Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕ ΔΙΟΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ




Τα κρούσματα βροχή με τους συγγενείς, γκόμενους και ξάδελφους της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου που κατά τα άλλα τον Σεπτέμβριο του 2015 τελείωσε με το παλιό. Εσύ κατάλαβες ότι θα προχωρούσε με το νέο αλλά εννοούσε ότι πάμε στο πιο παλιό. 

Η απορία που διατυπώνω είναι γιατί το συνεχίζουν με αμείωτη ένταση. Χθες διάβασα για τον γκόμενο της εκπροσώπου τύπου του Σύριζα, Ράνιας Σβίγγου που διορίστηκε στο Ναυτιλίας και την σύζυγο του σκηνοθέτη του Τσίπρα στο ίδιο υπουργείο. 

Στραβώνω με τον εαυτό μου. Πρέπει να βάλω στο στόχαστρο μια συριζαία. Είμαι νέος, ωραίος και επιτυχημένος, τι κάθομαι και παλεύω στον ιδιωτικό τομέα; Θα βρω μια Συριζαία να της πουλήσω έρωτα, να με διορίσει και θα πίνω στην υγεία των κορόιδων. 

Αυτό που ενοχλεί είναι το θράσος και το απροκάλυπτο. Το έχω αποδώσει σε τρεις λόγους. 

Α) Ο κόσμος εξακολουθεί να τρώει σανο. Ο όχλος κοιμάται οπότε δεν δίνει μεγάλη σημασία. Τα ΜΜΕ με τον φόβο των αδειών τα λένε μια φορά και μετά τα θάβουν οπότε σαν να μην  έγινε τίποτα.

Β) Γιατί το αντεπιχείρημα είναι «Σιγά την ανακάλυψη της Αμερικής. Οι προηγούμενοι τα ίδια και χειρότερα δεν έκαναν;» Προφανώς ναι. Μετά τη χρεοκοπία μας το 2010 και την απόφαση των Ευρωπαϊων να μη βγάλουν τη μπρίζα από το ρεύμα, επήλθε ορθολογισμός. Τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια δεν τα επινόησε ο Σύριζα αλλά υποτίθεται πως με αυτά τα συνθήματα πήραν την εξουσία. Τόσο γρήγορα τα ξέχασαν; 

Γ) Αυτό είναι το κύριο σημείο. Η απάντηση αν θα γίνουν σύντομα εκλογές. Δεν θα γίνουν. Ο μεν Καμμένος ξέρει πως δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή. Οπότε αν του φέρουν νομοσχέδιο που θα λέει πως το φεγγάρι είναι μώβ, όχι μόνο θα το ψηφίσει αλλά θα πει πως το έχουν καβάτζα οι Ελλοχίμ και οι Νεφελίμ όταν θέλουν να κάνουν μια στάση για καφέ και τσιγάρο στην πορεία τους προς τον Κένταυρο 8. 

Ο δε Τσίπρας κάνει ότι μπορεί για να μη γίνει σκορποχώρι. Σοφότερος από την διάσπαση της ΛΑΕ, τους διορίζει όλους ώστε να τους στέλνει το μήνυμα πως πτώση της κυβέρνησης σημαίνει αυτόματα και διακοπή του λουκούλλειου γεύματος. 

Αν λοιπόν εσύ ως βουλευτής έχεις διορίσει τη γκόμενα σου, τον μπατζανάκη σου και  τον νόθο αδερφό σου στο δημόσιο, μαλάκας είσαι να μην ψηφίσεις ότι και αν σου φέρουν; 

Τι είναι καλύτερο; Να σε κράζουν στο τουίτερ ή μέσα στο σπίτι σου; Αν τύχει και βρεθείς σε κάποιο κανάλι, λες ότι οι προηγούμενοι τα έκαναν χειρότερα, δίνεις σανό στον όχλο, περνά η ώρα, λες για τη σκληρή διαπραγμάτευση, διαφημίσεις, διακόπτεις όποιον πάει να πει ένα σοβαρό επιχείρημα κάνοντας τον σφοδρά προσβεβλημένο, τέλος εκπομπής, αντίο σας και χαρήκαμε. 

Οπότε μην περιμένεις σύντομα εκλογές. Ο Τσίπρας θα κάτσει στην καρέκλα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι αποφασισμένος ότι αν το πλοίο πάει να φουντάρει, δεν πρόκειται να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα αλλά θα το τινάξει στον αέρα για να πάρει μαζί του και τους δικούς του. 

Όπως και την Ελλάδα…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια