραγωνισμό του κύκλου, και ότι δεν υπάρχει…. 

Καμία ψήφος χαμένη. Ούτε μια. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα πράγματα για να κάνουμε πειράματα. Τα είδαμε, τα δοκιμάσαμε, τα γευθήκαμε, ε, πάμε τώρα να σώσουμε τη χώρα μας από τους αμνόσχημους λύκους…0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια