Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

STAR WARS : FORCE AWAKENS




Πήγα στο σινέ γιατί ήθελα να ταξιδέψω σε έναν άλλο κόσμο. Τον μοναδικό κόσμο που μπορεί να ξεπεράσει τη φαντασία μας και είναι αυτός του κινηματογράφου. Το Star Wars  δεν είναι πια άλλη μια ταινία. Είναι μια σειρά που ενώνει τρεις γενιές. Είναι ότι πιο επικό έχει βγει παγκοσμίως στην ιστορία των sci-fi

Ανατρίχιασα μόλις είδα το αρχικό θέμα. Σημείο αναφοράς για όσους αγαπήσαμε το ταξίδι του κινηματογράφου ενός πολύ σπουδαίου παραμυθά και κινηματογραφιστή. 

Δεν είμαι από τους μυημένους στα star wars, ούτε φυσικά το βλέπω και ως θρησκεία όπως κάποιοι πυροβολημένοι κυρίως στο ηνωμένο βασίλειο. 

Θεαματικό, εκπληκτικά εφε, χιούμορ, μου άρεσε και η παρουσία των παλιών ηθοποιών. Γέρασαν. Εγώ έμεινα ο ίδιος. Αυτοί γέρασαν. 

Γεμάτη διασκέδαση, σχεδόν 2,5 ωρών που περνάς καλά και αν είσαι άνω των 30, σου φαίνεται ακόμα καλύτερη γιατί εμπεριέχει και νοσταλγία. 

Μην περιμένεις το φιλοσοφικό περίβλημα του ματριξ, ούτε τη δυσνόητη πλοκή και το πολυπλόκαμο σενάριο του lord of the rings. Το διάστημα παραμένει απείρως πιο γοητευτικό. 

To the force awakens αφήνει πολλά κενά για να μας έχει σε εγρήγορση. Θα υπάρξει και συνέχεια και απο τις απορίες που άφησε, η συνέχεια θα συνεχίζεται όσο η τόλμη και η γοητεία. Μην ακούσω τίποτα διαμαρτυρίες για τους παλιούς ηθοποιούς ή τις πολιτικαλι αμερικανιές ( ο καλός μαύρος σώζει το σύμπαν ) γιατί είναι star wars. Όποιος θέλει υψηλή διανόηση να δει κιμ κι ντουκ. 

Πιο συμπαθής χαρακτήρας, μακράν το ρομποτάκι. Πιο αδύναμος κρίκος, ο κακός που προσπαθεί να Νταρθοφέρει αλλά έχει δρόμο ακόμα. Τον συγχωρούμε. 

Από ότι μαθαίνω οι μύστες των Star Wars δεν έμειναν ενθουσιασμένοι και βρίσκουν διάφορα κενά και τρύπες και επαναλήψεις. Δεν με ενδιαφέρει γιατί πήγα απλώς για να διασκεδάσω και η Δύναμη μου προσέφερε αυτό που ήθελα. 

So… 

…May the Force be with you… 

Με άριστα το δέκα: 6,5



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια